![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Hem özgür, hem taze... Adalet Hanım geçen sene ne kadar uğraştığımı biliyorsunuz, hazır paketlerden (iki paket) bir tane bile sarı çimlendirememiştim, sizin gönderdiğiniz sarılar hemen çimlendi, şimdi saksıda ve çok keyifliler, tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Güle güle sağlıklı büyüsünler sevgili Kiraz, tanesi 5 küsürden iki paket vilmorin marka suzan da ben ektim geçen sene, bir tane bile çimlendiremeyince Avusturya'daki yeğenimden tohum istemiştim, bunlar onun torunları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Bu sene aldığım Vilmorin markalı "Thumbergia Alata" tohumlarından yalnızca 10 kadarı yeşerdi. Bunlardan da 3 tanesi gelişebildi. Bir tanesinin resmini aşağıda yüklüyorum. Bitki yaklaşık 1 m yüksekliğinde bir yeşillikten ibaret. Küçücük salkım şeklinde çiçekler ve resimde de görünen siyah meyveleri var. Acaba bu bitki Thumbergia değil mi? Öyleyse günün birinde çiçek açacak mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=aoturkyilmaz;650850]Bu sene aldığım Vilmorin markalı "Thumbergia Alata" tohumlarından yalnızca 10 kadarı yeşerdi. Bunlardan da 3 tanesi gelişebildi. Bir tanesinin resmini aşağıda yüklüyorum. Bitki yaklaşık 1 m yüksekliğinde bir yeşillikten ibaret. Küçücük salkım şeklinde çiçekler ve resimde de görünen siyah meyveleri var. Acaba bu bitki Thumbergia değil mi? Öyleyse günün birinde çiçek açacakmı? Sevgili aoturkyilmaz; Üzgünüm. ![]() Çiçekli fotoğrafları, konu içerisinde var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekim sonuna kadar çiçeklerini görebilirsiniz. Tebrikler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Geçen sene lavanta diye ektiğim Vilmorin tohumlarından şebboylar çıktı. Yine geçen sene ektiğim iki paket kara gözlü suzan tohumundan bir tane bile çimlenme olmadı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Beyaz suzan havalar serinleyince daha çok açmaya başladı. Geçen sene sadece 6 tohum tutabildi. Bu yıl hala tohum oluşturmadı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Perihan Hanım; İsminizin karşısına, Selluka tohumu' nun yanısıra, Karagözlü Suzan' ı da ekledim. Kasımda Samsun' a gittiğimde hiç alamazsam beş-on tohum alırım herhalde. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Bahçemde geçen sene yetiştirdiğim Thunbergia alata'nın dökülen tohumları kendiliğinden çimlendi ve biber gövdesine sarılarak çiçeklerini açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
merhaba arkadaşlar ; resimdeki tohumlar thunbergia alata tohumlarımı, burda gördüğüm tohumlara benzemiyor da ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler, o yuvarlak olanları gördüğüm için kafam takıldı teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Yazın açmayan karagözlü suzanlar bir haftadır açıyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
yılmaz bey çok şanslısınız kış ortasında sapsarı çiçekler çok güzel.Bizde bulabilsek te yetiştirsek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bahcemden her yil suzanna eksik olmazdi. Bu yil nedense hicbir yerde ne tohum ne fidan bulamadim. Oysa suzanna buralarin klasik bitkilerinden. Neyse esim bugün yapi markette görüp bir paket almis. Biliyorum biraz gec kaldim ekmekte ama hemen tohumlarin bir kismini eve bir kismini bahcedeki saksilara diktim. Simdi bir an önce cimlenip ciceklenmeleri icin dua etmekten baska care yok. Tohumlari birkac saat islattim bahcedekileri öylece saksilara ektim, evdekilerin üzerini stecle kapattim. Bakalim en cabuk hangileri cimlenecek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Bende çimlendirmeye çalıştım baktım hareket yok çimlendirme kabındaki toprağı bir saksıya boşaltım ve siz sürprize bakın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim karagözlü suzan sarmaşığım hasta gibi ne yapabilirim nasıl bir şey önerirsiniz acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Şahane. İnşallah bol tohum tutar. Özellikle beyaz renklisine hayranım. Ama diğer renklerede hayır demem. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|