![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Arkadaşlar, Mutlu Kutlu satıyordu bir ara. Satış bölümünde, "saksıda yasemin çeşitleri" başlığına yazın isterseniz. Fakat Yaseminler içinde dona karşı en hassas olan cins bu. Kışın koruma şansınız yoksa denemeyin derim. Hani küçük bir çiçek olsa içeri alırsınız da, Yasemin'i koruyacak yeriniz yoksa bir kez daha düşünün bence... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili TuruncuHis, yasemin başlığının tamamını okudum ve şu anda bilgilerin hepsi ezberimde. ![]() ![]() Mutlu Bey'de ful yasemininin katmersiz olanı var galiba -en azından ben öyle anladım- pembe yasemin yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Sûz-i Dilârâ sizin görebileceğinizi düşünerek bu konuya yazdım.Bu yasemin çeşidini (Pembe Yasemin, Kış Yasemin (Jasminum polyanthum)) şu an satıyorlar ellerinde 20-30 adet kadar var pembe yasemin sarmaşıklarının üzerinde açmış 10-15 çiçek vardı seranın içinde bu koku gayet net hissediliyordu ve üzeri tomurcuk doluydu hepsinin açtığını düşünemiyorum herhalde oradan ayrılmak istemezdim ki 5 dk bir bitki sormaya uğramıştım 1 saate yakın orda kaldım. Satıcı da TuruncuHis arkadaşımızın söylediği gibi dona karşı çok hassas olduğunu Yalova'da bile dışarıda koruntu yerde belki olabileceğini belirtti.Daves garden da -6,6'ya kadar dayanabildiğinden bahsediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Mutlu Bey de bu tür yoktu sanırım ..Bir sormak lazım .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar Yalova'daki bir serada Sûz-i Dilârâ 23 tl'den satıyorlar istiyenlere 30 tl'den gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Bu fiyat işinin bir netleşmesi lazım bence, Mutlu Bey'in sitede aşağıdaki şekilde geçiyor ama bahsedilen yaseminin net olarak hangi yasemin olduğunu hala anlayamadım ![]() ![]() fulyasemin - (Jasminum Polyanthum - jasminum officinale) Yaprakları ful, çiçekleri yasemine benzediği için ismi fulyasemindir,normal yaseminden daha uzun süreli çiçek dalında kalır, kokusu çok güzel bir parfüme sahiptir, 5-10 tane açmış bir fulyasemin çiçeği normal bir odayı sürekli parfümlemiş olur. Dış ortamda sert kış aylarına dayandığı görülmüştür, kar yağan yerlerde bitkinin dayanabileceğini sanmam, kışın yaprak dökmez. Sürgünleri 6-8 metre ileri boy atabilir, bahçede istenilen yere sardırılır. 12-17 litrelik saksılarda güneş gören pencere önlerinde, bir sırık veya gergin ip üzerinde form verilebilir, 6-8 metrelik sürgün, 2 metrelik bir mesafede 3-4 defa sardırılır ve daha dolgun hale getirilir. isteğe göre kalp şeklinede kolayca dalları şekil alıyor. sürgün halindeki bitki çiçek vermiyorken sürgün ucu zarar gördüğünde kısa sürede çiçekleniyor. Herhangi bir hastalık ve zararlısı yoktur. Aras kargo ile adrese teslim veya şubeden alım şeklinde gönderilir küçük fide: 6 ytl (10-20 cm boyda) orta boy fide: 10 ytl (30-50 cm boyda) orta boy fidan: 15 ytl (75-120 cm boyda) büyük boy fidan: 30 ytl (150-200 cm boyda) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Bey 'deki farklı arkadaşlar.Pempe olandan yokmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu kutlu'nun sattığı tür Jasminum Polyanthum değil sanırım Jasminum officinale . İkisi de birbirinden farklı çiçeklere sahip. Mutlu beyin sitesindeki resimler de Jasminum officinale adlı türe benzemiyor gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl yetişkinler mi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Oğuzhan boyları 100-150 cm ve üzerleri tomurcuk dolu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Hangi sera bu adı var mı ? Resim çekmişmiydiniz bir görseydik.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Bu akşam iş çıkışı bir fidan sormak için uğradığım bir serada gördüm yanımda fotoğraf makinem yoktu. Tekrar gittiğimde fotoğrafını çekerim. Sûz-i Dilârâ 100-150 cm boydan aşağı yok tek boy ve sorun olmaz daha önce de bu boylarda sarmaşık gönderdim sorunsuz gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Dün yürüyüş yaparken bir evin bahçe demirlerinin arasından uzanmış, zarif çiçekli bitkiyi görünce "Yasemin" olduğunu düşündüm. Gelince internetten araştırdım, "Yasemin"miş. Yaprakları henüz yoktu, bolca çiçek tomurcuğu yeni yeni açıyordu. Koklamak aklıma gelmedi, bir daha yanından geçtiğimde koklayacağım. Fotoğrafını galeriye de yükledim. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575 ![]() İnternette "Winter Jasmine" olarak ta geçtiğini gördüm. Bitkinin gelişmiş hali şöyleymiş; Jasminum nudiflorum olarak geçiyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Benim de çelikten yetiştirdiğim bir sarı yaseminim var. Ancak bu yaz-kış yapraklı kalıyor ve çok hafif bir yasemin kokusu veriyor. Bir süre önce böyleydi (şimdi çok daha fazla gelişti ama genel fotoğrafı yok elimde): ![]() Şimdilerde tomurcuklandı, boyuna bakmadan her tarafından tomurcuk verdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Sn.mutlu koku seviyesi ve kalitesi yönünden normal yasemin mi yoksa fulyasemin mi daha güzel kokuyor.Veya başka bir yasemin varmı sizin bildiginiz. Düzenleyen AyhanMoran : 14-03-2009 saat 13:04 Neden: ilave yazı yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Mutlu Bey, Orange Jasmine - Murraya paniculata Bu yasemin güneye bakan cephelerde olur mu? Bol güneş. İnternette yarı gölge okudum. Ve en düşük kaç dereceye dayanabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Kalite yönünden normal yasemin ful yaseminin gölgesinde kalır. Ful yasemin yaprak dökmez, herdem yeşil kalır, terbiyelidir siz nereye isterseniz oraya gider, çiçekleri daha uzun süre kalır üzerinde. normal yasemin içinse bunların tam tersini düşünün. En fazla kokan Rhynchospermum jasminoides bu yasemin ama çiçekleri yılda 1-2 ay ancak açık kalıyor. Ful yasemin kokusuda doyurucudur. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Günüm, Orange Jasmine - Murraya paniculata yarı gölgede çok güzel gelişir, ama direkt güneş altında yaşamaya alışırsa problem yaratmaz. Kısa süreli -5 lere dayanıyor, sanırım istanbulda uzun süreli - dereceler hakim. Denemek lazım. Saygılar. Düzenleyen Mutlu Kutlu : 14-03-2009 saat 17:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzin verirseniz ben size cevaplandırmak istiyorum. Arap fulü bambaşka bir şey. Ful ismi sizi yanıltmasın, yapısı, çiçekleri ve kokusu farklı. resmini koyduğunuz Full, Jasminum sambac, Grand Duke |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ederim sn. omar, Sizin söylemiş olduğunuz gibi katmerli çiçek açan yasemin türü, yaygın bir biçimde kullanılan ismiyle full, uluslar arası ismide Jasminum sambac, Grand Duke. Daha arap fulu isimli bir türe raslamadım, koku ve tatlar insandan insana farklı gelebiliyor. Dün pomelo (Shaddok) paketlerken yapraklar sıkışmış olmalı, narenciye kokusu almak varken, ben koyu bir sabun kokusu algıladım. Jasminum sambac, Grand Duke bence kıymetli bir tür, yaşlandırlımış bonzai haline gelmiş bir full için paha piçilemez bence. Odunsu yapraksız gövdeden çıkan katmerli çiçekleri görmek ve koklamak inanılmaz güzel. Sn. Suz-i dilara, yaseminleri istediğiniz zaman adresinize göndermemizi isteyebilirsiniz. Bizim bir acelemiz yok. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Demek Sundavilla ymış. Ben de değişik bir şey buldum sanmıştım ![]() Rohlfs, kaç yıldır bakıyorsunuz? Boyu ne kadar? Sarmaşık mı oluyor yoksa çalı türü mü? Çok güzel çiçekleri var, güle güle büyütün. Nariel, fırsat bulunca çiçekli halinin de fotoğrafını çekip bizlerle paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|