![]() |
|
![]() |
#2131 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
selluka
selluka hayranları soğuk ilklimde yaşıyorsanız selluka yetiştirmek için çaba harcamayın sıcaklık mutlaka 15 derecenin altında olmamalı .. saksıda yetiştirmek için de uğraşmayın ... kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Ağaç Dostu
|
Seluuka hayata döndü
Sn. Ahmeter'in yaz sonu hediyesi sellukam; aldığımda üzerinde tohum kesecikleri vardı, oldukça uzamış ve sağlıklıydı. Havalar soğuyana kadar bahçedeydi, içeri aldıktan kısa bir sonra yaprakları keyifsizleşti ve dökülmeye başladı. Hava değişiminden olduğunu düşündüğüm için önce önemsemedim ama sonra kırmızı örümceklerin istila ettiğini farkettim. Bu arada yeni diktiğim on saksı red robinler de kırmızı örümcekten nasibini aldı, kurtaramadım. Sulandırılmış kükürt uyguladım, bu sırada kalan yapraklarının hepsini kaybetti. Hiç olmazsa üzerindeki tohum keseciklerini kurtarmayı ümid ediyordum, tamamen kuruyan sürgünleri kestim, tohumların olduğu yerlere ellemedim. Kısa bir süre sonra gövdeden yeni sürgünler vermeye başladı. Tohumlar kuruyunca da eski, sağlıksız sürgünleri tekrar budadım. Tekrar kükürt uyguladım. Şu anda son hızla sürgün veriyor, aydınlık bir pencere kenarında ortalama 20 derecede duruyor. Arada elimde bulunan sıvı besin takviyesinden yapıyorum. ![]() Dipten çıkan bu sürgün, eski gövde boyunu geçti. ![]() Yeni yapraklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kalambaklı, kırmızı örümcekten tamamen kurtulduğuma emin değilim ama şimdilik izine rastlamadım. Belki bir doz daha yapmam gerekebilir. Kükürdü külleme için almıştım, 100 litre su için 400 gr sulandırılabilir kükürt oranı verilmişti, yani 1 lt su içine 4 gr (4 çay kaşığı) kullandım. Büyük yapraklardaki beyaz izler buna ait. Kutu üzerine mantar ve kırmızı örümcek için yazılı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Ağaç Dostu
|
Yaz boyu açan kokusuz sellukalar bayağı bir serpildiler.. Önümüz sezona bir şey olmaz, fasulye yaparsa, seneye bol tohum paylaşımı olur diye tahmin ediyorum, her ne nekadar kokusu olmasada çiçeği için yetiştirilir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Ağaç Dostu
|
Yaklasik 30 yil once annemin getirdigi seluka tohumlarindan fidanlar yetistirip kendi bahcemde yillarca keyifle yetistirdim. Bu arada arkadaslarima da verdigim fidanlar onlarin bahcelerini de susleyip durdu. Yilarca yasiyan selukalarim oldu. simdi dikilmis 1-2 yillik selukalarim var daha ciceklenmediler. Dun ziyaretine gittiğim bir arkadasimin bahcesindeki bu selukanin fotograflarini sizlerle paylasmak istedim. Agac benim yillar once paylastigim fidanlarin bir torunu 15 yasinda her yil derin budaniyor ve yeni surgunler uzerinde bircok cicekler aciyor. ![]() ![]() Seluka cicekleri ![]() Bilek kalinligindaki seluka govdesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
geçen yıl edindiğim sellukayı toprağa ekmemiş saksısı ile birlikte yerleştirmiştim bahçeye, havalar çok soğudugunda saksısı ile beraber içeri aldım başına bir şey gelmesin diye geçen yıl ekilmesine ve saksıda olmasına rağmen iyi gelişti çiçek açtı ve tohum yaptı.Dışarı çıkarıp bahçeye ekmek için havaların iyice düzelmesini bekliyorum.Fakat farkettim ki dallara yapışık bite benzer canlılar var üzerinde ne olduklarını ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Ağaç Dostu
|
Uykusundan uyanmadan saksıdan toprağa şaşırayım dedim , hiç göreniniz oldu mu bilmiyorum , Vigna Caracalla yumru köklüymüş meğer . Geçen yıl bu aralar çimlenen bitkinin yumurta büyüklüğünde patates benzeri bir kökü var . Memet bey ne der bilmem , ama bu bonsai olur gibi göründü bana . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
merhabalar bende sakine hanımdan aldıgım tohumları ektım ama ne yazıkkı sadece su an bır tanesı ayakta bır tanesı de hala dusunmekte bu yıl filzilensem mi diye.... çıkmayacak galiba.. ![]() Var olanı da şimdilerde topraga kaldırsam olur mu acaba yoksa hala soguk mu selluka için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Ağaç Dostu
|
Bulunduğu ortamın nem durumu nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede şu an saksı, Bodrum'da nem en düşük %34, en yüksek % 60-70-80 civarı... Yani...? Teşhis nedir? Salyangoz desem ona ait parlayan herhangi bir iz yok, ben yine de acı biber+tesbih ağacı tohumu formülüyle fısfıs yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Sn. Kalambalı ve Sn.Memet'ten aldığım selluka tohumlarından 10'unu Memet'in tariflerine göre ektim. 10'da 10 çimlendi ! İnanamıyorum. Demek ben değil, çimlendiremediğim çan sarmaşıkları tohumları özürlüymüş. Ne dersiniz ? Teşekkürler Kalambaklı ve Memet.. Düzenleyen Didem : 20-03-2010 saat 18:27 Neden: tapaj |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-01-2010
|
Tohumları çimlendirme aşamasında, oksijenli su yerine mantar ilacı kullanan oldu mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Ağaç Dostu
|
Dün kızım bana iki yıllık selluka fidanı getirdi, boyu 2 metreye yakın ,çok sevindim, evin bahçesine ekeceğim , ama yaprakları ince gibi geldi, yaprakları da açık yeşil gibi. Düzenleyen Fatoş : 22-03-2010 saat 18:27 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bence önerilen malzemeler yerine şartları zorlayıcı malzemeler denememeli. Mantar ilacı oksijenli suyun yerine geçecek bir malzeme değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Ağaç Dostu
|
Benimki de verandaya almama ve sarmama rağmen Bursada dondu. Marmara bölgesi için çok dikkat etmek gerekiyor. Açık alanda yetişmesi mümkün değil. Bu sene ilk defa çiçek açtı ve dondu. Kasım ayında diktiğim çeliklerden dört adedi tuttu. Onlarla tekrar baştan başlayacağım. Sellukası olan arkadaşlar çelik ile çoğaltmayı deneyebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda benim de Sellukam oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|