![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
![]() Bu mevsimde böyle güzellikler görmek,ne kadar güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Çiçeklerin ruhundan anlamak bu olsa gerek. Kış aylarında, birde kayseri soğuklarında murraya yasemin açtırmak. Allah muhabbetinizi arttırsın yasemininizle, sevginiz karşılıklıymış demekki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
Teşekkür ediyorum sayın Mutlu;sayın Hhatice. Hele bir de kokusunu duysanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Bu hafta sonu İstanbulda gece sıcaklık -8 dereceye kadar düşecekmiş,yaseminlerinde donma sınırını zorlayacak ve don oluşacak,şehrin göbeğinde saman,gübre gibi kök bölümündeki topraga koyacak malzemeler bulamadım.Ne önerirsiniz donmadan korumak için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, İstanbul'un yüksek bir semtimde bulunan bahçemdeki yaseminleri geçen haftaki aşırı soğuk havalardan ve gece oluşan dondan korumak için kök kısmını ve gövdesini kalın naylonla sarmıştım soğuklar geçti ama benim büyük çiçek açan normal yaseminin yaprakları kurudu hafif siyahlaştı,dokunduğumda ise gevrek ve dökülür halde olduğunu gördüm.Oysa dondan önceleri yeni sürgünler verip yeşil haldeydi..Fotosunu eklediğim yasemin acaba kurudu mu yoksa yapraklarının aşırı donda kuruması normal mi bahara yeşerir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Sayın S-L-İ-H-A yasemininiz çok güzel maşallah doya doya koklayın.Sürekli evin içindemi duruyor? Cinsi nedir acaba?Bende İstiyorum ama hangi cins Kayseride daha iyi olur karar veremiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Limon, Haklısınız,insan bitki konusunda acemi olunca biraz sorunlar yaaşayabiliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2009
|
yasemin'in çiçekleri
Merhabalar. Bizim bahçede 5 kök ( ikisi yan yana dikili ) yasemin var. Bundan 5-6 sene önce diktiğimiz ilk iki kök yaseminin çiçekleri mayıs ayında açmaya başladı, eylül sonuna kadar yoğun şekilde dayandı, hatta ekimde bile tek tük çiçekler vardı. Ama o yazdan sonra hiç bir şekilde çiçekler iki aydan uzun dayanmadı. Şimdi yeni ekildiği, bol gübreli topraktan dolayı diyeceğim, ancak iki sene sonra diktiğimiz çok güçlü ve uzun kök ile geçen bahar yan yana diktiğimiz iki kök de aynı zamanda çiçek verip döktüler. Şimdi bahçede farklı boylarda, farklı yoğunlukta güneş alan 5 kök yasemin, 3-5 günlük farklar dışında aynı zamanda çiçekleri açıp dökmeye başlıyor ve iki aydan fazla dayanmıyor. Sulamayı iki gün de bir yaparken, geçen yaz üç günün ikisinde su vermeye başladık, gübreli toprak ve kurumuş koyun gübresi kullandık fayda etmedi. Acaba akvaryum bitkileri için aldığım potasyum sülfat eklesem bir faydası olur mu? Çünkü bitkilerin ihtiyaç duyduğu temel elementlerden ikisi gübreler ile sağlıyoruz, ancak potasyum ihtiyacı karşılanmıyor, veya demir ilavesi çiçeklerin ömrünü uzatır mı? Tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaçsever
|
Teşekkürüm havada kaldı, yardım edecek kimse yok mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaçsever
|
Sn. Omar cevabınız için çok teşekkür ederim. Emin olun konulara baktım, arama yaptım istediğim şekilde bulamadım. Ama şimdi daha emin şekilde ararım, tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Ahmet, bir çok Yasemin türü var. Sizinki hangisidir acaba? Mesela bizim bahçemizde Pervane Çiçekli Yasemin var. İlkbahar sonu- yaz başı 2-3 hafta çok yoğun çiçeklenir, sonra tek tük belki açar. Diğer türler hakkında bilgim yok ancak sanıyorum daha çok sıcak iklim seven daha irice çiçekli türler, korumalı, ılık mekanlarda tüm yıl açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Bu yaseminin türü nedir?
Geçen hafta alıp bahçeye diktiğim yaseminin türünü merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Sayın City35, Yasemininiz pervane çiçekli yasemin..Güzel bir seçim olmuş,bol güneşli bir yere dikmişsinizdir umarım..Yanmış koyun gübresini köke yakın kısmındaki 1o cm kadar toprağa karıştırın bir avuç kadar ve toprağı çapalayın.Eğer b5A temin edebilirseniz ayda bir kez uygulayın nisan başı gibi tomurcuklar çıkıcak ve çiçekler açmaya başlayacak,yaklaşık 2 ay mis kokulu çiçekleri sizi mutlu edecek..Çiçeklenme bitince temmuzdan sonra da gelişip büyüyecek..2-3 yıl sonra en az 3,5-4 metre olabilir boyu yalnız bir yere doğru sardırın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaçsever
|
Sayın Kubat_izmirli; İlginiz için teşekkürler.Satıcı da bu türün güzel bir tür olduğunu ve çiçeklerinin bildiğimiz yasemine oranla çok daha güzel koktuğunu söylemişti.Tam olarak adını bilmiyordum.Sayenizde öğrendim.Bu arada tüm gün güneş alan bir yere diktim.Üstelik çardağın tam dibinde.Zaten çardağa sardırmak amacı ile aldım.Gübre olarak da 20-20-20 gübre kullanmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
|
Sayın City35, Gübreniz güzel ama yanmış koyun gübresini yine de uygulayın derim çiçeğiniz coşar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
sn city35; yaseminize çok özendim, geçen yıl yolda rastlayıp çok ufak bir dal kımıştım, hem köklendi, hem de çok güzel çiçek açtı o minicik dal (1,5 parmak uzunluğunda bişey ![]() bir de diğer bitkilerimde ufaktan bir pas hastalığı oluşmuştu, yaseminim bundan hiç etkilenmedi. hastalıklara dayanıklı bir tür sanırım. sizinkisi çok çok güzel |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, İstanbul'da Şubatta meydana gelen kuvvetli don olayından sonra yaseminlerimin yaorakları dökülmüştü ve şuana kadar da bahçemde bulunan Akdeniz yasemini,ful (Arap yasemini) ve fulyaseminde hiç bir kıpırtı yok ![]() Şimdiden yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da ful(arap yasemini) ve fulyaseminimin fotoğrafı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
|
Yine fulyasemin gövde kısmının fotoğrafı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Acemifüsun, Siz İzmirde yaşıyorsanız o kadar etkilenmemiştir Akdeniz Yasemininiz diye düşünüyorum,peki geç mi uyanıyor Akdeniz Yasemini?ben 6 ay önce diktim bahçeye henüz tecrübem yok..Fulyaseminim de hala uyanmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kubat izmirli ful yeni uyanmaya başladı. A.yasemininde hiç yeni sürgün yok, belki de başka bir nedeni vardır diye; topragını boşalttım dikkatlice köklere baktım, bir tuhaflık göremedim, endişeyle bekliyorum. İzmirde Bostanlıda; A.yasemini bahçelerde ekili, bahçe demirlerinden sokaklara taşmış durumda,onlarda hiç yaprak dökülmesi falan da yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|