Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 09-05-2010, 12:27   #664
Hhatice
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Zaten yasemin türleri dış mekan bitkisidir ve ev ortamında kokuları değişebiliyor ev ortamına ayak uydurmaya çalıştıklarıiçin kokuları da değişik gelebilir..Ama bir de dış mekanda hava akımlı ortamında rüzgarla o kokuları hissedin o daha başka işte gerçek güzel kokusu ozamanÇiğdemb ye de katılıyorum Akdeniz Yasemini hem çok uzun süre açıyor (Aralığa kadar açmıştı benimki)hem de kokusu gerçek yasemin kokusudur..Yiğidi öldür hakkını yeme derler yaEn güzel koku bence Arap yaseminin de (grand duke) onun kokusu hiç birşeyde yokKoklayan aşık olurHem de evde kolaylıkla yetişiyor ve kokusu evde değişmiyor..

Arap yasemin de çok güzel ama ben Meyvesi yenen fulyasemini çok seviyorum. 4-5 parçalı yıldız şeklinde beyaz hoş kokulu çiçekler açar. pembe meyveleri oluşur İçerisinde yumuşak çekirdekleri vardır,meyvesinde. Güneşi seven, susuzluğa ve strese dirençli bir bitkidir. Ev içlerinde güneş gören pencere önleri ve balkonlarda kolayca yetiştirilir. Dayanıklı bir yasemin türüdür. yaprak dökmez. Dayanıklı bir yasemin türüdür.Bonzaiside çok güzel olur.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön