![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Merhabalar.Sundavilla isimli çiçekle bu yaz tanıştım.Nefis bir şey.Yengeme hediye almıştım.Aklım kalmasın diye kendime de alacağım.Serada halen var.Ve halen tomurcuk dolular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
büyümesine destek olsun diye demir merdiven yaptım yaseminime. sarsmasın rüzgar eğmesin yağmur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kimsede Akdeniz yasemini var mı? Sonunda o eşsiz kokunun adını öğrendim. Çiçekçinin birinde buldum adada ama 30 tl istedi. Yaz sonu olduğu için çok geldi bana fiyatı. Yaz başı olsa balıklama dalardım ama şimdi çiçeği bırakıp döneceksin kışın kim bakacak ona ölür diye düşündüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
sayın BenBen1967: bendeki full yasemin o da şu anda bebek 3 adet çiçek açtı kokusu çok etkili. ilerde gelişince ihtiyaç olursa çelik yollarım. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Benben, Sizin Akdeniz Yasemini dediğiniz norrmal iri çiçekli yasemin mi,çalı gibi Antalya'da bol yetişen tür mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
|
KUBAT İZMİRLİ normal yasemin gibi ama çiçekleri beyaz değil sarımsı yeşilimsi gibi akşam olunca kokuyor dalları çiçek içinde gündüz görsen birşeye benzetemezsin bu mu kokuyor dersin? Ama akşam olunca bayıltıyor insanı sanırım sarılıcı türden değil bu .Keşke fotoğrafını çekseydim kahretsin böylede anlatamıyorum. Bunu ilk kez Antalya Zigana otelin bahçesinde keşfetmiştim 6 sene önce. O gün bu gündür peşindeyim.Otelin bahçevanı giderken uğra sana saksıda vereyim demişti çelikten tutturamazsın demişti. Çıkış işlemleri uzayınca bende unuttum uçağı kaçırmak üzereydim zira. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ben Ben 1967, acaba sorduğun yasemin benim bahçemde olan mı? biraz önce ( Hozat bahçe ) başlığına fotoğraf gönderdim. Aynı fotorafı ikinci kez gönderince sistem kabul etmiyor. Vakit bulup bakarsan çok memnun olurum.ben de o yaseminin ne cins olduğunu merak ediyorum. sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Benziyor. Ama benim dediğimin yaprakları daha yumuşak ve daha açık renkte biraz daha ince.Çiçekleri o kadar beyaz değil ve bunun gibi açmıyor çiçekleri geriye doğru. Ben onun bir resmini çekebilirsem iyi olacak sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hocam çiçeği beyaz melisa var çelik alınca yolayayım istersen çalı gibi oluyo ama budayıp ağaç formu verende var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Bu yıl terasta 2 yasemin denemem oldu, hem Jasminum polyanthum (pembe yasemin) hem de Stephanotis floribunda. İkincisi sorunsuz hızla büyürken, pembe yasemin sürekli problem çıkartıyor. ![]() Yaprakları sürekli kuruyup dökülüyor, bir çeşit mantar olduğunu tahmin ediyorum, 2 kere ilaçladım (CORNELL 50 WP ve Captan karışımıyla) ama sorun devam ediyor. Bir yandan bu yaprakları kurur dökülürken, diğer yandan aynı hzıda taze sürgünler geliyor. Pembe yasemini mantarlandıran da bir benim herhalde ![]() Ne yapmalıyım? Bir de çok şekilsiz, karmakarışık büyüyor, ana bir dala bırakıp, bir yere falan sarmak çok zor, her yerden yan dallar fışkırıp, birbirine dolanıveriyor. Nasıl kontrol ediyorsunuz pembe yaseminin formunu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
Sayın Fıruzan; Yaz boyunca ful yaseminlerde gördüğünüz,böcek sandığım beyazlıklarla çok uğraştım.Kimyasal ilaçlar,ev yapımı ilaçlar,hatta biyonem dahi denedim.Bir türlü geçiremedim.Çiçeklerin gelişiminde de bir anormallik göremedim.Yapraklarda hiç bozulma olmadı.Balkondan içeri aldım.Geçen baktım ki beyazlıklar kaybolmaya başlamış.Kahverengiye dönüşenler, hatta hepten kaybolanlar dahi var.Bunlar böcek değil gibi.Birde ,dışarı çıkarınca oluşmaya başladığını farketmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
En çok çiçeklenen yasemin normal yasemindir...
Arkadaşlar, Şimdiye kadar birçok yasemin aldım bütün çeşitleri bahçemde ikişer adet mevcut,önce fulyasemin aldım ama çok nadir açıyor ve çok çieğini göremedim ![]() En güzeli ise Eminönü'nden aldığım 3 yaşında olan normal yasemin(çiçeği fulyasemin gibi büyük olan)çıktı.Üstelik 3 yaşındaki normal yasemini oldukça ucuza aldım 20 TL.ye verdiler.(almak isteyenler mutlaka Eminönündeki çiçekçilere uğramalı) Normal yaseminim 2 aydır sürekli açıyor üstelik her gün en az 20 adet çiçek buluyorum üstünde ve odama getirip suya koydugumda oldukça yogun kokuyor...Antalya'dan sipariş verdiğim tüm yaseminler 2 ay önce çiçeklenmeyi kesmesine rağmen Eminönü'den aldığım normal yaseminim hala açıyor ve üzerinde bir sürü sayamadıgım tomurcuk var..Anlaşılan kar yağana kadar açacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
![]() Bende Jasminium fruticans türü (sanıyoruz sarı çiçekli) yaseminden iki çelik var. Nemli perlitte tutuyorum. Sizce köklenirler mi, yoksa direkt toprağa mı alayım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım geç kaldınız biraz,çünkü ben temmuz gibi çelik aldıgım 3 tür yasemin çelikleri tuttu(sarı yasemin,pervane çiçekli ve fulyasemin)Ama agustos ve eylülde çeliklediklerim malesef tutmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Hadi ![]() Üzüldüm şimdi.. Artık seneye birdaha alırım napayım.. Teşekkürler sayın kubat_izmirli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, 3 ay önce Eyüp'teki bir çiçkeçiden aldığım pervane çiçekli yaseminim uzayıp gitti ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaçsever
|
Benim için bütün çiçekler güzel ve özel.Ama içlerinden yaseminlerin ve melisaların yeri daha bir ayrı.Ne hikmetse bu bölümden kimse beni duymuyor.Arkadaşlar beni duymanız için ne yapmam gerekiyor? Hadi bu sorunuma birileri çare bulsun lütfen... Murayya yaseminlere bir böcek alıştı,bir türlü çare bulamıyorum.Yazdan beri.Küçük,çok minik siyah bir böcek.Yeni sürgünlerere resmen sıvanıyor.İlaçlıyorum,iki gün sonra tekrar çıkıyor.Elimle temizliyorum,birkaç gün sonra tekrar..Ben başedemedim.Benim gibi yaseminin bir kaç türünü yetiştiren arkadaşlar, yardım!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
İlkbahar ve sonbahar ayları bit çeşitleri için bayram havası gibi geliyor onlara. Çok hızlı çoğalıyorlar, elle öldürmekte bir çözüm ama başedilemeyecek kadar çoksa ilaçlı mücadele gerek. Sadece murraya yaseminde değildir onlar, çevrenizde başka bit kaynağı bitkilerde olabilir. Dışarıdaki gül gibi, bitlerin sevdiği bitkilerde de bu böcükten bolca olabilir. Pencerelerin açık olduğu bir zaman rüzgar ile beraber hava yoluyla bitkilerinize gelir, çok yavaş yürüdüğüne bakmayın minnacık kanatlarını açıp kendini hava akımına bıraktığında inanılmaz uzaklıklara gidebilir. Bitler tek başına üreyebilen böcek türlerindendir, erkek ve dişisi olmaz. Babamın bir sözü var '' bir topal bit 9 köy gezermiş'' onun bahsettiği bit türü farklı ama, bu bitinde klasik bitten pek bir farkı yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn. uzman16, Pandora yaseminin bursada dış ortamda yaşayabileceğini pek sanmam. Ama bir ihtimal yaşayabilir diyorsanız küçük bir fidan alıp bir denemek lazım. Biliyorsunuz iklimler değişti, artık neyin nerede yetişeceğide epeyce karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaçsever
|
Kimyasal ilaçları deniyorum.Çare bulamadım.En kısa zamanda resmini koymaya çalışacağım.Yakınında iki saksı gülüm var.Onun böcekleri ile murayya ya dadanan böcekler çok farklı gibi sanki.Cevaplarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yıllar oldu, Çukurova Ü. Peyzaj Mimarlığı Fakültesinden birkaç fidan hediye almıştım birinin saksısında daha sonradan bir bitki çıktı; yaprakları beşli kurul olarak, akşamları kapanıyordu, biraz kalıncaydı. Sarı yasemin çiçeğine benzer çiçekleri yaz sonunda açıyordu, gövdesi odunsuydu.Çok güzel kokuyordu. Yerini beğenmedim yer değiştirdim kurudu. Aynı çiçekten olsa yeniden dikmek istiyorum tanımlamama göre tanıyabildiniz mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Pervana çiçekli yaseminim 10 gün öncesine kadar epey bir sürgün verdi ve 3 metre kadar toplam uzunluğa ulaştı,merak ettiğim sürgün vermeyi şuan sanırım kesti acaba ilkbaharda da sürgün veriyor mu yoksa tomurcuklanma dönemi mi ilkbahar sadece? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2009
|
Yaseminim bozuluyor.
Merhabalar, Yaz döneminde balkonumda yetiştirmek için bir beyaz yasemin almıştım. Yaz dönemini çok güzel geçirdi ancak şuanda son derece cansız. Balkonumun üstü açık çok fazla rüzgar alıyor. Sanırım yaseminim de bundan etkileniyor. Onu hemen camın iç tarafına salona almayı düşünüyorum. Acaba kış aylarını içeride geçirmesi mi daha sağlıklı olur yoksa dışarıda geçirmesi mi? Bilgisi olanlar yardımcı olabilirlrse çok sevinirim. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
rosebud35! Öncelikle sahip olduğunuz yaseminin cinsi nedir tam olarak ? madagaskar yasemini mi ? portakal yaseminimi? full yaseminimi gardenya yaseminimi .... bi cok cesidi var ve herbirinin iklim istekleri farklı once turunu ogrenmek gerek sayet madagaskar yasemini ise mutlaka bu mevsimde iceri alman gerek diye dusnuyorum ama yinede ustadlar varken burada bana soz dusmez . fakat akdeniz yasemini ise soz konusu yaseminiz ege izmirde zarara ugramadan kışı gecirir sanıyorum baharın gelişiyle tekrar yeserir ve harika ciceklerini acar saygılarımla; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |