agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni187Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-03-2009, 15:24   #121
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Rudbeckia en sevdiğim çiçeklerden birisidir. Sorun şuradan kaynaklanıyor, Rudbeckia'nın İngilizce ismi Black eyed suzan (karagözlü suzan), Thunbergia alata'nın ingilizce ismi Black eyed suzan vine (karagözlü suzan sarmaşığı). Çünkü ikiside sarı ortasında siyah bir göze sahip. Artık ülkemizde de Rudbeckia ismi yerine karagözlü suzan ismi kullanılmaya başlandı ve bu böyle karışıklıklara yol açabiliyor. Tohum veya bitki alırken Latincesini kontrol etmekte fayda var.

Bir tanıdığım, Rudbeckia'nın Türkçe isminin altın tepsideki kahve fincanı olduğunu belirtmişti. Fakat mevsimlik çiçek üreticileri ne karagözlü suzanı ne altın tepside kahve fincanını kullanmıyor, Rudbeckia olarak biliyorlar.

Bu arada, ister Rudbeckia olsun, ister Thunbergia alata olsun, mor renkli çiçeklerle çok yakışıyor diye düşünüyorum. Evveli sene ektiğim Rudbeckia'ların arasından sabah sefasıda çıkmıştı. Yetiştiklerinde çok güzel bir ikili olmuşlardı.

Name:  Image(372) (WinCE).jpg
Views: 4289
Size:  13.8 KB

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 16:53   #122
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Forumdan bahsedip, başlığı incelemelerini de söyledim, belki size cevap verirler
Sevgili Ferda Ülkümen, buna çok sevindim, Vilmorin markayı hep güvenerek almışımdır, en azından bundan sonra böyle bir sorun yaşamaz hiç kimse.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 16:59   #123
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
21 Şubat'ta ektiğim Suzan tohumlarında hiç bir hareket yok. Ektiğim saksıları 18-20 derece arası sıcaklıkta tutuyorum. Geçen yıl Todor'un verdiği tohumları da çimlendirememiştim. Deneme amaçlı, saksının birini dün dışarıya çıkardım. Beklemeye devam ediyorum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 18:57   #124
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Bunca üstat başaramamışken ben niçin ısrar edip aldım acaba Vilmorin'den bu tohumu? Sanki okyanusta tutunacak dal bulmuş gibi birden nefesim düzeliyor aradığım bir tohumu bulunca
Sayın Ferda Ülkümen'in bilgilendirmesi çok yerinde olmuş. Anadolu tohumculuk paket üzerine çok sıradan ve standart olduğunu düşündüğüm bir bilgilendirme etiketi yapıştırıyor. Çiçeğin İngilizce, Türkçe ve Latince isimleri, fide boyu, gibi bilgiler zayıf ve orjinal bilginin üzerini kendi yapıştırdıkları etiket kapatıyor. Satın almada bunlar olumsuz argümanlar. Burayı okuyacaklarsa bu geribildirimler kendileri için yararlı olacaktır.

Johnsons marka beyazlardan geç de olsa ikisi çimlendi. Son kullanma tarihi 2009 idi. Biri suda beklettiğim tohum, diğeri direkt ektiğim; demek ki bir faidesi yok suda bekletmenin. Vilmorin marka somonların son kullanma tarihi 2011 diye daha güvenmiştim ama şimdi şüpheliyim. Sayın Adalet Yağcıoğlu yeter ki çimlensin, hayrat gibi dağıtacağım fideleri Daha önceki mesajlarınızı okuduğumda zaten size sürpriz yapmayı düşünmüştüm.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 14:51   #125
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Bende Samsun-Çarşamba' daki bahçeme ekmek için birkaç gün önce Merter' deki Tekzen Yapı Market'e bakmıştım. Yoktu. Bugün Bayrampaşa Bauhaus' a gittim. Orada Vilmorin'in oldukça fazla çeşidi var.
Paket üzerinde Thunbergia Alata(Türkçe etiketinde de 1.kalite TUMBERGYA Çiçeği) yazıyor.
Paketin ön yüzünde(orjinal ambalajında) 1,5 m boylanabildiği, dikey bir ok işaretinin yanına yazılmış.
Türkçe etiketinde;
1- Tohumları örtü altına şubat ayından itibaren ekin.
2-Fideleri 10 cm' lik aralarla yerleştirin.(Şaşırtın).
3-Mayıs ayından itibaren nihai yerlerine dikiniz.
4- Haziran ayından itibaren çiçek açacaktır. Deniliyor.

Orjinal paket üzerinde 06/2012 tarihide son kullanma tarihi olsa gerek.

Şimdi tüm bunları niye yazdım?
Birincisi; acaba benim aldığım tohum da bodur cinsi mi?( Bu verilerle hocalarımız bir öngörüde bulunabilirler belki diye.)
İkincisi; kasiyerin (Normal koşullarda son derece olağan bulduğum),''Fişinizi saklayın, değiştirmeniz gerekirse ibraz etmeniz için!''demesi. Hani tohumla ilgili yaşanmış bir değişme olduda mı? Uyarıldım, diye aklıma geldi.
Üstelik ben tohumlarımı doğrudan yerlerine ekip, İstanbul'a geri döneceğim. Yani, şaşırtma yapma şansım yok.
Bir daha mayıs sonunda tekrar gider, yazı orada geçiririm. Diye düşünüyordum.
Üçüncüsü de;
''Her şeye rağmen bende şansımı deneyeyim.'' Diye düşünen ve bu tohumdan edinmek isteyen, Bayrampaşa Bauhaus'a bir şekilde gidebilirim diyen dostlar olabilir.
Sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 19:51   #126
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Daha önceki mesajlarınızı okuduğumda zaten size sürpriz yapmayı düşünmüştüm.
Sayın TuruncuHis, düşündüğünüz için sağolun, çok duygulandım, ben yirmi kadar beyaz çimlendirdim, hiç beni yormadı ama sarılarla birlikte olunca güzel görünüyorlar.
Bu sene geç kalmadan Anadolu Tohumculuk bu konuya el atmalı artık, yoksa bütün yaz sarı suzansız ne yaparız değilmi

Eski 11-03-2009, 18:04   #127
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Thunbergia tohumları çimlendirme, şubat nisan arası ekilir. Sabit ve devamlı Sıcaklık 20-24 oC istiyor! Bu nerde sağlanabilir? Bir de tohumları ekin ,üzerine 05 cm.(1/4 inç) kapak atın deniyor ve bir cümleyi anlayamadım Sowing time: February to April.

"Sow into pots or trays of moist seed compost and cover with a 6mm (1/4 in) layer of compost or vermiculite. Place in a propagator or warm place and keep at a constant temperature of between 20-25C (68-77F). After sowing do not exlude light as this helps germination. Keep the surface of the compost moist but not waterlogged, germination will usually take 14-21 days.

Additionally a mid summer sowing will produce winter/spring flowering plants in the cool greenhouse."

Mavi kısmı anlayamadım İngilizcesi iyi olanlar çözebilir sanırım.
İlgi alanım değil ama yardımcı olabildim mi acaba?

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2009, 18:57   #128
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Çimlenme için ışık gerekiyormuş. Aydınlık cam önüne veya bir ışık kaynağı yakınına koyabiliriz.

İlk denememde ışık oldukça iyiydi ama ısı istenenden biraz düşüktü. Şimdiki denememde ise ısı iyi ama ışık az, hemen yer değiştirmem gerekiyor Teşekkürler kgursan.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2009, 07:17   #129
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Name:  DSC07578.JPG
Views: 3940
Size:  59.2 KB

Bu sabah yerini değiştirmek, aydınlık yere almak için gittiğimde çimlenmeye başladıklarını gördüm. Yaklaşık iki hafta önce ekmiştim, çabuk çimlendiler.

Kullandığım tohumlar, daha önce bir kısmını deneyip çimlendiremediğim pakettekiler.

Bulunduğu ortam aydınlık değil üstelik evde olmayınca perdeleri de kapatıyorum. Isının etkisi önemli, bir de tohumlardan çok umutsuz olduğum için köklendirme hormonu olarak bana satılan "Torusei Tonik- bitki gelişim düzenleyicisi" isimli sıvıyı sulandırarak 5-6 saat içinde bekletip ekmiştim. Üzerinde sebze tohumları için bu şekilde bir tarf vardı. Sanırım çabuk çıkmasında bunun etkisi oldu.

Maalesef ilk denemede bütün beyazların tohumlarını kullanmıştım, şimdi keyfim yerine geldi, bulursam beyaz tohumlara da aynı şeyi deneyeceğim.

Şimdi iyi gelişmeleri için aynı sıcaklıkta fakat aydınlık bir yere taşımam gerekecek.

Eski 12-03-2009, 07:41   #130
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Sayın Nurbahar,
Bu çimlenenlerin somon ve Vilmorin marka olduğuna emin misiniz? Johnsons marka beyazlar çimleniyor da somon Vilmorin'lerde sorun var gibi görünüyor. Teyid etmiş oluruz böylece.

Ben de katılıyorum ısı meselesine. Hava ısınınca çimlenme başladı. Kafalarını ışığa doğru uzatıyorlar ama bu yıl yağmur dinmedi ki; güneş çıksın...

Eski 12-03-2009, 11:21   #131
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Ben de Vilmorin in tohumundan ekmiştim, bir kaç saksı mutfak camının önünde hem ışık hem de ısı istedği uygun, ama bir hareket yok henüz. Bir saksıyı da yağmurun altına bol ışık ve güneş alan bir yere yerleştirdim, onda da henüz yeşerme yok.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2009, 12:46   #132
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Hayal kırıklığı

Sabah camın önüne yerleştirdiğim suzanlara(!) eve gelir gelmez tekrar baktım. İri tohumlardan bu kadar ince sapların çıkmasına şüphelendim. Sonra şubat başında kaplara ekip bahçeye bıraktığım yaprak güzellerini hatırladım. Uzun zamandır ses çıkmayınca sulamayı da ihmal etmiştim, kalan tohumları havalar ısınınca denerim demiştim. Suzanlara kap ararken de bu kapları kullanmıştım.

İçeri alınan kaplarda çürüdüğünü tahmin ettiğim tohumlarçimlenmiş.
Yaprak güzeli sayfalarını okuyunca çimlenenlerin suzan olmadığına emin oldum
Neyse yaprak güzelleri çıkıyor, belki aradan bir-iki adet suzan da çıkar, ümidimi yitirmeyeceğim.

Bu arada yaprak güzelleri aydınlık ortamı sever mi bilmiyorum. Ama kara gözlü suzanların aşkına yerlerini değiştirmeyeceğim.

Eski 12-03-2009, 14:57   #133
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
#70 nolu mesajda yeni çimlenen Thunbergia alata fotoğrafları var.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2009, 15:41   #134
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Evet, #70'daki mesajdakilere çok benzetememiştim, yaprak güzelinin çimlenmişine çok benziyorlar.

Eski 12-03-2009, 19:43   #135
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Gerekli koşullar yerine getirildiğnde yaklaşık kaç günde çimlenmesi gerekiyor?

Paketteki tohumları doğrudan bahçeye dikerim diye düşünüyordum ama topikte okuduklarımdan sonra fikir değiştirdim. Çünkü, 20 derece sıcaklık ancak mayıs sonlarında görülebilir.
Sormamın asıl nedeni, benim tohumum da Vilmorin!
Yani, çimlenmeden ümidi kesmenin sınırını saptamaya çalışıyorum.
Baştan sona yazılanlara göz attım ama göremedim.Gözümden kaçmış da olabilir.
Şimdiden teşekkürler...

Eski 12-03-2009, 20:04   #136
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Sayın orijin,

Benim beyazları 9 şubatta ekmiştim, 29-33 gün arasında ancak kafalarını kaldırdılar. Tohum kabuğunu atamadılar henüz. Hala çimlenmeyenler de var. Pakette yazana göre yaklaşık 21 günde çimleniyordu. Fakat birkaç sayfa önce 5-7 günde çimlenen bir tohum olduğunu okumuştum.

Elinizdeki tohum paketinin arkasındaki bilgilerde ekim tarihi aralığını ve çimlenme süresini yazar. Çimlenme süresi üzerine 10 gün filan ekleyin ideal koşulları oluşturamayacaksanız.
Eğer şansınız varsa iç mekanda çimlendirin. Bu yıl havalar kolay ısınmayacak gibi görünüyor. Şaşırtmayı bahçeye yapar, böylece riske girmemiş olursunuz...

Düzenleyen TuruncuHis : 12-03-2009 saat 20:05 Neden: ek cümle
Eski 13-03-2009, 07:38   #137
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın TuruncuHis;
İyiki hatırlattınız. Tohumları saksıya dikeceğim. Yalnız bahçem bir köyde. Doğal olarak soba ile ısıttığım bir yazlık ev. 20-24 derece ortalamayı tutturamasamda, 15-20 dereceleri tutturabileceğimi sanıyorum. Zira sobanın kurulu olduğu odadan uzak tutmam gerekir. Malum orada maksimum sıcaklık 35 dereceyi bile geçebilir. Benimkide farklı bir deneme olacak artık.

Vilmorin paketinin üzerinde, birkaç sayfa önceki bir mesajımda belirttiğimin dışında, başkaca bir bilgi yok. Yani çimlenme süresi belirtilmemiş.Ancak sizin sözünü ettiğiniz o mesajı arayıp buldum. Bu arada sizinle, Kaybol 2008' in diyaloglarında, o arkadaş, Suzanlarının 6 günde çimlendiğini yazmış. Sanırım şubat 2008' de mesajını göndermiş. Hatta saksıdaki 8-10 cm boya erişmiş olduğunu tahmin ettiğim resmide eklemiş.
Sonrasında da, gerçekten Kaybol'muş! Sonucu merak ettim doğrusu..Acaba onlar gerçekten suzan mıydı?
Neyse; bende sözünü ettiğim koşullarda, paketteki tohumların yarısını, her olasılığa karşı yedekleyerek şansımı deneyeceğim.
Pazar gününden itibaren, mayıs başına kadar Çarşamba'da, köyde kalacağım için sonuç hakkında ancak İstanbul'a dönünce yazabileceğim.
İlginiz için tekrar teşekkürederim.
Sağlıkla kalın.

Eski 13-03-2009, 18:38   #138
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Sadece kotiledon yapraklar var kaybol.2008'in fotoğrafında yani en fazla 2-3 cm. boyundadır. Benimkiler ısıtılmayan mutfakta hava sıcaklığı yükselince çimlendiler.
Johnsons paketinde her tohum çukuruna iki tohum konulmasını tavsiye ediyordu.
Tavsiyem;
Tohumların yarısını 12 saat suda bekletin. Bunların da yarısını tek tek yarısını ikişerli olarak ekin. Direkt toprağa da aynı şekilde ekin. Ben öyle yaptım ama bu dört ayrı uygulamadan hangisi işe yaradı bilmiyorum. Viyollerin bazı gözlerindekiler değil de bir bölümündekiler çimlendi.

Düzenleyen TuruncuHis : 13-03-2009 saat 21:38 Neden: hata
Eski 29-03-2009, 19:15   #139
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Karınca 70 ten aldığım, kargözlü suzan sarmaşık tohumlarının 5 tanesi çimlendi.

Eklenen Resimler

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 21:56   #140
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Sayın zerrinsrt,

Ekimden itibaren kaç günde bu hale geldi acaba ve rengini biliyor musunuz?
Benim Vilmorin somon renklilerden 26 gündür çıt yok. Yarın atacağım balkona viyolleri, işte hava işte ısı şeklinde. İşte kapı işte sapı şeklinde yorumlayıp, utanmasını umuyorum

Eski 29-03-2009, 22:07   #141
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Sn Turuncu his,
Vilmorin markadan umudu ben de kestim. 1 Martta ekmiştim. Karınca 70ten aldıklarım sarı rekli onlar çimlendi.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2009, 20:56   #142
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

[QUOTE=orijin;378760]Sayın TuruncuHis;
İyiki hatırlattınız. Tohumları saksıya dikeceğim. Yalnız bahçem bir köyde. Doğal olarak soba ile ısıttığım bir yazlık ev. 20-24 derece ortalamayı tutturamasamda, 15-20 dereceleri tutturabileceğimi sanıyorum. Zira sobanın kurulu olduğu odadan uzak tutmam gerekir. Malum orada maksimum sıcaklık 35 dereceyi bile geçebilir. Benimkide farklı bir deneme olacak artık.

Dün, İstanbul' a geri döndüm.
Son derece mutlu ve mağrur olarak. Zira 19 martta sözünü ettiğim oda sıcaklığında, saksıda, yaklaşık 1 cm derinliğe ektiğim Vilmorin marka tohumlar 26-27-28 martta çimlenmelerini tamamlayarak toprak üstüne çıktılar.
1 nisan da, sobasız, güneş alan, en düşük sıcaklığın 12 dereceye düştüğü bir odaya taşıdığım saksıyı, 4 nisanda en düşük sıcaklığın 4 dereceye kadar düştüğü balkona taşıdım.(yaşadığım tüm mekanların her odası ve balkonlarında termometre bulundurmak gibi saplantım var!)
7 nisan da da, saksıdan söktüğüm fidecikleri bahçeye, son yerlerine diktim. Bahçeye dikerken, fideleri saksıdan topraklı bir biçimde almaya özen gösterdim.
11 nisana kadar sıcaklık gece en düşük 2 dereceye düştü. Ama suzanlarım(Toplam 12 kök) aslanlar gibi, dimdik ayakta idiler.
Çok mutluyum. İnşallah haziranda gittiğimde çiçeklerini de görürüm. Bu süre içinde oradaki bir dostum tüm bahçemle ilgilenecek. Yaza birde fotoğraf makinası alıp gideceğim. Bol bol resim çeker, dönüşte de siteye yüklerim.

Bu arada, bence Vilmorin aklandı...

Eski 12-05-2009, 09:50   #143
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Nihayet kara gözlü suzan sarmaşığım (sarı)olacak, inatla altıncı defa denedim ve sonuç ümit verici.
Biraz geç kaldım ama bahar da gecikti ne olsa, çok fazla bir kaybım olduğunu düşünmüyorum.

Eklenen Resimler

Eski 14-05-2009, 18:38   #144
Ağaç Dostu

ahmettt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Nihayet kara gözlü suzan sarmaşığım (sarı)olacak, inatla altıncı defa denedim ve sonuç ümit verici.
Biraz geç kaldım ama bahar da gecikti ne olsa, çok fazla bir kaybım olduğunu düşünmüyorum.
Adalet hanım, ben de aynen sizin gibi inat ettim. Sonunda bende de 1 adet sizinkilerden şu anda 2-4 yaprak fazlası olan sarmaşık oldu. Başkaları susanı bu kadar kolay çimlendirirken biz neden bu kadar geç ve düşük verimli çimlendirme yapabildik, bilmiyorum.

Umarım bundan sonra hızla boy atarlar da gecikmeyi telafi ederler.

(Not: Benim tohumum karınca70'den alınma idi.)

ahmettt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 20:47   #145
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Dilerim sağlıklı bir şekilde büyütebiliriz sayın Ahmettt, ben de sayın Karınca70 ten almıştım.

Eski 03-06-2009, 18:41   #146
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Nihayet çiçeklerini açmaya başladı. İnşallah tohum da verirler, ekmiş olduğum tohumların neredeyse % 80 'i çimlenmedi. Sanırım bayat tohumlardı.

Eklenen Resimler

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 00:52   #147
Ağaç Dostu

Passion's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2007
Galeri: 21
Benim beyaz suzanlar çimleneli 1 ayı geçti ama bir türlü büyümüyorlar. Sadece bir tanesinde birkaç gündür biraz uzama farkettim. Gerçi diğer çeşit sarmaşıklarımın da çok hızlı büyüdüğü söylenemez ama suzanlar gerçekten çok yavaş. Sanırım sıcak hava istiyorlar..

Somon rengi olanları diğerleri çimlendikten sonra ekmiştim ,onu da ekeli 1 ayı geçmesine rağmen çimlenmediler.

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2009, 12:47   #148
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Tohumlarımı çimlendirememiştim, Sevili Adalet Hn'ın gönderdiği tohumlardan çimlenenlerin birini saksıya, diğerlerini de bahçeye diktim. Saksıdaki güzel gelişti, yarı gölgede duruyor,üzerinde omurck var; bahçedekiler ise daha çelimsiz, daha çok güneş alıyor ve ilk çiçeklerini açtı

Bu arada bir sürpriz daha oldu, martta ektiğim ve çimlendiremediğim kutuya başka tohumlar ekmiştim. Geçen gün aynı kutuda iki adet karagözlü suzan gördüm Sarı renklilerse çok bütük sürpriz olacak ama beyaz olma ihtimalleri de var.
Name:  29061.jpg
Views: 3897
Size:  41.8 KB

Eski 29-06-2009, 13:49   #149
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Güle güle büyüyüp sahibini mutlu etsinler
Kızlarımı iyi yerlere gelin etmişim

Eski 21-07-2009, 10:48   #150
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Arkadaşlar, bu çiçeğin mavisinin de olduğunu biliyormuydunuz?
Sevgili Limon'un bulup çıkardığı fotoğrafın linkini ekliyorum, clematisler kadar güzel bence, ne dersiniz?

Thunbergia grandiflora olan bu bitkiyi önce bulup sonra çoğaltmamız gerekir

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025