View Single Post
Eski 06-04-2011, 10:40   #2949
sebnem34
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

Giriş Tarihi: 29-09-2009
Forumu okuyunca fark ettim kışın yaprak döküyormuş fakat benim 1,5 yaşındaki selluka bitkim hiç yaprak dökmedi ve bu kış yemyeşildi. Şu anda küçüçük ek yaprakları ile uzamaya çalışıyor. Tohumdan eminim çünkü geçen sene dağıtılan tohumlar. 3 adet de bu sene güvenilir bir siteden aldım onlarda kesin kokulu selluka. 1'ini 3 günde çimlendirdim ama 2'sini toprağına suyu yalnışlıkla döktüğümden kaybettim. Geride 6 adet iri tohum var inşallah onlarda en geç 1 haftaya çimlenirler ekince. Benim formülüm şu ; yağmur suyu ile ıslanmış toprağa , bir gece zımparalanıp suda beklemiş şişen tohumu ekip hiç bir şey yapmadan ekeceğim yere işaret koymak için bir kürdan batırıyorum ve yanına tohumu ekiyorum. Sonra cam kenarında petek üzerine koyup 2 günde bir su püskürtüyorum. Bu sene tüm diğer çiçek tohumlarına da aynını yaptım ve hepsi maşallah çimlendiler ve büyüyorlar. Bence sırrı şu; bu mevsim petek üzeri için uygun ama geçen sene 2 ay önce başlamıştım ekmeye ve başarısız olmuştum. Çimlenince de hemen daha aydınlık olan yere alıp petek ısısını azaltıyorum yani tüm evin petekleri nisan ısısı oldu arada da güneş sağolsun sanal bir bahar yarattım şimdiden ...

sebnem34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön