![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Sayın denizkedisi, 15 gün önce 1.5 metre boyundaki fulyaseminim Adana'ya geldi. Mutlu Bey'in mükemmel ambalajıyla tek yaprağı bile kırılmamıştı. Endişelenmeyin ![]() Kargoya 6.5 Tl ödedim. Düzenleyen maki01 : 24-07-2009 saat 13:01 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bahçemdeki mavi yaseminler çok iyi huylu hiçbir özel bakım yapmıyoruz,hatta bu sene başka yerlerde de küçükleri çıkmış kendiliğinden.7 senedir topraktalar yaz kış. Düzenleyen denizkedisi : 24-07-2009 saat 13:24 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Burası satış alanı değil, benim yazılarım biraz bu yöne kaydı. Alışveriş hakkında bilgilenme için aşağıdaki linki kullanmamız daha doğru olur. http://www.agaclar.net/forum/showthr...993#post467993 Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Ben aldığımda 1-1,5 metre boyarındaydı bitkiler. Fakat topraktan tek kök şeklinde çıkmıyorlardı, yoğun bir şekildelerdi. Boyu uzun incecik bir dal olmamasındansa kısa boylu fakat yoğun-gür bir bitki olmasında fayda var diye düşünüyorum. Zaten bir yılda boyu yaklaşık 3 metreye ulaşacaktır. Güzel sözleriniz, beğenileriniz için teşekkür ederim. Kısa zamanda sizinkiler de gelişecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
merhaba Mutlu Bey, Bugün parkta fotoğraftaki bir yasemin gördüm. Yasemin diyorum çünkü çiçekleri ve kokusu şu ana kadar gördüğüm yaseminlerden farksız, ancak yapısı çok farklıydı. 2,5-3 m uzunluğunda bir ağaçtı. Ayrıca fotoğraftan da göreceğiniz gibi yaprakları şu ana kadar gördüğüm yasemin yapraklarına göre oldukça büyük. Bu ne tür bir yasemindir ya da yasemin değil midir? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın turchese, Yanılmıyorsam bu çiçek Kısmet Ağacı (Clerodendron)... Siz de internette bu isimde ararsanız daha iyi karar verirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu.
|
Size katılıyorum sn. maktas61, Bu resimlerde görülen bir yasemin çeşiti değil, dediğiniz gibi Clerodendron çeşitlerinden birisi. Bitkiler sınıflandırılırken kokularına göre değil, yaprak, dal ve gövde yapılarına göre sınıflandırılıyorlar. Plumeria kokusuda yasemin kokusunu andırıyor ama plumaria yasemin sınıfından sayılmıyor. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
teşekkürler. Evde bir kısmet ağacım vardı. Çok güzel bir görüntüsü var ama kokmuyor. Ama bu çiçek, odada sigara içilmesine rağmen onun kokusunu bile bastırdı. Dediğiniz gibi ben de kısmet ağacının kafes gibi tomurcuklarına benzetmiştim. Çiçekleri ve kokusu yasemine benzediği için yasemin türü olduğunu düşünmüştüm. (acemilik işte, sizlerden çok şey öğreniyorum) Yardımlarınız için çok teşekkürler. Şimdi sıra çoğaltıp paylaşmaya geldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bugün murraya yaseminimim sizlerle paylaşmak üzere fotografını çekmek için balkona çıktım. Dün gece mis gibi kokusuyla çok mutlu etmişti beni. Sonuç , şaşkınlık , panik , elde sivrisinek ilacı böcek peşine düşme ![]() Mutlu Bey yine zararlı mı sayın maki diyecek biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu.
|
Yok inanmıyorum bu sevimli arının bu katliamı yapabileceğine, o sadece kokusunun cazibesine kapılıp bal almaya çalışmıştır. Murraya yasemin daha açmadan bile tomurcukken kokmaya başlıyor. Resimdeki arı, bal arısının yabani bir versiyonu. Arıların verdikleri zarardan çok daha fazla yararları vardır, idare etceksiniz artık ![]() Murraya yasemini çok dağınık bırakmışsınız, ortaya sağlam bir kazık dikip, sarkan yan dallarıda gövdeye yaklaştırıp dikine form verin. Şu an dallar taze olduklarından form kazanırlar, ileride dallar kartlaştığında yanlara sarkmış halleri pek hoş görünmez göze. Genel olarak çok güzel bakmışsınız murraya ya, sağlığı ve keyfi yerinde. Teşekkür ederim, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Merhaba Mutlu Bey, Uzun zmaandır Samsunda olduğumdan foruma girip size teşekkür edemedim özür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. maki01, Kalın bir kazık elbette köklere zarar verir, parmak kalınlığındaki bir kazık köklere zarar vermez. Kazık bitki boyundan 30 cm kadar yüksek olursa iyi olur. Yabani arılar yumuşak gördükleri topraklara dalış yaparlar, larva bırakır çıkarlar. Onların yavrulama yerleri serin topraklar oluyor yani, paniğe kapılmaya gerek yok. Toprakta gelişen larvalar ergenleştikten sonra topraktan çıkıp uçar giderler, yakalamak için uğraşmayın sinirlenince saldırıya geçebilir. Sn. kubat, Murraya yasemin kokusu gerçekten çok yoğun olur, siz galiba rüzgar alan bir yerde çevreye koku yaymasını istediniz. Hafif rüzgar bile kokuyu alıp götürür, çiçekleri açınca kapalı bir odaya koyup, koku testini öyle yapın. Bitkilerde kapasite zorlamaları olumsuz sonuçlar doğurur. Bize verdikleriyle yetinelim, böylesi daha iyi olur. Bitkide bizde üzülmemiş oluruz böylece. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Fulyaseminim çok iri yapraklar vermeye başladı. Nerdeyse Mutlu Bey'den geldiği günlerdeki yaprak büyüklüklerinin iki katına ulaştı. Ya Adana havası ya Bionem , ya da her ikisi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu.
|
Bizim sera yetiştirme yurdu gibi, her bitkiyle bire bir uğraşamıyoruz. Ama şu bir gerçekki, bitkilere bakanda tam bakıyor, her isteklerini taleplerini yerine getiriyor. Sizi kutluyorum sn. maki01. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Mutlu Bey, Murraya dediğiniz gibi odaya alınca coştu ![]() ![]() ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Ya iki gündür bu konudaki mesajları okuyorum bugün bi seraya gitmiştim sırf yaseminleri daha yakından görmek ve buralarda hangi çeşitlerini bulabileceğime bakmak için iki çeşidini gördüm gittiğim serada sarı yasemin ve Rhynchospermum olanını yanlış hatırlamıyorsam etiketinde yazan bu isimdi sarı yasemini okuduklarımdan kokusuz olduğunu düşünüp pek bakmadım bile doğru dürüst çiçeğide yoktu üzerinde Rhynchospermum olanında 3 tane çiçeği vardı yaklaşık 1-1,5 metre boyunda kokusu güzeldi hoştu ama ful yaseminin kokusu daha keskin diye okuduğumdan ondan bulurum belki başka bir serada düşüncesi ile onuda bıraktım almadım kafam iyice karıştı resmen ezber yapacak hale geldim mesajları ama her okuduğumda hepten allak bullak oluyor düşüncelerim sarı yaseminlerin Yellow Jessamine, Carolina Yellow Jasmine (Gelsemium sempervirens) bu çeşidi kokulu olup Sarı Yasemin, Jasminum Revolutum bu çeşidi kokusuzmu oluyor illaki kokulu olsun istiyorum pişman oldum şimdi iyi gözlemleyemedim sanırım yarın yeniden gidip bakacağım Rhynchospermum çeşidinden 1 tane vardı sanırım inşaallah satılmamıştır yoksa çok üzülürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
buçiçeğin kokusu bayıltır insanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
İşte bu da benim miniğim . Daha çok küçük ama büyüyecek inşaallah . ![]() Burada ise boyuna bakmadan çiçek açmaya çalışıyor . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
En albenilisi mavi yasemin!
Bence en albenli olanı mavi yasemin! Yıllardır kokulu beyaz çiçekli, klasik yaseminim var. Eğer mavisi de kokulusu ise, değmeyin yasemin kardeşliğine. Hemen bir tanede mavisinden edinip yancağızına dikiveririm.. Tabii, dış mekana dayanıklı ise! Bitkiyi tanıyan arkadaşlar kısaca bilgilendirirse sevinirim.Hoş, belki gerdeki sayfalara daha dikkatlice baksam bilgilenebilirim ama, şöyle bir göz ucuyla baktım, bulamadım. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Sayın snowman77, Ben o mesajımdan sonra o serada var olan iki tür yasemini aldım . Birisi o pervane yasemin diğeri ise Jasminum nudiflorum - Winterjasmıjn ( Kış yasemini) . Bu sarı yaseminin çeşidi hakkında hiçbir yazı bulamadım bu bölümde . Acaba bu tür kokulumudur ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
merhaba
Temmuz ayında aldığım yaseminim de böyle bir şeyler oldu nedir acaba ? Yaprak altında var.Hiç çiçek açmadı sadece aldığımda tomurcuğu vardı o kadar. Elimde toz captan,nee mazal,sim organic,mass tonic var. Hangisini kullanabilirim. Ya da ne kullanmalıyım ? Kaybetmek istemiyorum çiçeklerimi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|