![]() |
|
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
narin nazlı bir görüntüsü var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim sarı saçlı, karagözlü suzanım!
![]() Ama Suzan'ım çok güzel değil mi dostlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Güngör Salman, Sayın sevim4; Bu sarmaşıkla ilk kez bu yıl tanıştım. Sanırım çok şanslıydım. Mart-nisan aylarında, köyde, sobalı oda sıcaklığında yaklaşık 8-15 günlük bir periyot içinde, saksıya ektiğim tohumlarımın büyük bir çoğunluğu çimlendi. Nisan başlarında bahçeye, topraklı bir biçimde şaşırttım. İstanbul' a geri döndüm. Haziran başında gittiğimde, tüm fideler hasarsız büyümeye başlamışlardı. Samsun' a tekrar kasım da gideceğim. Büyük olasılıkla tohumlar oluşmuş olacaktır. Şayet önceden oluşursa da oradaki dostlarıma tohumlarını aldırtacağım. Oldukça çok sayıda tohum elde edeceğimi ümidediyorum. Resimdeki dışında bir başka öbekte en az onun kadar bol çiçekliydi . Beklenmedik bir olumsuzluk olmayacağını umarak, burada sizlere ve daha birçok ''Suzansever'' e, bol bol tohum dağıtacağıma söz veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uyarınızı dikkate alacağım, sayın Ferda Ülkümen. Teşekkürederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Suzan tohumları çok komikler, dağılmasın diye dikkatle toplayıp (kapsülü ile birlikte)cebime koyduğum tohumlar, daha sonra kendiliğinde patlayıp beni korkutuyorlar. Öyle güçlü patlıyorlar ki, sesi bir kaç metreden duyuluyor, ve nasıl bir hızla açılıyorlarsa canımı yakıyor. Bu şekilde patladıklarını öğreninceye kadar bir çok tohum kaybettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Kiraz. Karagözlü suzan sarmaşığını ilk kez yetiştiriyorum. Doğrusunu isterseniz ne zaman çiçek açtığını bilmiyordum. Henüz bir karış boyundalar. Ben şaşırtmayı yapmadan onlar çiçek açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım; bir kısmını saksılara aktarmıştım. Bunlar bahçeye dikilmek üzere bekleyenler. Saksıdakiler de aynı durumda. Daha bir karış ama çiçek açtı. Bu hafta inşallah bahçeye geçecekler. Sevgili Todor; fideler torfa ekili. Herhangi bir gübre takviyesi yapmadım. Haklısınız demir eksikliği var. Asıl yerlerine yerleştirince gerekli takviyeyi yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Kullandığınız torf nedir? Çünkü diğer ekili bitkilerinizde de demir eksikliği var ve thunbergia alata demir almakta zorlanan bir bitki değil. Bence torfunuzun fosfor içeriği çok yüksek. O yüzden demiri alamıyorlar ve erken çiçekleniyorlar. Fosfor, çinko, demir birbiri ile rekabet içinde olan elementlerdir. Biri gereğinden fazlaysa diğerlerinin alımını engeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene sarı çiçeklilerden hiç çimlendirememiştim, bu sene Adalet Hn'ın gönderdiği sarıların çoğu çimlendi, saksıya aldım, şimdi bahçede. Sn. Todor, mesajınızdan sonra geçen seneki keyifsizliklerini daha iyi anlıyorum, belirtiler gerçekten demir eksikliği gibiydi, bu sene daha dikkatli olup takviye yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Todor; torf olarak marketlerde satılan çiçek torflarından kullandım. Sanırım asıl sorun sularımızın aşırı kireçli olması. Kireç fazlalığından dolayı demir eksikliği yaşıyor olabilir. Asıl yerlerine alınca demirsülfat takviyesi yapıyorum. Fidelerim çok küçük olduğu için violde gübre ve element takviyesi yapmadım. Kök oluşumunu tamamlamasını bekledim. Fazla kireçten dolayı fidelerim büyümekte gerçekten zorlanıyor. Toprağın PH seviyesini yükseltiyor.Asıl yerlerine alınca zaman zaman limontuzlu su uygulaması yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl tohumları çimlendirme konusunda ne kadar zorlanmıştık! Değil mi? Oysa, son derece arsız bir bitki imiş. Geçen sene diplerine dökülen tohumlar, sanki istisnasız çimlenmiş gibiler. ![]() Onları , toprağı ile birlikte, kürekle alıp, meyvesiz ağaç diplerine koyacağım! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|