agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2010, 11:08   #631
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sebahattin Bey,
Geçmiş olsun sizede..Sanırım bahçede olunca zararlısı olmuyor..Benimkiler bahçede ve şuana kadar hiçbir zararlı istila edemedi..

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 11:10   #632
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Madagaskar yasemini bildiğim kadarıyla soğuğa dayanıklıdır..Örümcek istilası olabilir ya da havalar gece soğuduğundan sürgünler durmuş ve sararma olmuş olabilir..

Eski 16-04-2010, 11:21   #633
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli Mesajı Göster
Sebahattin Bey,
Geçmiş olsun sizede..Sanırım bahçede olunca zararlısı olmuyor..Benimkiler bahçede ve şuana kadar hiçbir zararlı istila edemedi..
Teşekkür ederim Kubat Bey...

Sevim Hanımınki de büyük bir ihtimalle kırmızı örümcek. Madagaskar yasemini kapalı alanı sevmiyor sanırım, dediğiniz gibi bahçede olunca bu tip bir hastalıkla pek sık karşılaşılmıyor...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 16:44   #634
Yeni Üye

cigdemb's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2008
Galeri: 2
Tamam o zaman Mutlu bey bekleyelim kök sürgünlerini Ben şu dönemde budanırsa bodur bir şekilde sürgün vermesi kolaylaşır mı diye düşünmüştüm

Sn Kubat_İzmirli, benimkisi uyumuyor gibi :P Çünkü yeni yapraklar çıkıyor dalların ucundan ama ana gövdeden çıkan birşey yok

cigdemb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 16:56   #635
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sevgili Çiğdemb,
Aman ne güzelBenimki dondan sonra hala uyuyor dürtüyorum uyansın diye ama banamısın demiyor

Eski 16-04-2010, 17:42   #636
Yeni Üye

cigdemb's Avatar

diyecek sn. Kubat izmirli diyecek!
fotolarda gördüm yemyeşil gövdesi.. Ama sanırım bugünkü yaz havası sizi heyecanlandırdı ve sabırsızlığınız ondan
Ben evin içinde bakıyorum yaseminlerime o yüzden daha erken uyanmaları normal dışarıdakilere göre sanırım

Eski 16-04-2010, 20:47   #637
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cigdemb Mesajı Göster
Forma sokmak istediğim akdeniz yaseminimin gövdedeki gözleri ile ilgili bir yorum yapamıyorum ve bitkinin durumu tam anlaşılsın diye bu resimleri ekliyorum.

Mine hanım'ın dediği gibi 2-3 karıştan kesilse üstesinden gelebilecek gibi mi? Öyle değilse yüksekten taçlandırmak için nasıl budamalıyım?
İlk kez form verme amacıyla budama yapacağım da..
Yüksek taçlandırmak için çatalı bağlayan yeşil bağcığın altındaki gözlerin üzerinden kesiniz. Alçaktan taçlandırmak için toprak yüzeyinden 2-3 karış yukarıdan kör olamayan gözlerin üzerinden kesiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 11:05   #638
Yeni Üye

barisapa47's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2010
Merhaba,
Arap Yasemini, Ful ve Pervane Çiçekli Yasemin bitkilerini tanıma konusunda güçlük çekiyorum. Yalovadan sözde arap yasemini almıştım. Yaprakları küçük, sert ve dip yapraklar kırmızı idi. Bu bitkiye sitedeki tecrübeli arkadaşlar Pervane Çiçekli Yasemin demişlerdi. Antalya' dan Mutlu Bey' den aldığım Arap Yaseminleri çok büyük yapraklı ve öbek öbek açan türden. Bu hafta sonu bir fidanlığa daha uğradım ve bendeki Pervane Çiçekli Yasemine ısrarla Arap Yasemini diyorlar. Acaba hangisi Arap Yasemini? Ayrıca Ful çiçeğini de Arap Yasemini ile özdeş olarak tanımlayan bir çok resimli kaynak gördüm internette. Kafam acayip karıştı.

barisapa47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 12:00   #639
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sayın Barısapa47,
Sizin yaseminin fotoğrafını ekler misiniz?Böylece hangi tür olduğuna emin oluruz.

Eski 21-04-2010, 09:46   #640
Yeni Üye

barisapa47's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sayın Barısapa47,
Sizin yaseminin fotoğrafını ekler misiniz?Böylece hangi tür olduğuna emin oluruz.
Merhaba Yılmaz Bey,

Yüklediğim fotoğraflar, türü tespit etmemize umarım yardımcı olur. Bu çiçeğe İstanbul çevresi fidanlıklar ısrarla Arap Yasemin diyor.

Eklenen Resimler

Eski 21-04-2010, 10:36   #641
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Bu bir arap yasemini

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 13:05   #642
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Pervane çiçekli yasemin bu. Bende de var, kışın soğuktan etkilenmiyor. Bu kış -12 dereceyi gördü, şu an her yanından yaprak çıkartıyor. Mutlu Kutlu bu isimle satıyor.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 13:24   #643
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sevgili Uzman,

Bende de var oldukça bol sürgün veriyor boyu 4 metreyi geçti Mutlu Bey'den almıştım.Hani bir ihtimal yaseminin çok çeşidi olduğundan benzer bir türe mi arap yasemini diyorlar diye tereddüt ettimAma eğer çiçekleri küçük yıldız şeklinde ise ozaman pervane çiçekli yasemindir.Pervane çiçekli yasemin olması da avantaj soğuğa çok dayanıklı.

Eski 21-04-2010, 13:52   #644
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Arap yasemini olarak da adlandırılıyor halk arasında ama çiçeklerinin şeklinden dolayı pervaneye benzediği için bu isimle anmak daha doğru.

Name:  pervane.jpg
Views: 2083
Size:  26.8 KB

Düzenleyen uzman16 : 21-04-2010 saat 15:44 Neden: yanlış anlaşılmaya neden olan ifadeyi çıkardım.
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 15:29   #645
Yeni Üye

barisapa47's Avatar

Habibe' nin bana verdiği link, Arap Yasemin hakkında birçok bilgi veriyor.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=arap+fulu

Düzenleyen barisapa47 : 21-04-2010 saat 16:16
Eski 21-04-2010, 16:43   #646
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sevgili Uzman'in tecrübesi oldukça fazla en doğru bilgiyi verebilecek üstadımız şu an o

Eski 22-04-2010, 16:22   #647
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

Giriş Tarihi: 29-09-2009
Arkadaşlar bende normal yasemin aldım çok yoğun ve hoş kokusuvar ama saksısında Jasminum polyanthum yazıyordu en kısa sürede fotğraflıyıp göstericem sizede. aldığım yerde pembe renklilerde vardı ama bu beyaz renkli çiçek açan ondan daha yogun kokuyordu bu yüzden beyaz renkliyi tercih ettim.

arnavut biberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 16:27   #648
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Güle güle büyütün Sevgili Arnavut biberiDoğru seçim sizinki hemen dibine keçi gübresi karıştırın bir avuç.

Eski 23-04-2010, 15:08   #649
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

İşte benim yaseminim. saksısında Jasminum polyanthum yazıyor ama kendisi tomurcuk olarakta açmış çiçekleride beyaz ve tabi kokusu muhteşem hemde yoğun türü ne şimdi bunun tam olarak? şuanda ona bir tel doladım öylece duruyor ama daha sonra paravan çite dolamayı düşünüyorum gerçi karar veremedim çan çiçeği sarmaşığımda var ilk onun için düşünüyodum paravanı ama şimdi yasemin de var acaba ikisinide koysam boylanınca çokmu karışık dururlar?

Eklenen Resimler

Eski 23-04-2010, 15:12   #650
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

teşekkürler sevgili yılmaz yalçın bey elimde şuanda keçi gübresi yok ama hazır satılan küçük silindir görünümünde olan organik gübreden var saksısını değiştirisem ondan koymayı düşünüyorum saksıyı değitirirsem dikdörtgen uzun saksıya koyup çitemi sardırsam diyede düşünüyorum?

Eski 23-04-2010, 16:52   #651
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Sevgili arnavut biberi yasemininiz çok güzel, güle güle büyütün Dikdörtgen saksının derinliği yasemin için yeterli olacak mı? Yuvarlak, çapı 40cm gibi derin bir saksıya dikseniz, seneye de saksı değiştirme derdi olmaz derim, yine de siz bilirsiniz.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2010, 18:04   #652
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sevgili Arnavutbiberi,
Sevgili Füsun Hanımın da söylediği gibi saksınız yetersiz gelebilir hızlı sürgün veren sarmaşığınız olacak yakındaBence 20 litrelik saksı alın ve bol güneşli bir yere sardırın.

Eski 27-04-2010, 14:44   #653
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

Yaseminimin saksısını değiştirdim sizinde görüşlerinizi gözönünde bulundurup dikdörtgen saksıya koymama kararı verdim. 0rta boy yuvarlak saksı aldım değiştirikende biraz kök budamasıda yaptım çünkü o küçücük eski saksısında kökler kendi kendisini baya sarmış. şuanki yeni saksısı ona yeterli olur sanıyorım biraz boylanıp sürgün verince çit paravana sardırmaya başlıyacam. balkonda yerim olmadığı içinde çok büyük bir saksıya koyamadım ilerde bişiler düşünürüm artık.

Eski 28-04-2010, 08:33   #654
Ağaçsever

antienflamatuar's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2007
Galeri: 1
Selamlar arnavut biberi,
Aynı yaseminden bende aldım, kokusuna yapı markette çok dikkat etmemişim ama eve geldiğimde kokusunun çok da güzel olmadığına veya bana hitap etmediğine karar verdim.
Sanki bozulmuş/çürümüş bir çiçek gibi kokuyor.
Açıkçası bu kokudan ben rahatsız oldum. Bu konuda sizin düşünceniz nedir?
Saygılar

antienflamatuar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2010, 10:29   #655
Yeni Üye

cigdemb's Avatar

Sn antienflamatuar,

Benim de bir Jasminum polyanthum'um var. Bahsettiğiniz gibi çok ağır ve sanki biraz acı gibi bir kokusu var.. Ben alışkın olmadığım için bana böyle geldiğini düşünüyordum evin içerisinde olduğu için akşam eve geldiğimde bütün ev böyle kokuyor oluyordu biraz havalandırıyordum açıkçası

Benzer şekilde koku aldığımıza göre tavsiyede bulunabilirim diye düşünüyorum. Buram buram, çiçek çiçek tütecek ve yasemine has o aromayı yayacak bir yasemin istiyorsanız Normal Akdeniz yasemininden başka bir yasemin öneremem Yıldız çiçekli yasemin de çok hoş kokulu ama akdenizin yeri ayrı

NOT: Benim polyanthum ilk geldiği zamankinden daha hoş kokmaya başladı bu arada, hakkını yemeyelim

Eski 28-04-2010, 10:59   #656
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Arkadaşlar,
Zaten yasemin türleri dış mekan bitkisidir ve ev ortamında kokuları değişebiliyor ev ortamına ayak uydurmaya çalıştıklarıiçin kokuları da değişik gelebilir..Ama bir de dış mekanda hava akımlı ortamında rüzgarla o kokuları hissedin o daha başka işte gerçek güzel kokusu ozamanÇiğdemb ye de katılıyorum Akdeniz Yasemini hem çok uzun süre açıyor (Aralığa kadar açmıştı benimki)hem de kokusu gerçek yasemin kokusudur..Yiğidi öldür hakkını yeme derler yaEn güzel koku bence Arap yaseminin de (grand duke) onun kokusu hiç birşeyde yokKoklayan aşık olurHem de evde kolaylıkla yetişiyor ve kokusu evde değişmiyor..

Eski 28-04-2010, 11:58   #657
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

sn antienflamatuar, benim yaseminim gayet güzel kokuyor hatta ilk çiçekler solmaya başladı ve birkaçtanede yeni tomurcuk açtı fakat bazı saatlerde özellikle yoğun kokuyordu ozaman biraz bayık geldiği doğru ama tahammül edilebilir. Acaba sizin yaseminin durduğu yerde hava sirkülasyonu oluyormu yani hafifte olsun bir esinti ben yaseminimi kapalı balkona koydum ama camlar yarımda olsa açık evde ve esintiyle birlikte eve yayılıyor yoğun kokuda bu şekilde azalıyor. ilk aldığım gün alışık olmadığımdan kokusu bayık gelmişti biraz ama şimdilerde beğendiğim bir koku ve eve gelen misafirlerinde hemen dikkatini çekip beğenisini üzerinde topluyor. Diğer çiçeklerle ilgilenen yok

Eski 28-04-2010, 21:50   #658
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Saksıdaki yaseminim her yerinden sürgünler verdi, bazıları da tomurcuk gibi görünüyor.

Eklenen Resimler

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2010, 22:03   #659
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sevgili Vildan,
Gözünüz aydınÇok iyi bakmışsınız belli.Bu aylarda pervane çiçekli yasemin hem sürgün hemde tomurcuk veriyor.15 Mayısta ise çiçekler açıyor ve Temmuz ortasına kadar hoş kokusunu yayıyorAma asıl sürgünü Temmuz sonundan Kasıma kadar veriyor..Benim geçen yıl bu aylarda aldığım yaseminim 1 metre kadar uzadı sürgün verdi geçen Ağustostan sonra.

Eski 08-05-2010, 23:26   #660
Ağaçsever

melikesarı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2008
Kamelyamızın etrafına yasemin dikmek istiyoruz fakat buranın rakımı 1.300 civarında ve kışın -16 ları görüyor sizce burada yetişirmi **** tavsiye debileceginiz başka bir sarıcı çiçek varmı görüşlerinizi bekliyoruz.

melikesarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025