![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun arkadaşlar. Özendirmek için ne gerekirse yaptım sanıyorum ![]() Sevgili Uzman henüz hiç kıyamıyorum çelik ayırmaya, biraz daha serpilsinler seve seve gönderirirm. Düzenleyen limon : 28-04-2008 saat 15:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Koyu Mor rengi yaz ortası açar diye düşünürken bir gün içinde 4-5 tanesi birden açtılar. ![]() ![]() Koyu Mor olan çiçeğin fotoğrafı; http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16884&c=446 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
çavdaroğlu
Giriş Tarihi: 21-11-2007
|
Bunlarda benim klematislerim
Merhabalar klematis deyince evin terasındaki büyük saksılara diktiğim klematislerim çiçek açtı. Çiçekleri de bayağı uzun ömürlü, yaklaşık 1 aydır pek bozulmadılar. Onları seyretmek gerçekten çok güzel. Ancak üzüldüğüm Yalova'dan bir arkadaşımın hediye ettiği bitkilerin galiba hepsi aynı renk çiçek açıyor. Bu vesile ile Yalova'dan Trabzon'a klematisleri gönderen Emirhan Özten kardeşime çok teşekkür ederim. Bu yıl çelik alıp üretmeye çalışacağım. Üretim denemesi sonucunu inşallah yine burada paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
clematis'im :)
Gördüğümden beri edinmek istediğim bir sarmaşıktı.Buralarda bulamadığımdan annem gelirken Beylikdüzü Bahaus'tan hediye getirmiş bana...9.500 ytl 'ye almış galiba..Ne renk olduğunu bilmiyorum.iki haftada geldiği boydan 2 kat fazla uzadı.Sanırım yerini sevdi..Onu o küçük ağacın altında kökünü gölgede tutmak üzere bahçe duvarına sardıracağım..Yani kökü gölgede ,çiçekleri güneşte olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Lale Hanım sevgili caretta'nın yazdığı gibi, kök kısmı gölge, gövdesi güneşte olacak. Doğrusu benimkisi kuzeyden oldukça rüzgar alıyor. Başta pek nazlı bir sarmaşık olduğunu düşünüyordum ancak hiç öyle olmadığını gösterdi bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzelmiş Lale Hanım. Çiçek açıp sizi sevindireceğinden eminim. Benim beyaza yakın renkte olan geçen sene aldığımda (ki sonbahara yakın zamanlardı) bir tanecik bile olsa çiçek açmıştı. Ben de Clematislerimin pergolayı tamamen sardığını hayal ettikçe keyifleniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
çavdaroğlu
|
Sn. limon, çelik alırken ben de çok zorlandım, gerçekten kıyılmıyor bu kraliçeye, çelikleri taze sürgünlerden, yaklaşık 5 -7 cm boyda en az iki boğum içerecek şekilde aldım. Köklendirme hormonuna bandırarak dişli dere kumu+ torf içeren harç içine transfer ettim. Herkese bol çiçekli bir yaz dilerim Klematisin çelikle üretimi ile ilgili görsel bir yabancı site: http://www.rhs.org.uk/Learning/Publi...lantsman/0605/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
çavdaroğlu
|
Ben ayrıca büyük çiçekli olanınına havai daldırma metodu da uyguladım. Bende merak ediyorum, inşaalah başarılı oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Biraz geç açıyor Nurbahar. Tomurcuk iyice büyüyor (20 günü bulabiliyor), sonra tepe kısmı dört-beş parçaya ayrılmaya başlıyor. O aşamadan sonra ertesi gün açıyor. İlk çiçek açacağı zaman günde 5-6 kere yanına gidiyordum, şimdi o kadar çok açıyor ki alıştım ve şımardım galiba günde 1-2 kez uğruyorum yanına ![]() Tomurcuk geç açıyor ama henüz bir tane çiçek bile solmadı her gün yenileri ekleniyor. Sonradan açanlar daha da irice. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
İlk açan çiçek yaprakları döküldüler. Demek ki açmış bir çiçek 18 gün kadar hiç bozulmadan kalıyor. Bence açmış bir çiçek için oldukça uzun bir zaman. Bence bu sarmaşık harika zaten, herkese tavsiye ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Moderatör
|
Buker Aknar için dibinden zar zor bir kök yoldum. Şu an hepsi tamamen çiçekteler. Sevgili ceviz ağacı biraz bekler misin? Yine kolları sıvamalıyım galiba. Etrafına çit yapmıştım rahat sarsınlar diye, şimdi yolmak istediğimde çok zorlanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Ben de kıyamaya kıyamaya da olsa bir tane ufacık çelik diktim 3 gün önce. Şimdilik bozulma vs. yok. Eğer bu çelik kolayca tutarsa bolca çeliklerim. Ama şöyle bir durum da var ki kargo çok para tutuyor. Bir ufacık çelik yerine Lale Hanım'ın yazdığı gibi 30 cm'lik hazır büyümüşünü almak daha iyi galiba. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl da Bauhausta satılan clematisler 14,5 Ytl idi. Sonra Ağustos ayında 4,5 Ytl. ye düştü. Bu yıl da aynı şey olabilir. Bence Limon haklı.Bir kaç ay sabredip çok ucuza da alınabilir.(Tabii bu marketin bulunduğu şehirde yaşayanlarlar için.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
çavdaroğlu
|
Aşağıdaki sitede 4-5 çeşit clematis satılıyor. Fiyatlarıda 6-7 ytl arasında. Bilgilerinize... http://www.fidanistanbul.com/?shop=u...ıcı%20Bitkiler Galiba fidanlıkları Yalova'da kargo parası da en az bir o kadar tutar. Sağlam bir şekilde gelip gelmeyeceği de belli değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
çavdaroğlu
|
Sn ekin97 yukarıda bahsettiğim fidanlıkta (http://www.fidanistanbul.com/?shop=urun&id=655) CLEMATIS 'Vyvyan Pennell' adlı eflatun katmerli bir çeşit var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Ben geçen sene tohum ve çelikten üretmeye çalıştım, fakat başarılı olamadım. Bu sene de çelikten üretmeğe çalıştım. ÇELİKLER ONBEŞ GÜN SONRA KURUDULAR. Tahminim bir yerde yanlış yapıyorum. Litaratür tohum ve çelikten üretilebileceğini yazıyor. Eflatun renkli clematisimi de kediler kuruttular. Beyaz renklisi de Mayıs başında açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Arkadaşlar clematisimin boyu 1 mt yi aştı ve sadece tek dal acaba tepeden kesmeli miyim ? Dala gitmesi için.Çok cılız duruyor da... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Kontes, ışık yetersiz gibi geldi bana? Clematisin kökü gölge dalları bol güneş seviyor. Köküne ben manolyanın dökülen yapraklarını seriyorum. Bence kesmeyin ama güneşi bolca göreceği bir yere taşıyıp, saksının toprağına kuru yapraklar serin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
fidanistanbul ile görüştüm, "Sitemizden seçmek istediğiniz clematis türümüzün perakende satışı yoktur.O nedenle sepetinize eklenmemektedir.O kategorimiz profesyonel üreticiler için bir katalog şeklindedir ve en az 1000 adet olan siparişlerde geçerlidir." şeklinde açıklama geldi. Sanırım katlı clematis alamayacağız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Havaların 2-3 gündür ani ısınmasıyla birlikte Clematislerimin boyunda hızla uzama olmasına rağmen çiçeklerinin ömrü çok kısaldı. Tomurcuklar çabuk açıp çabuk dökmeye başladı. Fakat yeni uzayan dallarda bile çok sayıda tomurcuk oluşmuş. Daha önce 20 gün kalıyor çiçekleri yazmıştım, demek o serin havalar için geçerliymiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
On gün kadar önce bahçemdeki çiçeklerle birlikte Clematisimin köküne de humik asitli su döktüm. Dalgınlığıma geldi sanırım, Clematise döktüğüm su daha konsantreydi. Anında farkına vardım, bol bol suladım ama Clematisim her geçen gün kötüleşmeye başladı. Gerçekten çok üzüldüm. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sanırım kuruyacak. Bir yandan da acaba kurumadan dallarını kesip, çelikle yeniden filizlendirmeyi mi denesem diye düşünüyorum. Bu konuda tavsiyesi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|