![]() |
|
![]() |
#3031 |
Ağaç Dostu
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim, sevgili Maki, sayın memet. İki sellukamın biri güney, diğeri batı cephede, bahçede. Güneyde olanın gelişimi daha güzel. Gübre olarak, bahçeden getirdiğimiz tavuk gübresi veriyorum. Hava sıcak olduğu için her gün suluyorum. Umarım açarlar. Sevgiler... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
sellukalarımı 20 lt'lik saksıya köy toprağı ve gübre ile dikince şahlandılar maşallah öncesini ve sonrasının fotoğraflarını koyarım çok güzel oldular kışa baya gelişirde sorunsuz atlatırlar inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Sellukalarım halen çiçek açmadılar. 12 Ağustos 2011 3-4 günde bir suluyorum. bahcenin değişik yerlerine 7-8 fide dikmiştim. Değişik ortamlarda gelişmelerini izlemek ve şansımı artırmak için. Acaba gecikmesi normal mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Ağaç Dostu
|
Benim sellukamda da hala çiçek belirtisi yok ama üzeri niye geldiklerini anlayamadığım yabani arı dolu. Bir kez yarasa gübresi ve düzenli olmamakla birlikte farklı oranlar içeren kimyasal gübreler kullandım. Toprak harcına keçi gübresi eklemiştim. Benim sellukamda besin eksikliği olduğunu sanmıyorum. Saksısı 20 litre civarında. Saksıda yetiştirilenler daha geç mi açıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Ağaç Dostu
|
30 Nisan İzmir toplantısında ,arkadaşlarımız; Sevgili Acemi Füsun ve Sayın Memet 'in verdiği fidelerim de benim de çiçek,tomurcuk belirtisi yok. Füsun hanımın verdiği fideyi APT. küçük bahçesine dikip,balkonuma doğru yönlendirdim. Gövdesi kalın ve hızlı gelişti.Çiçek belirtisi yok,filizler veriyor. Memet arkadaşımızın verdiği fide balkonda ,büyükçe bir saksıda (aynı saksının eşinde tohumdan yetişen fide var. O daha geç gelişti ve daha küçük.) Hiç bir fide de çiçek belirtisi yok. Sabahtan akşam gün kavuşana kadar güneşli bir ortamda yaşıyorlar. Beni bu güzel çiçeğin sahibi yapan,Füsun Hanım ve Memet beye teşekkürler, Çiçekli günleri de görürüz inşallah. Belki bayram hediyesi olarak açarlar çiçeklerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benim sellukalar salkım salkım çiçek dallar sarkıyor ağırlığından. Demek isterdim de iki kökten biri bu hafta başı canlandı kurudu sanmıştım. Yeni sürgün verdi. Diğeri de gelişmedi bu sene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Benimkilerde bir türlü gelişemedi.Bu yıl iyi güneş alan yere dikmeme rağmen nedense gövdesi hala kalınlaşmadı oysaki geçen yıl epey gelişmişti bu zamanda.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
gelişememe sorunundan bende şikayetçiydim saksıyı büyütünce coşmaya başladılar maaşallah şimdi uzama eğilimindeler bakalım hayırlısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Ağaçsever
|
Sn memet Sulama işlemi benim için yıllardan beri önemli bir sorundur. Saksı olsun bahçede olsun toprağın üstü kuruyunca bitkiyi susadı sanıp erken sulama hataları yapardım. Biraz da bitkinin üzerine gereğinden çok titizlenmekten kaynaklanıyor. Açıkçası erken sulama benim bir hastalığımdı. Bunu önlemek için basit bir nemölçer cihazı aldım. Bahçenin su isteyip istemediğini bununla kontrol edip sulama yapıyorum. Yine de içim içimi yiyor aman sulama gecikmesin diye çırpınıyorum. Yıllardan beri verim alamadığım başta sellukanın optimum sulanması için dikkat ediyorum. Mayıs ayında toprağı bir çuval koyun gübresi ile bir kaç kez belleyerek zenginleştirdim. Kabarttım havalandırdım diktim. Şu anda boyları 3 metreyi bulanlar var. Işık ihitiyacında aldanmayayım diye 10 fideyi, değişik yerlere diktim. Bir ara kırımızı örümceğe yakalananlar oldu hemen hepsini ilaçladım, hastalık söndü, yapraklar yeşil ve çok. Hatta birini 2 metere boydan kestim yan dalları versin diye, verdi de. Gelecek yıl bir iki karış boya ulaştığında tepesini kopartıp erken yan dallar vermesini sağlasam nasıl olur diye, sizin gibi deneyimlilere sormak istiyorum. Koparmayınca hiç yan dal vermeden 3 metre ip gibi uzayıp gidiyor. Sık sık gübreleme gerektiğini biilmiyordum. Toprak oldukça gübreli. Azotlu versem çiçek açması hepten gecikir, fosforlu versem çiçeğe geçer ama bitkinin sağlığı bozulur mu bilmiyorum. İmdat der gibi deneyimili dostlardan bilgi bekliyorum. Önerilere uyarım... Saygılarla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Ağaç Dostu
|
Sayın birbay, anladığım kadarıyla selluka'larınız bol güneş görmüyor ya da çok geç diktiniz. Aşağıda geçen yıl diktiğim sellukanın bu günkü durumu ve hiç bir şekilde müdahale etmedim, bence bırakın özgürce kendi halinde büyüsün. Önerim, gelecek yıl kuytu ve bol güneş gören yerlere dikmeye çalışın, göreceksiniz aynı yıl çiçeklenecektir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Ağaçsever
|
Bu neeeeeeeeeee !!!!!!!!!!! Orman gibi....... Kıskanrmadım ama imrendim. Benimkilerin 5 tanesi 11.00 den gün batımına kadar tam güneş. İp gibi ve zayıf. Aksine saat 15.00 den gün batımına güneş görenler dallı ve yaparaklılar. Gelecek yıl için tam güneş gören bir pencere önü var oraya dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Çelikten yetiştirdiğim selluka tohumdan yetiştirdiğime göre daha daha hızlı gelişiyor tohumdan yetiştirdiğim tek dal uzuyor çiçek tomurcuğu yok . çelikten yetiştirdiğim devamlı yan dal veriyor ve tomurcuklu birkaç güne kadar çiçek açar diye umut ediyorum ama tomurcuklar çok yavaş gelişiyor. ÇELİKTEN YETİŞEN. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
|
Alıntı:
Tebrikler arkadaşım .Benim de 2 yaşında oldu Sellukam ama henüz çiçeğini göremedim .Başına gelmeyen kalmadı .Unlu bit ,örümcek ne arasan hepsine yakalandı .Her seferinde yapraklarını döktü .Gövdesi kalınlaştı ama bir türlü çiçeklenemedi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum arkadaşım, sellukalarımız aynı kaderi paylaşmış. Özellikle kırmızı örümcek ve beyaz sinekle ben de çok mücadele verdim. Dün tomurcuk aranıp bulamayınca bu sene de açmayacak diye düşünmüştüm ama bugün tomurcuğu görünce çok mutlu oldum. Senin sellukanda da fark edemediğin tomurcuklar olduğundan eminim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Ağaç Dostu
|
Sellukamı 1.5 sene öne sevgili Saim Ergin 6 aylık bir fide olarak hediye etmişti. 20 litrelik bir saksıya köklerini zedelemeden aktardım. Ya baştan toprağı az koydum ya da zamanla toprak azaldı. Şu anda saksıda 10-15 cm kadar boşluk var. 2 konuda yardım rica ediyorum. 1.Toprak ilave edebilir miyim? 2. İlave edilebilirse toprak altında kalan yaprakları kesmem gerekiyor mu? Teşekkürler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
|
Alıntı:
Toprak ilave edebilirsin. Bende ilave ettim .Toprak altında kalan yaprakları makasla kestim . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Ağaç Dostu
|
Saim Bey, iki yıl önce banada hediye etmişti. Büyük bir saksıya aktarıp, toprağa gömmüştüm. Geçen yaz çok muhteşem çiçeklendi. Aralık ayında, budayıp içeri aldım. Burada birine toprağı çok kurursa az az su vermesini söyledim. Aşırı su verdiği için kök çürümüş. Bu yıl onun tohumlarından, birkaç yerde ve yine aynı saksıda yetiştirdim. Hepside çiçeklenme aşamasına geldiler. Saksıyı yine kışın içeri alacağım. Diğerleri dışarıda yaşam mücadelesi verecekler. Bakalım sonuç ne olacak? Bu arada, sellukalarımdan biri ilk çiçeğini verdi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Senden aldığım tohumların çogunluğu çimlendi ve büyümeye başladılar daha büyük bir saksıya aldığımda ve çubuğa sardırdıktan sonra uzayan uçlar kuruma yaptı. Şimdi uzamıyor ama ölmedi de neden acaba Orhan abiciğim bir fikrin var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım yaz ortalarında saksı değiştirdin. Genellikle yazın (Bazen günde 5-10 cm büyüdükleri bir dönemde!) yapılan her türlü yer değişiklikleri, tüm bitkileri olumsuz etkiliyor. Toprağın yapısı, bitkinin güneşe bakma açısı ister istemez değişiyor. Bu da adaptasyon güçlüğü yaratıyor. Bitki kurumadığına göre, yeni yan sürgün veya sürgünler vererek, gecikmelide olsa yaşamını sürdürecektir. Kanısındayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Ağaç Dostu
|
selluka
Sn kalambaklı ve sn Aysiş'in göndermiş olduğu tohumlardan yetiştirdiğim selluka devamlı gelişiyor gayet iyi inşallah çiçeğinide görürüz,(altı ad. arkadaşlara fide halinde dağıtıldı) teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2011
|
Merhaba ben de yeni üyeyim ve Haziran ayında 7-8 cm olarak elime gelmiş 3 adet selluka fidem var.Üçü de aynı saksıda.İki tanesi 1 metreyi geçti fakat 3.sü henüz 40 cm kadar.Ne zaman çiçekleneceği ile ilgili tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Sanırım saksı da biraz küçük.Saksıyı ne zaman değiştirmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|