View Single Post
Eski 12-04-2011, 14:28   #2951
zeyuna
Ağaçsever

zeyuna's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2008
arkadaşlar merhaba. geçtiğimiz ekim ayında memet bey den aldığım selluka fidem, şu an yaklaşık 3 metre boylandı. bu boya gelmesi için biraz erken biliyorum ama, 1-2 ay kadar önce sevgili annem, kaloriferi yanmayan bir odada duran, uykudaki bitkinin haline üzüldüğü için onu güney cephesine bakan sıcak salona almış. birdenbire filizlendi ve ben de artık onu eski yerine koymadım. şu anda 2 metrelik bir sırığın boyunu aştı ve saracak yer bulamıyor.
şu anda durduğu yer daha önce de söylediğim gibi güney cephesine bakan ve oldukça büyük bir pencerenin önü. bulunduğumuz yer şehrin dışında oldukça açık bir alan olduğu için fazla rüzgar alıyor. bu durumda, -ve tabii ankara da olduğumuz için- onu şu anda dışarı çıkartmak istemiyorum. (çünkü geçtiğimiz haftalarda, mart ın 15 ini atladığımızı düşünerek tohumdan yetiştirip toprağa diktiğim erguvanlarımı don vurdu.)
bir taraftan filizleri fazlaca uzadığı için (öyle uzadı ki artık sırığın ucundan sarkan filiz dönüp kendi gövdesine sarılıyor) bir iple de desteklemem gerek, ki bu durumda da daha sonra dışarı almam mümkün olmayacak.
sizce ben ne yapmalıyım?

zeyuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön