agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

merlict 27-08-2011 05:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik (Mesaj 852476)
sari ciceklisi sizde var mi? bende var(-;

Sayın kazanlık'ın bahsettiği geçmiş yıllarda sayın Jezebel'in paylaştığı sanırım.

http://agaclar.net/forum/showpost.ph...postcount=3189

Mehmet

kazanlik 27-08-2011 11:21

sari sardunya resimleri,

5 Eklenti(ler)
diger fotolarida yukleyecegim,sari sardunya resimleri ayni cicegin, aksam saatlerinde resimledigim icin flasli fotolarda daha acik renk gorunuyor,

kazanlik 27-08-2011 11:44

digerleri

4 Eklenti(ler)
(-;

kazanlik 27-08-2011 11:47

2 Eklenti(ler)
digerleri,
baska sakizlarda var ama bu yil ciceklenmedi

maki01 28-08-2011 13:58

Güzel sardunyalarınızla başlığı şenlendirdiniz sayın kazanlık, paylaşım için teşekkürler.

Özellikle hibrit sakız türleri ve bodur top sardunyalar aşırı sıcak ve direkt güneş ışığına dayanamıyor. Sarı sardunya geçen sene aldığım türler arasındaydı , o da Adana'nın sıcağına dayanamayan bir tür oldu. Yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilemiyorum ancak sardunya yetiştirmek için ideal sıcaklıklarda olmalı :)

Üsten 5. fotoğraftaki sardunyanız tam olarak açtığında fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen? Sakız türü olmalı , çok güzel bir sardunya.

kazanlik 28-08-2011 18:03

1 Eklenti(ler)
bugun hem sizin icin sari sakizlar aldik, hempazar gezisi yaptik, cicekcide saksili kalmamisti. dukkanin onunde kucuk bir tepe yapmis ve renkli sardunyalarla suslemisti. yerinden sokturup saksilara aldirttim. eve gelince esim saksilarini yeniledi, sicaklardan biraz soldu ama yarina duzelirmis, ic işleri bakani oyle dedi(-;

kazanlik 28-08-2011 18:24

3 Eklenti(ler)
bunlarda komsunun cicekleri, komsuda piser, banada (sizede)duser http://www.agaclar.net/forum/images/smilies/biggrin.gif

maki01 28-08-2011 19:24

Sayın kazanlık,

Pembe olan tohum vermeye başlamış. Çiçeği soldu diye kesilmezse, haklısınız pek çok komuşuya tohumları düşebilir ;)

kazanlik 29-08-2011 04:05

Alıntı:

Muhteşemler sevgili kazanlık. Allah nazarlardan korusun.
tesekkurler Zafer1326, Vallahi fotolarda bakinca kendi kendime ``Yaw ne guzel ciceklerim varmista haberim yokmus ``dedim, yarin bi nazar duasi okuyayim bari, gecen yil balkondaki sakizlarin tamami bir gecede curudu, balkona 2-3m uzakta gaz borusu patlamis, butun cicekler gum, hanim baya uzulmustu.

bi sey sormak istiyorum, bu cicekler tohumdan yetistirilince acilim gostermiyor mu? yani katmerli olani tohumdan yetistirirsem yine katmerli mi aciyor?

Viji 29-08-2011 06:56

Sevgili arkadaşlar çiçeklerin üstünden çıkan o sivri şeylerin içi tohummu dolu yani nasıl alacağız onları.Benim sadunyalarımın üstünde de var onlardan yardımcı olup yol gösterirseniz sevinirim.Daha acemiyim bu konuda...BU arada sevgilik kazanlık sardunyalarınız harika hele açık katmerli pembeye bayıldım Allah nazarlardan korusun ellerinize sağlık tabii eşinizin de....

maki01 29-08-2011 11:57

O sivri şeyleri çiçekler solduktan sonra koparmayıp beklersen bir süre sonra kahverengiye dönüp kuruyacak. Tamamen kurumasını beklersen içinden böyle tohumlar çıkacak sevgili viji :) Minik olan minyatür diğeri ise klasik ceylan tohumu.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1309192607

maki01 29-08-2011 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik (Mesaj 853697)
bi sey sormak istiyorum, bu cicekler tohumdan yetistirilince acilim gostermiyor mu? yani katmerli olani tohumdan yetistirirsem yine katmerli mi aciyor?

Büyük olasılıkla yine katmerli açacaktır sayın kazanlık.

gulşen 29-08-2011 22:17

tohumdan yetiştirdiğimiz sardunyalarda ebruli renk çıkma ihtimali de varmı acaba? Mesela benim pembe gül sardunyamın yanında beyaz sardunyamda var ve çok yakın mesafede nerdeyse içiçeler :) bunların tohumlarından ebruli çıkma olasılığı nedirki merak ettim düşünsenize beyazlı pembeli gülsar dunya normal sardunya karışımı bişey :) ne güzel olurdu.

botanikerdi 03-09-2011 00:10

bir ay önce sardunyalarımdan bir yaprağı toprağa daldırmıştım bugün söktüm ve köklendiğini gördüm acaba sardunya yaprağından gövdenin kendisini üretebilirmiyim .

Viji 03-09-2011 09:37

Sardunya yaprağından kökleniyormu ilk defa duydum şaşırdım doğrusu....
Köklenen sardunyanızın cinsi sakız sardunyamı merak ettim.

botanikerdi 03-09-2011 11:06

normal sardunya köklendiğini görünce bende çok şaşırdım.ayrıca sardunyamın biride çiçek sapında yaprak verdi sardunyalarım mutasyona uğradı galiba :)

maki01 03-09-2011 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulşen (Mesaj 853936)
tohumdan yetiştirdiğimiz sardunyalarda ebruli renk çıkma ihtimali de varmı acaba? Mesela benim pembe gül sardunyamın yanında beyaz sardunyamda var ve çok yakın mesafede nerdeyse içiçeler :) bunların tohumlarından ebruli çıkma olasılığı nedirki merak ettim düşünsenize beyazlı pembeli gülsar dunya normal sardunya karışımı bişey :) ne güzel olurdu.

Çapraz olarak tozlaşma gerçekleşmişse olmaması için hiçbir neden yok sevgili gülşen. Melez yani hibrit türler bu yöntemle de üretiliyor.

serkyil 09-09-2011 15:33

1 Eklenti(ler)
küçücük sardunyalar

bettyycim 10-09-2011 12:47

2 Eklenti(ler)
7 Mayısta tohum olarak ektiğim "Geranium Black Velvet Red" çünkü pakette böyle yazıyordu büyüdüler ve çiçeklendiler paketteki sardunya ile alakaları yok, neden insanları kandırırlar anlamıyorum :(

Tika 13-09-2011 08:56

Bir kaç sayfayı okudum;ancak 169 sayfanın tümünü okuyamadım. :) O yüzden bir soru da ben sorayım.Koçtaş'tan bir sürü sardunya aldım ve uzun saksılara ekip 6 saksılık sardunya yaptım.Balkonda yan yana dizdim,güzel görünüyorlar.Bir de aşk merdiveni aldım,onu da balkonun az güneş gören bir yerine koydum.Sardunyaların bir kısmının çiçekli dalları kurumaya başladı,bu dalları kökünden mi koparıyorsunuz temizlerken? Yani çiçeğin bulunduğu ince dalı daha kalın olan gövdeden mi koparık ayırıyorsunuz? Zarar vermek istemediğim için sormak istedim.

gultar 13-09-2011 12:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 858609)
Bir kaç sayfayı okudum;ancak 169 sayfanın tümünü okuyamadım. :) O yüzden bir soru da ben sorayım.Koçtaş'tan bir sürü sardunya aldım ve uzun saksılara ekip 6 saksılık sardunya yaptım.Balkonda yan yana dizdim,güzel görünüyorlar.Bir de aşk merdiveni aldım,onu da balkonun az güneş gören bir yerine koydum.Sardunyaların bir kısmının çiçekli dalları kurumaya başladı,bu dalları kökünden mi koparıyorsunuz temizlerken? Yani çiçeğin bulunduğu ince dalı daha kalın olan gövdeden mi koparık ayırıyorsunuz? Zarar vermek istemediğim için sormak istedim.

Sn.Tika, ne iyi etmişsiniz, sardunya balkonların en renkli ve süslü bitkisidir. Rengarenk açtı mı seyrine doyulmaz, bakımı da kolaydır az su ister güneşli, yarı gölgeli tüm balkon ve bahçelerde de yetişir. Yalnız açmış, kurumuş çiçekleri, yaprakları üzerinde kalsın istemez hemen toplanmasını ister.Kuru çiçek ve yapraklar saplarıyla birlikte toplanmalıdır.Yeşil dallara dokunulmaz. sadece kurular toplanır. Bitkilerinizi güle güle büyütün.

acemifüsun 13-09-2011 12:39

Sn. Tika kurumuş çiçekleri temizlerken çiçek sapının yarınısı koparıp, uzaklaştırın. Çiçekler kuruyor fakat dal yeşil kaldığı için tümüyle dalı kopartırken gövdeye zarar verebiliyoruz, daha sonra dalda kuruyunca gövdeden kolay ayrılabiliyor. Ben böyle yapıyorum:)

aclimm 18-09-2011 18:18

1 Eklenti(ler)
Merhaba ,

Bende sizlerle güzel bir sardunya resmi paylaşmak istedim.Buyrun..

Eklenti 246441

iris41 18-09-2011 19:23

Sardunyaya kırmızı yakışıyor . güle güle büyütün .
Sayın murvettuncer ben evde celikleme yatıklarımda dahi başarılı olamadım . ya soluyor ya celimsiz ve dikine büyüyor formsuz bir şey oluyor

murvettuncer 18-09-2011 21:45

sayın iris41 benim mutfağım çok güneşli ve ışık aldıgından bir de nem oranı yüksek oluyor bu yüzden sardunyalarımda sağlıklı bir büyüme oluyor.inşallah sizinde sardunyalarınız tutar iyi bir büyüme için güneş şart sevgiyle kalın.

ayseldeniz 20-09-2011 12:52

selam arkadaşlar suda bekleyen çelikleri toprağa alsam tutar mı?suda çürüyecek toprağa alsam tutmayacak diye korkuyorum. ne yapacağımı bilemedim.lütfen yardım. diğer saksıların toprağını değiştirmek için erken mi? çünkü yaprakları beyaz çıkmaya başladı temizliyorum suyuna da dikkat ediyorum.zaten çiçekte açmıyor.ne yapacağımı şaşırdım.

maki01 20-09-2011 21:14

Sevgili hüzün,

Sardunya yapraklarındaki beyazlama mineral eksikliği dışında bir hastalığın bulgusu olamlı diye düşünüyorum.

Beyazlamanın ardından yaprak uçlarında başlayan kahverengileşme önce dala, zamanında fark edilip kesilmemişse tüm bitkiye yayılıyor.Yerli ve yalınkat bir iki sakız dışında sakız sardunyalarımın tamamını bu nedenle kaybettim. Araştırdım ancak tedaviye yönelik bir bilgi bulamadım.

acemifüsun 21-09-2011 13:58

Sevgili maki01,

Gözünün içine baktığım Appleblossom fidelerim bütün yazı beyaz yapraklarla geçirdiler, kel kül kaldılar:( Şimdi artık sağlıklı, yeşil yaprak çıkarmaya başladılar, çiçek verebilecek gelişimi göstermelerini sabırla bekliyorum.

acemifüsun 03-10-2011 22:12

5 Eklenti(ler)
İzmir yazını kazasız belasız çok şükür atlattık:)

acemifüsun 03-10-2011 22:14

3 Eklenti(ler)
Devam:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025