![]() |
|
![]() |
#1892 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Evet sayın sercan1969, sanıyorum Şubat ayı idi ve devamlı kalorifer peteğinin yanındaydı. Çimlendi ancak fazla büyümedi.Mart ve nisan camekanlı bir bölmede idi. Mayıs başında büyükçe bir saksıya aktarıp dışarıya öğlne kadar güneş alan bir yerde bıraktım.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Ağaç Dostu
|
İşte Sellukam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah bol çiçekleriyle sevindirsinler sizleri. Benim bir sorum var.kuzey doğu-kuzey batı balkonumda saksıda selluka yetiştirmeyi düşünüyorum.Aslında Denizli gibi bir yerde bilmiyorum yetişirmi ancak sizede danışayım istedim.Sizce bu koşullarda yetiştirebilirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Ağaç Dostu
|
Evet saksıdalar sn acemifüsun. Sn fatih, sanırım özellikle Denizli'de Kuzeye bakan balkonda olmaz.Ancak balkon kapalı ise mümkün olabilir.Enazından yarım gün direkt güneş almalı.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Emek verip selluka çiçeklerini gören arkadaşlarla ben de seviniyorum. Açmasalar da sellukalarımın son durumları. ![]() Sağdaki bütün çabalarıma rağmen çelimsiz torf üstüne düşeni yeterince yaptı ve kamışa bir türlü sardıramadım. ![]() Sonunda dayanamayıpTuruncuhis'in gazına da gelerek köklerine zarar vermeden biraz bahçe toprağı biraz torf saksısını bir çırpıda değiştirdim. Şimdi ise gövde yeşil ama yapraklarını dökmüş vaziyette. Bizim buralarda ağustosun onbeşine kadar yaz sonrası kış derler(akşamları balkon ne de olsa serin oluyor) Ona bundan sonra içerde baksam toparlanır mı? sizler ne önerirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Ağaç Dostu
|
Sn cahide kartal, bu saatten sonra büyüyeceğini sanmıyorum,içeriye alın en azından kışı geçirsin birde şu var, toprak,torf ve yanmış keçi gübresine karışımına aktarsaydınız.Şu andan itibaren haftada bir keçi gübresi şerbeti ile sulayınız.Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Sn adaada teşekkür ederim değişim sırasında köklerine zarar verme ve hava aldırma korkusuyla biraz panik yaptım herhalde karışıma yanmış gübrek koymayı unutuvermişim peşi sıra etrafına gübre desteği yaptım sonraki hafta da şerbetinden verdim.İnşallah faydası olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Temmuzda bahceme diktiğim sellukamın boyu üç metreyi buldu, bakalım çiçeklenecekmi, son resimdeki tomurcuk gibi olan yaprak oluşumumu yoksa çiçek oluşumumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili memet in dediği gibi temmuzun 15 inde deneme amaçlı iki adet celikten selluka yetiştirmeye calıştım bir tanesinin boyu bir metreyi gecti diğeri kök gelişimi iyi olmasına karşın fazla büyümedi beklemedeyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
sercan1969 size katılıyorum. hiçbir zaman cevizin altına birşey dikilmez.bunun sanırsam gölgeyle değil de gece saldığı karbondioksit miktarıyla alakası var...belki duymuşunuzdur gece cevizin altına yatılmaz diye.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar bilgileriniz için. Evet sevgili sercan 1969 bende duydum cevizin altında bitki olmaz ev olmaz yatılmaz diye, komşunun cevizi öyle büyükkü benim bahceye kadar uzanıyor dalları. Ben sellukayı öğleden sonra güneş alan yere doğru diktim ve bir aydada baya büyüdü yerde olduğundanda bu saatten sonra değiştirmek istemiyorum. Sevgili memet büyük olan sellukada ben kırmızı örümcek göremedim, sonradan celikten diktiğim sellukada var, ilaçladım bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Ağaç Dostu
|
Dün gece, İzmir Fuarında kocaman palmiyelere sarılmış iki tane selluka gördüm.. Bir tanesi çok bakımsızdı tomurcukları minicikti.. Diğeri daha güneş görüyor sanırım çiçek açabilmiş.. Tohum oluşumu henüz olmamış.. Senelerdir orada oldukları belliydi..Kök dalları odunsulaşmış 2 parmak kalınlığından fazlaydı.. Ayrıca hiç kokmuyorlardı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu seneyi selluka açısından gözden çıkarmış , rutin sulamamı yapıp , yüzüne bile bakmıyordum . Geçenlerde kabak gövdesinden ayırıp güneşe kavuştırduğum (çok da hırpalayıcı bır işti merdiven tepesinde ) sellukam bu sabah bana sürpriz yaptı ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Ağaç Dostu
|
Sellukamdaki bu oluşum sanırım çiçek tomurcuğu salkımı. Yaprak sürgününden epeyce farklı geldi gözüme. Sizce de çiçek mi olacaklar? (Çok yüksekte oluştuğu için yetişemedim, bu nedenle makinayla yaklaştırıp fotoğraflamak zorunda kaldım. Çok belirgin gözükmüyor, umarım görebilirsiniz.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Ağaç Dostu
|
Evet kırmızı örümcek var malesef ama şu an zararı aşırı boyutta değil. Arada su püskürtüyorum kaçsınlar diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Benim sellukamın ilk çıkmış olan alttaki iki yaprağı sararmaya başladı. Bu acaba doğal bir sararma mıdır, sonbahar mevsimiyle ilgili olarak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
dönemdir . Yaprakların ön ve arkalarını kontrol edin , eğer böcekse mücadelenizi yapmanız gerekir . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|