![]() |
|
![]() |
#1831 |
Ağaç Dostu
|
Tam güneş almaya başladığında yapraklardaki değişimi hemen farkedersiniz. Ben de Bayburttan getirdiğimde minicikti ve yaprakları çok zayıftı ama bir hafta sonra acayip gelişmeye başladı. Bütün gün güneşin altında o yapraklarını sağa sola kaldırışı çok güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
200 gr arapsabununu 1 litre sıcak suda eritin, sonra bunun üzerine 9 litre yumuşak su (yağmur suyu olabilir) ilave ederek seyreltin ve üzerine 300 ml (gr) ispirto veya % 60-65 lik alkol ilave edin. Çözeltiniz kullanıma hazırdır. Kırmızı örümceklerin canına okuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Ağaç Dostu
|
Bir reçete daha, yaprak bitleri ve kırmızı örümcek için: 40 gr arapsabununu sıcak su ile eritin, 125ml (gr) gazyağı ilave ederek güzelce karıştırın. Sonra 25 litre yumuşak ve soğuk su ilave ederek güzelçe çalkalayın. Kullanılan suyun mutlaka yumuşak olmasına dikkat. Sonra kullanın. Bu çözelti meyve ağaçlarında meyve oluşmadan tatbik edilmelidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Selluka
Sayın ahmeter'in 2009 başıda yolladığı 3 adet Selluka tohumundan ikisini çimlendirmiş olup çok sağlıklı olduklarını 2 yerde tomurcuk oluşumlarını gözlemlediğimi. Temmuz başında belitmiştim. Bugünde o muhteşem çiçeklerinin resimlerini yolluyorum. Kokusu ise müthiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Selluka'm aldı başını gitti derken bugün bir baktım bir tane bile yaprağı kalmamış. Kırmızı örümcek belirtisi yok gibiydi. Gözümden kaçan bir körolası kırmızı örümcek ziyanı daha mı yoksa üç gündür esen sert rüzgardan mı bilemedim. Yani çiçek yetiştirmek keyiften çıktı derde dönüştü resmen benim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Ağaç Dostu
|
Tırtıl olsa yapraklarda ısırık izi olmaz mı memet? Tüm yapraklar iki günde yaprağı gövdeye bağlayan yaprak sapından muntazam bir şekilde düşmüş. Zaten gündüzleri cansız duruyordu. Dur bakalım iki gün sonra bir ürün gelecek. Tüm kırmızı örümcek ve diğer zararlılardan kurtulacağımı sanıyorum. Kurtulmazsam da çiçeğim kalmayacak bu gidişle. Her gün bir çiçeği ölmüş buluyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Orkun kırcı. Daha önce yazmıştım sanırım. Çok taze olmayan sürgünlerden kesin. Bir budak köklenme için, bir budak yapraklanma için olacak biçimde. Köklendirme hormonu kullanmak daha iyi. Yarı gölge bir ortamda onbeş gün içinde kökleniyor. Turuncu his sulamayı nasıl yapıyorsun? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Ağaç Dostu
|
Hava durumuna göre; en geç iki günde bir suluyorum, saksının dışını da yıkayıp serinletiyorum. Zaten boyu 4 mt.ye yaklaştı. Hala da sürgün veriyor. Tek sorun iki günde tamamen yapraksız kalmış olması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili TuruncuHis Sellukana üzüldüm,umarım en kısa zamanda yeni yapraklarını verir,kendini toparlar.Bizler çiçeklerin gözünün içine baktıkça onlar da nazlanmaya devam ediyorlar.Benim Sellukam da son bir haftadır çok keyifsizdi,alttaki yaprakları sararmaya başladı,tüm yaprakları sanki pörsümüş gibi cansız ve kapalı duruyordu.Bugün saksısını kaldırıp incelerken kalın bir kökünün saksının altından çıktığını farkettim,hemen daha büyük bir saksıya kökleri zedelemeden geçirdim,yeni toprak ilavesi ve iyi bir sulama iyi gelecek sanırım,yapraklar dirilmeye başladı.Sanırım susuz da bırakmışım cancağızımı.Pek çok çiçeğimi fazla sulamadan çürüttüğüm için buna çok korkarak su veriyordum,sorunu buldum sanırım. Mehmet bey Selukamdan çelik almayı düşünmüştüm,fakat son günlerde çok keyifsiz olduğu için cesaret edemedim,hele bir açsın da tohum alır,paylaşırız.Ben kim çelikle Selluka üretmek kim.. Düzenleyen acemifüsun : 25-07-2009 saat 00:23 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Ağaç Dostu
|
Dostlar ne yazık ki Sellukamın yapraklarının arkasında çok ufak siyah noktalar var ve bir yaprağın arkasında da yumurtalar buldum.Bir mi ,yoksa bir çok mu mahlukat var bilemiyorum,acilen ilaçlanması gerekiyor,hatırladığım geçmiş sayfalarda bir arkadaş,bionem diye bir ilaçtan bahsetmişti,onu bulmaya çalışacağım fakat nereden bilemiyorum Koçtaş **** benzer yerlerde hiç gözüme çarpmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Ağaç Dostu
|
Doğa tarım ilaç satmıyor. 20 mt ilerisinde 4 mevsimde bulabilirsiniz ilaçları. Yapı marketler zaten satmıyor. Ama Bionem isterseniz (ki ekolojik denge adına doğaya zehir salınmasına karşıyım) onu ancak üreticisinden temin edebilirsiniz. Bionem başlığında temin noktasını bulabilirsiniz. Ben de bu kadar büyüyeceğini düşünmediğimden küçük saksıya almıştım. Şimdi 4 mt. lik bitkiyi sarıldığı telden nasıl ayırıp saksı değiştireceğimi kara kara düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Selluka
Alıntı:
Kullanacağınız ilaçı yazıyorum PRİMITE 20 WP akarisit insektisit kırmızı örümçek ve böçek ilaci üzerinde aynen böyle yazıyor ruhsat sahibi safa tarım fiatı 5 lira Üzerinde her türlü izahat var Selamlar fiat konusunda yanılabilirim Düzenleyen ahmeter : 25-07-2009 saat 21:52 Neden: hatalı kelime |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter, Sanıyorum ıslanabilir kükürt bu adını verdiğiniz ürün. Kükürtün uygulaması zor ve riskli. Karıştırdığınız suyun PH'ı uygun olacak, ilk beş dk içinde yarılandığı için çok hızla uygulamanız gerekiyor, sonraki 2,5 dk da bir daha yarılanıyor vs vs... Kükürtü hassasiyetle uyguladığım tüm çiçeklerim yaprak döktü. Öldüğünü sanıp, buna rağmen atamadıklarım haftalar sonra kuru dallardan yaprak vermeye başladı. Kükürtten kesinlikle vazgeçtim. Doğa dostu uygulama diye seçmiştim ama bana çok çiçek kaybettirdi. Sizin gönderdiğiniz fideye de uygulamıştım kırmızı örümcekten kurtarmak için, ölümden son anda döndü. Hatta neredeyse öldü ve inatla bakım yapmam sonucu kurtardım fideyi. Şimdi boyu 4 mt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili TuruncuHis,ahmeter,Mehmet bey teşekkürler,sevgiler.Bionemin başlığını buldum,sayfaları okuyorum.Ben de Sellukamı duvarlara,balkon demirlerine sardırmak istedim fakat;TuruncuHis sizin gibi sorunla karşılaşabilirim diye;zavallı cancağızım uzun bir sopanın etrafında turlayıp duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Herkese tavsiyem bitki gelişim düzenleyicisi kullanmak. Böylece hastalıklara karşı %60 lara varan koruma sağlıyor ve bunun yanında daha güzel yaprak çiçek yapmasına yardımcı oluyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Ağaç Dostu
|
Bugün gayet akrobatik bir şekilde saksısını değiştirdim. Herşeyi doğru yaparak birşey kazanmadım, bundan sonra böyle. Canım istediğinde saksı değiştireceğim, istediğim saatte sulayacağım, istediğim yerde tutacağım. Nane molla olacaklarına pişkin olsunlar. Olmayacaklarsa da olmasınlar. Cansızlarla uğraşmaktan diğerlerini ihmal edebiliyorum hatta zayıflar durmadan hastalandığı için diğerlerine de bulaştırıyor. Ultimatomu verdim bugün bir kez daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sayın Sercan Tohum ektikten sonra 7 ay bir zaman geçinçe çiçeğe geliyor Ancak ilk 4 ay 15 derece üstü sonraki ayların 20 nin üstü olması şart selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Ağaç Dostu
|
selluka
Sayın Selis Bitkiniz ekim ayına kadar büyümeye devam edecek kışı 20 dereceden yukarı aydınlık bir yerde geçirirse seneye bu zamanlar çiceklenecek İyi günler Düzenleyen ahmeter : 31-07-2009 saat 21:42 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|