Sn. Ahmeter'in yaz sonu hediyesi sellukam; aldığımda üzerinde tohum kesecikleri vardı, oldukça uzamış ve sağlıklıydı. Havalar soğuyana kadar bahçedeydi, içeri aldıktan kısa bir sonra yaprakları keyifsizleşti ve dökülmeye başladı. Hava değişiminden olduğunu düşündüğüm için önce önemsemedim ama sonra kırmızı örümceklerin istila ettiğini farkettim. Bu arada yeni diktiğim on saksı red robinler de kırmızı örümcekten nasibini aldı, kurtaramadım.
Sulandırılmış kükürt uyguladım, bu sırada kalan yapraklarının hepsini kaybetti. Hiç olmazsa üzerindeki tohum keseciklerini kurtarmayı ümid ediyordum, tamamen kuruyan sürgünleri kestim, tohumların olduğu yerlere ellemedim.
Kısa bir süre sonra gövdeden yeni sürgünler vermeye başladı. Tohumlar kuruyunca da eski, sağlıksız sürgünleri tekrar budadım. Tekrar kükürt uyguladım. Şu anda son hızla sürgün veriyor, aydınlık bir pencere kenarında ortalama 20 derecede duruyor. Arada elimde bulunan sıvı besin takviyesinden yapıyorum.
Dipten çıkan bu sürgün, eski gövde boyunu geçti.
Yeni yapraklar.
