agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-05-2010, 14:34   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2010
yaseminim

merhabalar. Tomurcukları çubuk çubuk pembe olan açtığında beyaz açan yasemin cinsinden aldım.fakat tomurcuk halindeyken sararıp kurumaya başladı çiçekleri açmıyor birtürlü.neden olabilir acaba? buarada aldığım saksısını atıp altını deldiğim seramik büyük bir saksıya ektim acaba diyorum yeterince drenaj sağlamadığı için mi böyle oldu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

belgin84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 17:44   #2
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi belgin84 Mesajı Göster
merhabalar. Tomurcukları çubuk çubuk pembe olan açtığında beyaz açan yasemin cinsinden aldım.fakat tomurcuk halindeyken sararıp kurumaya başladı çiçekleri açmıyor birtürlü.neden olabilir acaba? buarada aldığım saksısını atıp altını deldiğim seramik büyük bir saksıya ektim acaba diyorum yeterince drenaj sağlamadığı için mi böyle oldu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgili Belgin,
Pembe yaseminler sera ortamından alınıp yapı marketlerde satıldığından dış ortama geldiğinde alışmaları zaman alıyor ve bu alışma sürecinde tomurcuklar kuruyup gidebiliyor.Zaten pembe yaseminin çiçeklenme dönemi de geçti..O yüzden saksının altını da delerek iyi yapmışsınız fazla sulamayın kaliteli toprakla torfu karıştırıp ayda bir kez sıvı gübre ile(ben b5A sıvı gübre kullanıyorum) besleyin.

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2010, 11:32   #3
Yeni Üye

Gerçekten geçti mi çiçeklenme dönemi Ben bütün yaz çiçek açıp mis gibi koksun diye almıştım.Hay allah gerçekten üzüldüm şimdi.

Eski 24-05-2010, 12:14   #4
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi belgin84 Mesajı Göster
Gerçekten geçti mi çiçeklenme dönemi Ben bütün yaz çiçek açıp mis gibi koksun diye almıştım.Hay allah gerçekten üzüldüm şimdi.
Size önerim eğer kışın içeriye alma şansınız varsa Akdeniz Yasemini almanız yaz boyu çiçek açıyor kokusu daha güzel

Eski 25-05-2010, 20:34   #5
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Arkadaşlar,
Bugün Balmumcu'da işyerime yakın bir sokakta süprizle karşılaştım 2 farklı yasemin türü mis kokularını sokağa yayıyordu..Ben de fotoğrafladım..İlk resimdeki pervane çiçekli yasemin oldukça gelişmiş tam hayalimdeki yasemin2. resimdeki sarı kokulu yasemin ağacı diyorum artık resmen ağaç olmuş oldukça yaşlı ve heybetliydi..

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2010, 00:41   #6
Yeni Üye

cigdemb's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2008
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Bugün Balmumcu'da işyerime yakın bir sokakta süprizle karşılaştım 2 farklı yasemin türü mis kokularını sokağa yayıyordu..Ben de fotoğrafladım..İlk resimdeki pervane çiçekli yasemin oldukça gelişmiş tam hayalimdeki yasemin2. resimdeki sarı kokulu yasemin ağacı diyorum artık resmen ağaç olmuş oldukça yaşlı ve heybetliydi..
İnanamıyorum! Harikalar her ikisi de! Benim, saksıda büyütmeye çalıştığım kokulu sarı yaseminin böyle bir ağaç olabileceğini düşünemezdim ... Şok oldum
ilk gördüğüm an beyaz ve kapıyı sarmış olanı Akdeniz Yasemini sandım gerçekten heyecanlandım )

cigdemb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2010, 09:39   #7
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cigdemb Mesajı Göster
İnanamıyorum! Harikalar her ikisi de! Benim, saksıda büyütmeye çalıştığım kokulu sarı yaseminin böyle bir ağaç olabileceğini düşünemezdim ... Şok oldum
ilk gördüğüm an beyaz ve kapıyı sarmış olanı Akdeniz Yasemini sandım gerçekten heyecanlandım )
Bu sabah sarı yaseminin altından geçtim yine inanılmaz güzel kokuyordu ayaklarım gitmek istemedi2 dakika durup kokladım içime çektim kokuyuİnanılmaz bir ağaç olmuş sarı yasemin gövdesi de epey kalındı şok oldum

Eski 27-05-2010, 18:25   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Size önerim eğer kışın içeriye alma şansınız varsa Akdeniz Yasemini almanız yaz boyu çiçek açıyor kokusu daha güzel
Cevapladığınız için çok yeşekkürle Yılmaz bey. Ama ben yine dayanamadım seramik saksıdan çıkarıp küçük plastik saksıya koydum tekrar. Çünki yeni tomurcuklar veriyor devamlı ama sararıp kurumaya başlıyor biyerden sonra. Şansımı deniyim dedim belki saksındandır diye Bakalım hayırlısı.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025