agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2010, 16:25   #721
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Clematis Warszawska Nike tek çiçeğini açtı, tam olarak rengi patlıcan moru

Eklenen Resimler

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 17:35   #722
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
bravo

Sevgili Füsun Clematis Warszawska Nike ' n çok güzel .
Salkım salkım bol çiçeklerini de gör umarım .

Benim adını bilmediğim (hediye ) Clematis açtı nihayet

Name:  DSC01924.jpg
Views: 1139
Size:  34.9 KB

Adını bilen var mı ?

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 18:24   #723
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-07-2008
Yukaridaki sayfadan minik bir alinti:

Öncelıkle Clematisleri kullanım şekli ile 3 e ayırıyor.

1-Büyük duvarları kaplayan,geniş alan;
2-kısmen küçük alan;
3-Korunmasız alan, sarılıcı yeri olmayan..

Yukarıdaki kullanım amacına göre de türleri sıralanmış.

1-Büyük alanlar için tavsiyesi "Clematis montana". İlkbahar sonunda muhteşem bir renk patlaması sergilermiş. "Clematis montana 'Tetrarose" en güzeli imiş çiçekleri iri.

Bir diğer cins ise Huldine, 5 metre yüksekliğe kadar tırmanırmış.

2- Kısmen küçük alanlar için ise popüler olanları 'Nelly Moser'
Name:  clematis nelly moser.jpg
Views: 1843
Size:  22.8 KB
ve 'The President'.
Name:  clematis the president.jpg
Views: 3309
Size:  10.6 KB

yapraklarını dökmeyen ise Clematis armandii.

3-alpina veya macropetala clematis. Bunlar ise korunmasız bölgeler için ideal.Yılboyu açık havada yetişebilen, güçlü kuvvetli kolay yetişebilen türler.Bu türün popülerleri ise alpina 'Helsingborg' ve the macropetala 'Markham's Pink'.
Name:  clematis macropetala markhams pink.jpg
Views: 3811
Size:  26.0 KB

.........

Düzenleyen fizban : 21-05-2010 saat 19:22
fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 19:10   #724
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Mart ayında aldığım iki montana türü clematisin uyanmasını beklerken, yaz boyu çiçekli kalan iki yeni clematis daha edindim. 1 hafta önce bahçedeki yerlerine yerleştiler. Warszawska Nike ve Multi Blue türlerinden. Havalarda uygun gidince sürgünleri birbirine karışmaya başladı.

Eklenen Resimler

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 21:40   #725
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez Mesajı Göster
Mart ayında aldığım iki montana türü clematisin uyanmasını beklerken, yaz boyu çiçekli kalan iki yeni clematis daha edindim. 1 hafta önce bahçedeki yerlerine yerleştiler. Warszawska Nike ve Multi Blue türlerinden. Havalarda uygun gidince sürgünleri birbirine karışmaya başladı.
Sevgili Kdönmez,

Clematislerin köklerinin gölge kalması için uyguladığınız yöntem oldukça zekice..Tebrik ederim sizi bana da yön vermiş oldu çünkü clematisin kök bölgesini ne kadar serin ve gölge tutarsak o kadar iyi gelişiyorlar..Gövde ise güneş alınca sürgünler sağlıklı oluyor..

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 21:50   #726
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Sayın Yılmaz Yalçın,
Clematislerin hemen dışındaki açık yeşil malzeme ısı yalıtımında kullanılan 5 milimetrelik kapron olarak adlandırılan ürün. Dışında ise dekoratif olması için kullandığım 30 cm yükseklikte hazır çit. Zemini de yanlardan talaş ile malç yaptım. Ayrıca bitkinin etiketinde sadece kök bölgesinin değil, gövdenin 30 cm yüksekliğe kadar direk güneş ışığından korunması yönünde uyarı var. O yüzden öncekiler gibi bunu da sarıp sarmaladım.

Eski 21-05-2010, 21:55   #727
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Sayın Yılmaz Yalçın,
Clematislerin hemen dışındaki açık yeşil malzeme ısı yalıtımında kullanılan 5 milimetrelik kapron olarak adlandırılan ürün. Dışında ise dekoratif olması için kullandığım 30 cm yükseklikte hazır çit. Zemini de yanlardan talaş ile malç yaptım. Ayrıca bitkinin etiketinde sadece kök bölgesinin değil, gövdenin 30 cm yüksekliğe kadar direk güneş ışığından korunması yönünde uyarı var. O yüzden öncekiler gibi bunu da sarıp sarmaladım.
Kökten itibaren yukarıya doğru olan 30 cm.lik bölümde mi gölge olmalı?Yanlış anlamadım sanırım?

Eski 21-05-2010, 22:05   #728
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Bu bilgilerden sonra anlaşılan benim daha başka önlemler almam gerekiyor.

Sn. k dönmez yalıtım malzemesini gerçekten çok iyi düşünmüşsünüz, bizlere de fikir verdiniz, yalıtım malzemesi kapronu nereden aldınız? Koçtaş ya da Praktikerde bulabilir miyim?

Eski 21-05-2010, 22:33   #729
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Bu bilgilerden sonra anlaşılan benim daha başka önlemler almam gerekiyor.

Sn. k dönmez yalıtım malzemesini gerçekten çok iyi düşünmüşsünüz, bizlere de fikir verdiniz, yalıtım malzemesi kapronu nereden aldınız? Koçtaş ya da Praktikerde bulabilir miyim?
Geçen yıl kök kısmını yeterince serin ve nemli tutamadığımdan clematislerimin birini kaybettimYaz sıcakları bastırınca bu clematisin neşesi kaçıyor..Hiç mi hiç sevmiyor aşırı sıcağı..İstanbul'da sıcaklar bastırınca kimbilir İzmir nasıl olur..Füsun Abla saksını ve yukarı doğru 30 cm lik kısmını serin,gölge ve nemli tutmaya çalışırsan coşacaktır clematislerin.Özelikle çamın iğne yapraklarıyla malçalama yapılması toprağın nemini koruyormuş

Eski 21-05-2010, 22:33   #730
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Ayrıca bitkinin etiketinde sadece kök bölgesinin değil, gövdenin 30 cm yüksekliğe kadar direk güneş ışığından korunması yönünde uyarı var..
Clematislerimin türlerini unutmamak için etiketlerini saklamıştım. Sizin bu notunuzdan sonra onlara tekrar baktım, bakım konusunda yararlandığım yabancı kaynakları da yeniden gözden geçirdm ; köklerin etrafının kalınca malçlanması gerektiğinden başka bir bilgi bulamadım. Bu "30 cm yüksekliğe kadar korunması gerektiği" bilgisinden emin misimiz? Çünkü eğer böyleyse,ek önlemler almak gerekecek gibi...

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 22:43   #731
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Geçen yıl kök kısmını yeterince serin ve nemli tutamadığımdan clematislerimin birini kaybettimYaz sıcakları bastırınca bu clematisin neşesi kaçıyor..Hiç mi hiç sevmiyor aşırı sıcağı..İstanbul'da sıcaklar bastırınca kimbilir İzmir nasıl olur..Füsun Abla saksını ve yukarı doğru 30 cm lik kısmını serin,gölge ve nemli tutmaya çalışırsan coşacaktır clematislerin.Özelikle çamın iğne yapraklarıyla malçalama yapılması toprağın nemini koruyormuş
Çam iğnelerini nasıl bulacağım kardeşçiğim? Yalıtım malzemesi ve ağaç çit çok iyi fikir Haklısın İzmirde sıcaklar bastırmadan biran önce tedbirlerimi almam gerekiyor.

Eski 21-05-2010, 22:51   #732
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Değerli arkadaşlar,
Bauhaustan aldığım ürünün üzerindeki etiketi yarım ingilizcemle tercüme edince böyle bir sonuca ulaştım. Şimdi etiketi alıp İngilizcesini yazacağım. İngilizcesi:

"The bottom 30 centimetres should be covered to protect against direct sunlight."

Bu da Türkçesi:

"Alt 30 santimetre doğrudan güneş ışığına karşı korumak için örtülmelidir."

Ben bu uyarıya göre koruma uyguluyorum.

Sayın Acemifüsun,

Kapron adlı malzemeyi Bauhaus'ta bulabilirsiniz. Parke altına döşenir. Veya yalıtım için kullanılan depron var. 3 ve 6 mm kalınlığındadır. Bükülebilir.

Eski 21-05-2010, 23:14   #733
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sn.k donmez verdiğiniz bilgilere teşekkürler İzmirde Bauhaus yok, diğer yapı marketlere bakacağım.

Eski 21-05-2010, 23:21   #734
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sn. k donmez etikette yazdığını hatırlatınca; bendekilerin etiketinde de , aynen ''alt 30cm. güneş ışığından korunmalıdır'' yazıyor.

Eski 22-05-2010, 09:02   #735
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
"The bottom 30 centimetres should be covered to protect against direct sunlight."
Burada bahsedilen 30cm çap (ya da yarıçap) bence, yükseklik değil...

"International Clematis Society" web sayfasından alıntı :
"Clematis may send out feeder roots quite near the surface." http://www.clematisinternational.com/questoc03.html
Çevirisi : Clematis yüzeye çok yakın beslenen kökler oluşturabilir.

Malçlamanın amacı da bu kökleri korumak değil mi?...

Düzenleyen drhegeli : 22-05-2010 saat 09:55 Neden: ekleme
drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2010, 10:09   #736
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Clematis ülkemizde yetişir mi?

"American Clematis Society" web sayfasından alıntı :
"Clematis grow beautifully in (hardiness)zones 4-11"
http://clematis.org/learn

Çevirisi :

"Clematis (soğuğa dayanıklılık) bölgeleri 4-11'de güzelce yetişir."

TÜRKİYE BİTKİ SOĞUĞA DAYANIKLILIK HARİTASI

Eklenen Resimler

Düzenleyen drhegeli : 22-05-2010 saat 10:09 Neden: ekleme
drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2010, 14:54   #737
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Arkadaşlar, nihayet tohumdan clematis çimlendirmeyi başardım
Şimdilik iki minik fidem var, henüz iki yapraklılar, nazara gelmesin diye bir süre kimselere göstermeyeceğim(şaka şaka)

Tohum kabının üzerindeki ekim tarihi 18 Şubatı gösteriyor(2010), on beş gündür şehir dışındaydım, bu yüzden tam olarak kaç günde çimlendiğini bilemiyorum, geldiğimde gördüm ben de.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2010, 15:32   #738
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Arkadaşlar, nihayet tohumdan clematis çimlendirmeyi başardım
Şimdilik iki minik fidem var, henüz iki yapraklılar, nazara gelmesin diye bir süre kimselere göstermeyeceğim(şaka şaka)

Tohum kabının üzerindeki ekim tarihi 18 Şubatı gösteriyor(2010), on beş gündür şehir dışındaydım, bu yüzden tam olarak kaç günde çimlendiğini bilemiyorum, geldiğimde gördüm ben de.
Gözünüz aydın Adalet Abla,
Clematis severlere öncülük yapacaksın ve belki de Türkiye'de olmayan yeni türleri tohumdan çimlendirmiş olacağız

Eski 22-05-2010, 15:42   #739
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Teşekkürler Yılmaz bey, tahminimce 80-90 günde çimlenme oldu, dış mekandaydı.
Bu kadar uzun bir süre beklemektense hazır alıp dikmek daha kolay.

Eski 22-05-2010, 19:06   #740
Ağaç Dostu

Clematisleri çali ya da agaçlar sayesinde nasil geliştirebiliriz?

Birçok ağaç ve çalı, clematisler için hoş bir büyüme mekanıdır. Renk uyumlarına dikkat edilmesi ideal bir bütünleşmeyi sağlar.

Clematisleri ağaç ya da çalı diplerinden biraz öteye dikin. Birbirleri ile gıda ve nem sorunu yaşamayarak güzel gelişirler. Seçtiğiniz clematisleri ekeceğiniz bölgeyi mümkün olduğunca kompost gübre ile çevreleyin.Clematisleri öyle dikin. Bazı ağaçların kökleri, clematisilerin nemini ve besleyici maddelerini çalarlar.Bu tip ağaç ya da çalıların yanına clematis ekmekten sakının. KAyın, gürgen ve kiraz agaçları gibi..

En hoş kombinasyon leylak agaçlarıdır. Buna en uygun clematis ise "clematis alpina" dır. Güçlü kuvvetli agaçlara "clematis montana" sardırırsanız,çok hoş bir ilkbahar görüntüsü elde edersiniz.

2 ve 5 metre yüksekliğindeki agaçlar için, en ideal olanı büyük çiçekli "hybrid" türleri ve "viticellas" dır. Manolyanın dalları ise,alpina ve macropetala clematis için idealdir.

Clematisler için en uygun ağaç ya da çalılar şunlardır.

Name:  clematis-.jpg
Views: 1089
Size:  31.7 KB

Güller ve clematisler

Güller Clematisleri taşıyan en ideal bitkilerdir. Toprağın işlenmesi aynıdır ve birbirlerini her yönden tamamlarlar.

The alpinas ve macropetalas, gülleri saldırılan en ideal Clematislerdir.Old-fashioned roses(bunun türkçesini bilemedim!)lar için en ideali,geniş çiçekli clematis hybrids ler, ve özellikle küçük çiçekli viticellas dir.

Old fashioned roses ların çiçeklenmesi bittiğinde Clematisler açmaya başlar. Bu Clematisler koyu mor renklidirler ve ilkbahar başlangıcında açarlar, yazın çiçeklenmelerini keserek yerlerini güzel Clematislere bırakırlar.

................

Emine Akman beğendi.

Düzenleyen fizban : 22-05-2010 saat 21:27
Eski 22-05-2010, 22:03   #741
Ağaçsever

hbayraktar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2009
Sevgili Clematis severler,

Clematis lerin belli başlı grupları var ve bu gruplamalara göre bakım, yerleşim, çiçeklenme dönemi, budama vb. gibi istek ve özellikleri değişkenlik gösteriyor. 1-2 ve 3. gruplar bazı yerlerde A-B ve C grupları olarak geçiyor.

1. Grup geçen senelerin dallarından çiçek verdiği için kesinlikle budanmıyor, çok gerekirse çiçeklenme döneminden sonra ve yerden 1 mt yükseklikten budanabilir. Örn: Montana, alpina, macropetela çeşitleri.

2. Grup genelde büyük çiçeklilerin bulunduğu grup ve Kuzey Avrupaya göre Mayıs-Haziran da açanlar, ilk çiçeklenmelerini eski dallardan sonrakileri yeni sürgünlerden yapıyor, ilk sene 30 cm, ikinci sene 70 cm, sonraki senelerde 100-150 cm den budanır.

3. Grup geç ve yeni sürgünlerden Haziran sonu Temmuz gibi çiçeklenenler, yine Kuzey Avrupaya göre, 2 ve 3. gözlerden sert budama yapılır. ilk yıl 30 cm, ikinci yıl 40 cm, 3. yıl 50 cm. den budanır. Örn: Viticella ve Jackmanii çeşitleri.

kaynak: http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg....9.html#culture

Şimdi de İzmir gibi sıcak bölgelerde yetişebilen çeşitlerini araştırıyorum, bazıları-özellikle ingiltere kökenliler sıcaklara dayanamazken, bazıları sıcak iklim sevebiliyor anladığım kadarı ile.

Not: Budama için şubat-nisan arasında öneriliyor

Düzenleyen hbayraktar : 22-05-2010 saat 22:04 Neden: ek bilgi
hbayraktar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2010, 23:21   #742
Ağaç Dostu

Aslında düzenli gitmeyi planlıyordum ama sizin sorunuzu görünce bulduklarımı ekliyorum.

Geç çiçeklenen büyük cicekli Clematislerden ." viticellas"

3.grupdalar.(daha sonra her grubu budama sekli zamanı resimsel olarak ekliyeceğim). Malum bu grup sert budama istiyor budanmadığı durumlarda tüm yazı birkaç çiçek bol dal ile geçiriyor.

aşağıdaki cinsin kökü sıcak akdeniz iklimli İtalya ve de kuzey avrupa imiş.
Bol güneş isterlermiş, gölge ve kuzey cephesini hiç sevmezlermiş. Clematislerin en büyük sorunu olan küflenmeye karşı dayanıklı olan bu tür kolay büyür ve iri çiçekli olurlarmış.

Doğru budandıkları zaman, tüm yaz güllere ağaçlara sardırılarak hoş görünüm sergilerlermiş.

Uzatmadan.. Güzel İzmir'imize neden olmasın dedirtti bana!!

Kod:
C. 'Abundance' - koyu kırmızı çiçekli  5-7 cmçiçek çaplı  yeşil sarı stamen.
C. 'Alba Luxurians' - beyaz çiçek  5-8 cm yeşil  stamen.
C. 'Betty Corning' - çan şekli, gül-lila renkli  5-7 cm KOKULU
C. 'Emilia Plater' - mat mavi çiçekli  8-13 cm krem renkli stamen
C. 'Étoile Violette' - çok popüler koyu violet  çiçekli  8-13 cm sarı stamens.
C. 'Kermesina' (or C. 'Rubra') - koyu kırmızı çiçekli  of 5-8 cm,  koyu vişne stamen.
C. Madame Julia Correvon - kırmızı çiçekli  8-13 cm sarı stamens.
C. Minuet - çiçekler 4-7 cm çaplı beyaz ve koyu kırmızı damarlı ve kenarlı  yeşil stamens.
C. 'Venosa Violacea' - çiçekler 8-13 cm çaplı beyaz  violet damarlı,kenarlı,ve stamens.
C. 'Walenburg' - canlı kırmızı/mor çiçekli, krem beyaz mor damarlı  6-8 cm.

Resimleri yükliyebilsem daha hoş olacaktı biliyorum..

Eski 23-05-2010, 18:01   #743
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Cumartesi sabah bahçeme gittiğimde Clematislerimin bana sürpriz yaptıklarını gördüm. Yeni diktiğim ve yerini sevmişe benzeyen Pilu'nun üzerinde tam 4 çiçek açmıştı ve bunlardan 2si katmerliydi ))
Bu yılki sürgünlerden katmerli geçen yılki sürgünlerden ise düz açtığını okumuştum bazı yayınlarda ama işte ispatı benim bahçemdeydi.. İnanılmaz mutlu oldum.
Gene yayınlarda VII ayda çiçeklenmeye başladığı söylenen C. Justa da ilk çiçeğini açmıştı. Bu verilen çiçeklenme zamanlarının Orta Avrupa iklimine göre olabileceğini düşündüm. Tabii bizim iklimimizde biraz daha erkene gelebilir çiçeklenme.
İşte Clematislerim :

Eklenen Resimler

Eski 23-05-2010, 19:26   #744
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili Limon, bazı yayınlarda Pilu'nun ilkbaharda katmerli, yazınsa düz çiçeklendiğini okumuştum. Bazı yerlerde ise yeni sürgünlerden katmerli, eski yıla ait dallardan ise düz açtığını söylüyor. Benim örneğimde her iki tür çiçek de yanyana açtığına göre ikici söylemin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yazın açacağı ikinci dönem çiçeklerinin nasıl olacağını çok merak ediyorum. Bakalım, yaşayarak öğreneceğiz. Galiba en sağlam bilgi de bu yolla ediniliyor ))

Eski 23-05-2010, 19:33   #745
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Clematis piiluyu Bauhouse'den mi almıştınız?Ne zaman aldınız?
Evet, sevgili Yılmaz, Bauhaus'dan aldım. Alalı sanırım daha bir ay bile olmadı (veya en fazla o kadar olmuştur) ama diktiğim yeri sanırım oldukça sevdi.Aslında oldukça da küçük bir bitki ama durumu şimdilik iyi. "Şimdilik" diyorum,çünkü sizin de bildiğiniz gibi Clematislerin ne yapacakları pek belli olmuyor

Bu arada kullanıcı adım "jel77" değil "iel77"

Eski 23-05-2010, 20:18   #746
Ağaç Dostu

Ben de Bauhouse dan aldim gecen hafta. Uzerindeki etikete bakarsam turu piilu.

Ama guvenemiyorum, etiketlerin karistigina rastladim/

Iste benim sevimlim.
Name:  Picture 001.jpg
Views: 1065
Size:  39.2 KB

Eski 23-05-2010, 20:22   #747
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Ben de Bayrampaşa Bauhouse'den 24 Nisanda almıştımBenimki de 1,5 metre civarındaydı aldığımda.İnşallah sizinki gibi güzel katmerli açarBahçeye mi yoksa saksıya mı diktiniz,hangi yönde dikili ve kaç saat güneş görüyor?
Ben de hemen hemen aynı zamanlarda Beylikdüzü'nden aldım. Boyu şimdilik 60-70 cm. kadar ama uzuyor. Bahçeye diktim. Güneye bakıyor ama bahçenin batı yönü de açık olduğundan öğleden güneş batana kadar güneş alıyor. Yanında mor salkım ve çalı leylaklar var, onların yaprakları ışığın yönüne göre çok hafif gölge yapabiliyor zaman zaman.
Ben de katmerli bir çiçek hiç beklemiyordum. Görünce inanılmaz şaşırdım ve çok mutlu oldum

Eski 23-05-2010, 20:35   #748
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili Jezebel, nurcanaybay cok teşekkürler )
Sevgili fizban ,çiçeğiniz çok güzel ve şekil açısından benim katmerli açan Pilu'ma çok benziyor. Fakat rengi biraz daha açık gibi. Pilu'da çiçek yapraklarının ortasında koyu pembe bir hat olmalı. Türüne karar vermek için diğer açacak çiçekleri de bekleyin bence.

Eski 24-05-2010, 08:20   #749
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili iel77, clematisinizin formu çok güzelmiş, geçen sene benimki de böyle açmıştı ama bu sene katmersiz açtı.
Diğer tomurcuklar da açınca yeniden görmek isteriz.

Alıntı:
Bol çiçek açan clematislerinizin son halini fotoğraflayabilir misiniz son durumları nedir?
Yılmaz bey, bol çiçekli clematisin dünkü durumu budur
Name:  clmts tohum.jpg
Views: 1283
Size:  70.8 KB

Fes rengi clematisim de açmış.
Name:  clmts2.jpg
Views: 1316
Size:  70.6 KB

uzman16 beğendi.
Eski 24-05-2010, 08:28   #750
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili iel77, clematisinizin formu çok güzelmiş, geçen sene benimki de böyle açmıştı ama bu sene katmersiz açtı.
Diğer tomurcuklar da açınca yeniden görmek isteriz.

Yılmaz bey, bol çiçekli clematisin dünkü durumu budur
Eklenti 146583

Fes rengi clematisim de açmış.
Eklenti 146584
Adalet Abla,
Sen bu işi iyi biliyorsunCoca Cola gibi bir sırrın var bakım konusundaFes rengi clematislerin tek kelime ile mükemmel tablo gibiEline,emeğine sağlıkBu işin bir sırrı varsa lütfen söyle biz de yapalımTohum bağlayan clematislerinin o kısımlarını kesersen bitki enerjisini tohuma değil de yeni sürgün yapmaya verir bir çok asrkadaş geçen yıl öyle yapmıştı.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025