![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Umarım başarırsınız Sayın Limon. Yarısını 12 saat suda bekleterek yarısını da direkt çimlendirme kabına ektiğim tohumlar uykudan uyanmaya niyetli değil herhalde. 12 gündür tık yok kendilerinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu.
|
Geçen yıl çimlenen bitkilerin bir kısmını saksılara, sepetlere dikmiştim, bir kısmını ise komşu bahçenin bahçevanına vermiştim.Saksıda o kadar kötü oldu ki, bir süre sonra tüm hevesimi yitirip, bir çoğunu sökmüştüm, kalanlar da ip gibi, çiçeksiz kurudu gitti zamanla.Ben de aklımdan silmiştim Suzan'ı ama geçen ay fide verdiğim bahçeye gidince tüm çitleri sardığını gördüm, tek bir kök 2-3m çiti 4-5 sıra sarıp sarmalamıştı ve üzerinde turuncunun tonlarında onlarca çiçek vardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Msaygın, bu rengin hiç tohumu yokmu elinizde, benim somon rengi suzanlarımın bayat tohum olduğuna karar verdim, yine çimlenmedi, isterseniz ben de beyaz gönderebilirim size onlarda çimlenme sorunu yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu.
|
Bunlar 4 çeşitti, en güzeli bu soldaki turuncular, gerçekten harikalar, sarı ve beyaz da vardı. Adalet Yağcı, ne yazık ki az bir tohum toplayabildim gittiğim gün, onları da akrabalara dağıttım burada ![]() Eğer yine gidebilirsem ve tohum kalmışsa toplarım ama zor görünüyor açıkçası. limon, bunlar tek yıllık ama havalar çok güzel gitti, bir de Adana'da tabi, o yüzden kalmıştı o zaman, şimdi ne haldeler bilemiyorum. Todor African sunset değil, Sunrise Surprise ya da Blushing Susie.Tohumları karışık ektim, hangi çiçek hangisi bilemiyorum ne yazık ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
9 Şubatta ektiğim beyaz renklinin tohumlarından bugün sadece bir tanesi topraktan başını uzattı. Sanıyorum evimin soğuk olması çimlenmeyi geciktirdi. Bunun üzerine viyolun diğer gözlerini karıştırdım; tohumlar çürümemiş olduğuna, ısı da yükseldiğine göre umudum hala var demektir. Başarı oranım şimdilik 1/25. Dün de Praktiker'de somon renkli Thunbergia tohumu buldum. Havaların ısınmasına güvenerek onları da ektim. Vilmorin paketinde 50 tohum vardı. Hepsi birden çimlenirse fellik fellik fide dağıtacak yer arayacağım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turuncuhis, ben de sarı thunbergiaları Practicerden almıştım, Vilmorin marka, ama bir tane bile çimlenmedi, paketin üzerindeki son kullanma tarihi 2011, enteresan değilmi? Benim de yaklaşık yirmi tane beyazım oldu, sarıları çimlendirebilirseniz bir tanesine talip olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Benim çimlenmeyen tohumlarımda vilmorin markaydı. Daha sonra thompson and morgan firmasının paketinden alınca sorun yaşamadım. Büyük ihtimalle ithalatçı firma uygun koşullarda saklamadığı için tohumlar çimlenme özelliğini kaybediyor diye düşünüyorum. Yoksa Vilmorin oldukça büyük, uluslararası bir şirket. Sebze tohumlarında dünyada oldukça önemli bir paya sahip. Buradaki ortakları Anadolu tohumculuk diye biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ferda Ülkümen, bu sene hepimiz Vilmorin marka Thunbergia larda bu sorunu yaşadık anlaşılan. Ben iki paket almıştım, yanlış hatırlamıyorsam paketi 7 L. civarı idi. Bu tohumu ithal eden kuruluşa bu şikayetlerimizi bildirsek ve vakit geçmeden bize taze tohum sağlasalar olmazmı? Bu konuda öncülük yapabilecek arkadaşlarımız vardır mutlaka, ben illakide sarı suzan görmek istiyorum bahçemde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Renklerinin ne olduğunu bilmediğim sekiz tane kara gözlü suzan tohumunun dördünü, iki saat kadar ılık suda beklettikten sonra, az önce torfa ektim. Bakalım ne zaman çimlenecekler ve renkleri ne olacak. Umarım renkleri sarı ya da turuncudur da, en azından kalan tohumları ve fazla fideleri paylaşırız. Böylece hiç değilse benimle birlikte (tohumların hepsinin aynı renk olduğunu ve hepsinin de tutacağını varsayıyorum) yedi arkadaşımız daha bu güzelim bitkiye sahip olur. (Biraz Nasrettin Hoca'nın yün hikayesine benzedi ama olsun. Umut etmek güzel şey ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Suzan tohumlarınızın fotoğrafları var mı acaba Sayın Malbman? Çünkü bendeki tohumlar burada fotoğrafı olanlara pek benzemiyor. Karşılaştırma yapmak açısından fotoğrafları varsa ve yükleyebilirseniz çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aaylin, şu anda tohumların resmini ekleme imkanım yok. Zira fotoğraf makinem yok, telefonum da arızalı. Ama benim tohumlarım da Todor'un 26 numaralı mesajındakilerin aynısı. Siz bu tohum resimlerini hangi siteden buldunuz? Linkini verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yıllar önce Bauhaustan aldığım Yıldız soğanlarının çürük çıktığını bildirdiğimde telafi etmişlerdi, duyarlı bir firma. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eklediğiniz fotoğraflar Thunbergia tohumu değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Sizin suzanlar "Rudbeckia hirta" denilen suzanlar. Bunlar sarmaşık değil. Yer bitkisi ve çiçeğin ortasındaki koniden tıpkı ayçiçeği gibi sivri/dikensi tohumlar çıkıyor. Aralarındaki farkın ne olduğunu bulamadım. Biraz daha araştırayım, dişe dokunur bir şey bulursam buradan yazarım. Bunlardan bir tanesi şifalı olarak bilinen ve tıpkı ekinezya gibi bağışıklık sistemini tetikleyen bir etkiye sahip olan suzan ama hangisi? Öncelikle daha önce çevirisini yaptığım bir kitaba bakmam gerekecek. Düzenleyen malbman : 04-03-2009 saat 13:34 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
O sitede Black-eyed susan (Rudbeckia hirta) olarak yazıyor, Rudbeckia hirta başka bir bitki, http://www.agaclar.org/agac.asp?id=958 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Bence hiç üzülmeyin, zira şifalı bir bitkiniz olacak. Çiçeğinin kurutulmuşundan yapacağınız çay bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kadar insan feryat edidiyor, yazık bize değilmi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |