![]() |
|
![]() |
#2941 |
Ağaç Dostu
|
Karıncaların sellukanın tozlaşması ile ilgili olduğunu ben de pek sanmıyorum, çünkü geçen yıl dördüncü kat penceremde yetiştirdiğim sellukam bir tane çiçek açtı ve o çiçek te epey bir süre bitkinin üstünde durduktan sonra tohuma döndü. Ama dördüncü kat penceremde bir tane dahi karınca gördüğümü hatırlamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumu hemen zımparalayıp suya koyuyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu senenin tohumuysa zımparalamaya gerek yok sevgili Malbman tohum çimlendirme tabletlerinde veya sihirli toprakta çok kolay çimleniyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Sayın Vehbi, Sellukalarınız çok güzel olmuş. Onların önündeki saksılardakileler Miracle'larınız mı? Hepsi çok sağlıklı gözüküyor. Sayın Kalambaklı'nın gönderdiği tohumlar birileri tarafından aşırıldıktan sonra, Sayın Ahmeter'den bir kapsül içinde selluka tohumları teselli hediyesi olarak geldi. Yalnız 7 tohumun beşi dolgun değildi. Çimlenmelerine ihtimal vermedim. Gene de denedim ama olmadı. Sağlıklı iki tohumdan birini çimlendirebildim. Biri çürüdü. Şu anda iki yaprağı var, ona gözüm gibi bakıyorum. Ama sizinkilerin mahşallahı var. Hem Miracle'lar hem de Sellukalarınız harikalar. Bu işin bir sırrı nedir? Bu vesileyle, Sayın Kalambaklı ve Sayın Ahmeter'e bir kez daha teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Ağaç Dostu
|
Sayın neşride çok teşekkür ederim, sellukaların önündekiler evet miracle berry'ler. Hazır torf,hazır toprak ve perliti karıştırdım, tohumları bana ulaşır ulaşmaz diktim, forumda henüz erken olduğunu yazan arkadaşlar olmuştu üzüldüm fakat kapalı balkonda ve ısı sürekli 15-22 derece arasındaydı, haftada bir defa su verdim bazen üç günde bir nemlendirdim her gün havalandırdım,suyuna bitki besini ilave ettim,toprağa leonird serpiştirdim, sabah akşam kontrol ettim. Henüz yeni çimlenen sellukala tohumları var ümidimi kesmek üzereydim kendilerini göstermeye başladılar.Tohumlar'dan üç tanesini ayırmış diğerlerini ekmiştim onlarıda bir kaç gün önce toprakla buluşturdum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Arkadaşlar merhaba, 1 senedir foruma katılamadım bu nedenle bugün hemen yazılanları okumadan mesaj attım. Bu nedenle cevabı varsa özür dilerim.Benim de 1 yaşında 1 metre boyunda bir selluca bitkim var ve 1 tanesine de daha 7 günlük ![]() Düzenleyen sebnem34 : 06-04-2011 saat 10:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Ağaç Dostu
|
Forumu okuyunca fark ettim kışın yaprak döküyormuş fakat benim 1,5 yaşındaki selluka bitkim hiç yaprak dökmedi ve bu kış yemyeşildi. Şu anda küçüçük ek yaprakları ile uzamaya çalışıyor. Tohumdan eminim çünkü geçen sene dağıtılan tohumlar. 3 adet de bu sene güvenilir bir siteden aldım onlarda kesin kokulu selluka. 1'ini 3 günde çimlendirdim ama 2'sini toprağına suyu yalnışlıkla döktüğümden kaybettim. Geride 6 adet iri tohum var inşallah onlarda en geç 1 haftaya çimlenirler ekince. Benim formülüm şu ; yağmur suyu ile ıslanmış toprağa , bir gece zımparalanıp suda beklemiş şişen tohumu ekip hiç bir şey yapmadan ekeceğim yere işaret koymak için bir kürdan batırıyorum ve yanına tohumu ekiyorum. Sonra cam kenarında petek üzerine koyup 2 günde bir su püskürtüyorum. Bu sene tüm diğer çiçek tohumlarına da aynını yaptım ve hepsi maşallah çimlendiler ve büyüyorlar. Bence sırrı şu; bu mevsim petek üzeri için uygun ama geçen sene 2 ay önce başlamıştım ekmeye ve başarısız olmuştum. Çimlenince de hemen daha aydınlık olan yere alıp petek ısısını azaltıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Çok güzel olmuş. Bolca güneş görebiliyorsa dahada güzelleşir, gövdeyi bağladıysanız bir zaman sonra buralarda boğulmalar olabilir. gevşetmeniz gerekir. Çok suyu sevmiyor, sürekli nemli toprak iyi gelir. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
arkadaşlar merhaba. geçtiğimiz ekim ayında memet bey den aldığım selluka fidem, şu an yaklaşık 3 metre boylandı. bu boya gelmesi için biraz erken biliyorum ama, 1-2 ay kadar önce sevgili annem, kaloriferi yanmayan bir odada duran, uykudaki bitkinin haline üzüldüğü için onu güney cephesine bakan sıcak salona almış. birdenbire filizlendi ve ben de artık onu eski yerine koymadım. şu anda 2 metrelik bir sırığın boyunu aştı ve saracak yer bulamıyor. şu anda durduğu yer daha önce de söylediğim gibi güney cephesine bakan ve oldukça büyük bir pencerenin önü. bulunduğumuz yer şehrin dışında oldukça açık bir alan olduğu için fazla rüzgar alıyor. bu durumda, -ve tabii ankara da olduğumuz için- onu şu anda dışarı çıkartmak istemiyorum. (çünkü geçtiğimiz haftalarda, mart ın 15 ini atladığımızı düşünerek tohumdan yetiştirip toprağa diktiğim erguvanlarımı don vurdu.) bir taraftan filizleri fazlaca uzadığı için (öyle uzadı ki artık sırığın ucundan sarkan filiz dönüp kendi gövdesine sarılıyor) bir iple de desteklemem gerek, ki bu durumda da daha sonra dışarı almam mümkün olmayacak. sizce ben ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Ağaç Dostu
|
Çelik almanız için dalların kalınlaşmasını bekleyin... Yarı odunsu olmalı inceler çok çabuk çürüyor.. Bu arada bu sene aldığınız çelik dallanıp uzuyor, ama çiçeklenmeyebilir.. O nedenle tohumdan üretim tam garanti.. Daha düne kadar ben de soru soruyordum, ama insan deneye deneye öğreniyor maalesef.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
çok yıllık sabah sefasından kopardığım uzun sayılabilecek çeliği, elime ip dolar gibi dolayıp dikmiştim. kaç tane diktiysem hepsi en kısa zamanda tuttu. acaba aynı tekniği sellukada denesem olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Moso; sebze-meyve kabukları vs. gibi bitkisel atıkları toprağa gömme konusunda takıntım var..Koku yapar diye çöpe atamıyorum.. Sellukayı da budadıktan sonra kalan dalları toprağa gömmüştüm.. Ama dediğiniz gibi çelikleme amaçlı değildi.. Mesajınızı okuduktan sonra baktım çürümüş.. Dediğiniz yöntem çarkıfelek çiçeği ve sabah sefası için geçerli olabilir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Ağaç Dostu
|
Bizim sitemizde 2006 yılında Mine hanım selluka'yı tanıtmak için bu başlığı açtı ve memet arkadaşım ile birlikte tanıtmak için ellerinden gelini fazlasıyla yapmışlardır. Evet ne yazık ki başka hiç bir kimse bu konuda bir çalışma yapmamış, şükür ki şu an her taraf selluka ile doldu. 30 nisanda yapılacak sohbet toplantısında memet arkadaşım katılanlara selluka fidesi verecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Ağaç Dostu
|
Meşhur selluka yumrusunu bugün görmek kısmet oldu. Geçen yıl çimlendirip anneme verdiğim ve sonbaharda kuruyarak yaprakları dökülen sellukayı yeni saksıya almak için bugün toprağından çıkardım. Bütün kışı dışarıda geçirdi. 4x1 cm boyutlarında bir yumru sap kısmının dibinde toprak içindeydi. Bugün yeni saksıya alınıp sulandı ve beklemeye başlandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kalambaklı, nemsiz kalmamış ve bana canlı gibi geldi. Benim saksısını değiştirmediklerim de aynı durumdalar. Henüz yapraklanma olmadı. Ankara kışı henüz bitmedi. Toprak ve hava maalesef soğuk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Sellukanız tamamen kurumu şuan?Benimki de kuruyup gövdesi tamamen çürüdü.Ben de aslında sellukamın yumru oluşturup oluşturmadığını merak ediyorum.Şimdi sizin yumru tam olarak nerede?Gövdeye yakın bölgede mi yoksa köklerin alt kısmında mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Ağaç Dostu
|
Ben de düngece tohumlarımı aspirin eritilmiş suda beklettim ve bugün iç mekanda kimisini küçük pet bardaklara kimisinide pet şişelere ektim. Özel olarak ısıttığım bir noktada ev içinde çimlenmelerini bekliyecem pet bardakdakiler biraz boylanınca dış mekanda geniş saksıya, pet şişedekiler ise kökleri iyice geliştikten sonra bahçedeki yerlerine alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
şunun güzelliğine bakarmısınızz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah sellukamın kalan sağlam dalına baktım, tamamen o da çürümüş, çürüğün devamı köke doğru ilerliyor. Bu durumda çıkarıp temizlemem ve kökü kontrol etmem daha mı doğru olur? Bir kaç gün don tehlikesi varmış, çıkarmam gerekirse havanın biraz ılınmasını bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Benimki de aynen söylediğiniz gibi çürüdü ve kök kısmına doğru çürüme ilerledi. Sevgili Memet'in tavsiyesi üzerine hiç dokunmadım.Zaten yumru yapmıssa ki sizinki çoktan yapmıştır o zaman havalar biraz ısınınca sürgün verecektir.Daha doğrusu ben de sürgün vermesini bekliyorum umutla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Ağaç Dostu
|
Aralık ayında budayıp, kışı geçirmesi için içeri aldığım Selluka, büyük olasılıkla aşırı sulama nedeniyle kök çürümesi yaptı. ![]() Gövdenin, toprak üstünde kalan bölümünün sertliğini yitirip yumuşaması şüphelendirmişti. Söküp çıkarınca çürüdüğü ortaya çıktı. Neyseki elimde kendime ayırdığım tohumlardan çimlenen var. Onu yerine dikeceğim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Ağaç Dostu
|
Evet, haklısınız. Ancak kışın ben İstanbul' da kaldığım için, arasıra sulamasını rica ettiğim dostum suyun ölçüsünü kaçırmış. Konuyu fotoğrafları ile buraya taşımamdaki amaç, arkadaşlarımızında benzer hataya düşmemeleri için uyarmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|