![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
memet alayım da , kökü zedelenirse bozulur mu diye korkuyorum . Boyu da şimdiden 150 cm' yi geçti . Riske gireyim mi ? Gübresini , suyunu veriyorum da gövde kalınlaşana kadar daha geniş bir saksıda rahat eder ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benim selluka yollayacağımı söyleyip yollamadığım var mı, karıştı biraz trafik. Jezebel, büyük saksıya almada sayısız yarar var ama, bitkiye zarar verme riskini de göze almak gerekir. Bu saksıda çiçek açması zor. Hızlı büyüme sağlaması da zor. Toprakta soğanları var onların gelişmesi gerekiyor, bitkiyi de büyütmesi için. Toprağı azar azar alarak bitkiyi büyük saksıya aktarmayı denemeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2009
|
![]() Bir kaç hüsrandan sonra nihayet ben de şimdilik belli bir seviyede fide sahibi oldum. Kalambaklıdan gelen fidem 1 mt lik zorlu tırmanma etabını başarıyla geçti, onu evde güney cephede büyütüp ağustosa kadar çiçek açmazsa günışığı ampulleriyle desteklemeyi planlıyorum. Kafama takılan soruysa, şimdilik 3 lt'lik saksıda, (mümkün olduğunca minimum saksı hacmi tercih etmek zorundayım) bu şartlar altında bu sene gelişebilir mi? Zengarden'in gönderdiği tohumlar da çok hızlı geliştiler, yedekte dursun, çimlendiremem nasılsa derken 9 da 6 başarı sağladım. Evdekini açtıramazsam diye, her ihtimale karşı diğer resimdeki aynı saksıda 2 tane olanı 18 lt'lik saksıya diktim ve istanbul havasından emin olunca (5-6 gün var hala sanırım) terasa güneşin altına bırakmayı planlıyorum. 2 taneyi Gelibolu'da dayımın bahçeye ekilmek üzere bekletiyorum. Bir tane de yine 3 lt'lik saksıda ümidim yok gibi tek yarım yaprakla gözlerini açan tohumum şimdiden 40 cm lik çubuğu bitirdi. Burada bilgilerini paylaşam tüm arkadaşlara, ve fide gönderen kalambaklıya tekrar teşekkür edip 2 adet soruma geçeyim. Birincisi ev ortamında selluka çiçek açtırmak için ne gerekir/mümkün müdür? İkincisi optimum koşullar için en az kaç lt lik saksı gerekir? 12-14 lt'liklere zengin harçlarla diksek yine de yetersiz mi kalır? Bir de bonus sorusu, annem sürekli, oğlum bu ne böyle, fasulye olmadığına emin misin diyor, büyüyünce fasulyeye dönüşmezler değil mi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen strider : 06-05-2010 saat 22:53 Neden: resimler eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İçerde çiçek açma olasılığı olacağını düşünmüyorum. Bol güneş isteyecek. Yirmi litrelik saksılar en uygun boy. "Bu zaten fasulyenin nazlı kızkardeşi" diyebilirsiniz, Zaten akrabalar. Bana da bir kaçını salata yapsak, tadına baksak dediler geçen sene işyerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
O kırmızı örümceklerin sevmediği birşey var mı acaba? Neem azal'ın sonucunu yazarsanız çok sevinirim Kiraz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilik iyi sonuç verdi, kırmızı örümcekle hız kesen büyüme tekrar devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
selluka yaprakları hk.
Salonda saksıda tohumdan yetiştirip büyüttüğüm sellukamı dışarıya çıkarınca yaprakları sararmaya başladı. Sebebi ne olabilir.İkinci saksı salonda onda sararma yok.Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirlermi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
ne kadar narin çiçekmiş selluka. çimlendirdim gerisi kolay derken gözüm korkmaya başladı. 3 tohumdan 3 ü de çimlendi diye sevinirken, yaşatabilirmiyim diye endişelenmeye başladım.yaprağının biri kırılmış. çok cılız kaldılar içerde. yavaş yavaş dışarıda güneşli ortama alacağım. bir tanesini eve getirdim. diğer ikisi büroda. en azından farklı 2 ortamda tutup şansımı artırmak istedim. su ihtiyacı ne kadardır? ne sıklıkla sulamalıyım? tavsiyeye ihtiyacım var. Düzenleyen moso : 10-05-2010 saat 20:59 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
teşekkür ederim Sayın Kalambaklı. bir tanesini eve götürüp yarı gölge balkona koydum. yavaş yavaş güneşe çıkaracağım. bürodakiler de aynı şekilde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2008
|
benimki köke yakın yerden pıtırcıklar verdi fakat gçen yaz sarıldığı çubuğa öyle sıkı bir şekilde sarmışki acaba açıp gevşek şekilde mi sarsam bide budamak gerekiyor mu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; Geçtiğimiz kış, sevgili Ahmeter, bana bir Selluka hediye etti. Bayağı bir gelişmiş. Kurşun kalem kalınlığında ve 1 metreden uzun. Şimdilik saksıda. Habire yeni sürgünler veriyor. ![]() Bahçemde onunu için tam güneş alan, bir çok alternatifli yer var. Ancak; bu yerlerin tamamı rüzgara açık. Yani dört cepheden de rüzgar alıyor. Gerçi sürekli rüzgar alan bir yer değil ama, Selluka' ya ilişkin yazıların bir bölümünü okudum. Okuduğum bölümlerde, rüzgardan zarar görüp görmeyeceğine ilişkin bir bilgiye rastlamadım. N'olur, kolaycılığımı mazur görün. Selluka, rüzgardan zarar görür mü? Görürse, yarı gölge bir alana dikmek gibi bir alternatifimde var çünkü. Şimdiden teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|