![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Benim cılız topikim. Saksının kendine düşen tarafını ballıcalarla paylaşmak zorunda kaldı ama az kaldı kurtarıcam onu bu hayattan :D
|
1 Eklenti(ler)
Markete giderken özellikle bu yoldan geçiyorum son günlerde.. Ne muhteşemler dimi? Maşallah..
|
4 Eklenti(ler)
3 temmuzda çektiğim resimler, yaramazlar şımardıkça şımarıyorlar.
|
4 Eklenti(ler)
Sardunyalarınız da yapraktan çok çiçek olmasını istiyorsanız kesinlikle zirve dalı uzatmasına izin vermeyin. uçlarında tomurcuk dahi olsa alttan 4-5 göz bırakacak şekilde mutlaka elinizle metal kullanmadan koparın bitkinin yeni kollar (sürgün) vermesini sağlayın ne kadar kol, o kadar çiçek bol olur. :)
Eklenti 564506Eklenti 564507Eklenti 564508Eklenti 564509 |
1 Eklenti(ler)
Bodur sardunyalarım hareketlenmeye başladı
|
1 Eklenti(ler)
Bu sanırım alaca yapraklı sardunya. Yapraklar tüylü ama kokusu ıtıra benziyor gibi
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çelikten sardunyalarım bekletiyor ama açıncada güzel açıyorlar :)
|
Annemin kızları
1 Eklenti(ler)
.....
|
.....
1 Eklenti(ler)
...........
|
1 Eklenti(ler)
Balkonumdan
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz sardunya tohumları olgunlaştı, böyle kıvrıldı. Bunlar melez tohum değil, kendi polenleriyle tozlaşma sonucu oluşan tohumlar. O yüzden sardunyalar hakkında genel bölümde paylaşıyorum resmini
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu rengide güzelmiş.. Bunlar hep sürpriz renkler, çelik alırken hiç bilmiyordum.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçe için kocaman bir sardunya saksısı oluşturdum.
Fuşya- yavru ağzı - nar çiçeği renginde ve bir tanede gül sardunya var saksıda. Dolup taşmasını deli gibi bekliyorum. Öğleden sonra güneş batana dek güneşte. |
Sardunyalarım
3 Eklenti(ler)
Zaten her şey bir sardunya çeliğiyle başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Güzel renkler. Yanyana dikerken hangisi hangisinin yanında bilmiyordum. Bu saksıya 3 kök eklemişim. Tomurcuta olan beyaz.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene küçük bir fide halinde aldığım, beyaz, yarı katmerli çiçek açan, eski tip uzun boylu sardunyam 1 yılda devleşti. Boyu 2 metre ve çiçek sapları da devasa. Bu resimdeki kurumuş çiçek sapı 15 cm'den bir az daha uzun
|
Alıntı:
Beyaz sardunyanın çok çiçeklisi güzel oluyor baktıkça insanın içi açılıyor. Bende uzun saksıda üç kök beyaz var, Çok miktarda tohum veriyor. |
sardunya tohum bölgesinden yaprak çıkarıp çiçek açtı
2 Eklenti(ler)
Benim sardunyalar tohum verecekleri yerden yeniden yaprak çıkardı ve çiçek açtı, tohum dalı kuruyup düşmesi gerekirken yeni bir dal oluşturmuş oldu.
İlk defa karşılaştığım bir durum olduğu için paylaşmak gereği duydum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sanırım besleye besleye azmanlaştırdım :) Sardunya vitamini vilmorin, melas, kalsiyum, okyanus yosunu, ayrıca fazladan iz elementleri karışımı hazırladım 15 günde bir seyreltip suluyorum. Toprağına da hayvan gübresi takviyesi yaptım. Fazladan uzayan dallarını da kestim bodurlaştırdım. |
Sn. sinbas, inanmayacaksınız ama bu gün farkettim ki aynı durum benim sardunyamda da söz konusu :) 2841 no'lu mesajda hakkında bahsettiğim sardunyamın son çıkardığı çiçek sapı üzerinde neredeyse hiç tomurcuk yoktu, şimdi üzerinden bir hafta geçti, çiçek sapı çok fazla uzamadı, ama farkettim ki aslında çiçek sapında hiç tomurcuk yokmuş, tomurcuk sandığım şey yaprakmış :) Şimdi çiçek sapının ucunda küçük bir yaprak gelişmeye devam ediyor. Daha yaprak tam açılmadı bile
|
Merhabalar,
Resimdeki sardunyadan ariyorum. Cicekcilerde bulamadim. Celik gonderebilecek var mi? avrupa çiçekçiliğin web sitesine de baktım. malesef yok. http://i.hizliresim.com/ngz0LR.jpg |
Alıntı:
benden duymuş olmayın... :o |
Cok teşekkür ederim syn. Sinbaş.
Samur isimli üyemiz sağolsun yardımıma yetişti. |
Alıntı:
|
Merkezde oturmuyorum, ilcedeyim. Merkeze gidinece koctas ve bauhouse a bakmistim sadece. Internet ortamından arastirabildim, bir de burdaki cicekcilere baktım. Aslinda boylesi daha guzel oldu. Hem baska sardunya celikleri de gelecek, mukemmeller. Emek verip celikten yetistirmenin tadi baska. Mesajinizi daha once gorseydim usenmez onca yolu gider alirdim :) celik beklemek de cok heyecanli.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025