![]() |
En son köklendirmek için aldığım çelikleri kumla karıştırılmış, torfa diktim, serada duruyorlar.
|
5 Eklenti(ler)
Ve çiçek veren diğer sardunyalarım...
|
1 Eklenti(ler)
|
Teşekkürler sevgili a1919,
Geçtiğimiz yaz sevgili acemifüsun İzmir'deki Çiçek Festivalinden alıp göndermişti, farklı 4 çeşidiyle birlikte. Sadece bu minişim kavurucu yaz sıcağına dayanabildi. Bu yaz, geçen yılki hatalarımı tekrarlamamayı umuyorum. Aşırı sıcaklarda doğu ya da kuzeye bakan balkona taşıyacağım. Gönül Hanım, aşırı sıcaklarda direkt güneş ışığından korunması gerektiğini söyledi. |
Sana katılıyorum sevgili gardenya. Siyahi bordo ceylanlar gerçekten muhteşem ve hep Ege bölgesinde oturan arkadaşlarımızın karelerinde poz vermişler :)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1301169664 |
çelik dikimi
Alıntı:
|
Sevgili nlfr,
Umarım ektiğiniz çeliklerin hepsi tutar.Ama ne olur fazla sulamamaya dikkat edin.Aksi takdirde çürüme sebebiyle kayıplar olabiliyormuş. |
teşekkür
Alıntı:
Ayrıca geçen kışı balkonda geçiren çelikten ektiğim 3 kök sardunyam vardı. Ama çok fazla boylanmışlardı. Hiç de dal/yeni sürgün yoktu üzerlerinde. Ben de tepelerinden yarısını kırdım ve onları da başka saksıya ektim. Umarım kötü bir şey yapmamışımdır. Yoksa upuzun sırf yaprak şeklinde duruyorlardı. Sanki hiç çiçek açmayacaklarmış gibi :( |
maki01 turuncu çiçekleri olan sanki turuncu ıtır gibi yaprakları da onun gibi kokuyor mu , gerçi bütün sardunyaların yaprakları kokulu ama ıtırın kokusu da ayrı güzel. bir de yeni bir sardunya edindim onu çoğaltabilirim inşallah, katmerli ve koyu capcanlı bir pembe yaprakları da açık ,canlı bir yeşil. fotoğrafınıda çeliğim tutup açtığında koyarım inşallah.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bie de tohumdan sebze ve çiçek yetiştirmeyi çok seviyorum ilk ektiklerimden biri sardunya,tohumu hibritti,fidelerin fotoğraflarını yükledim,seneye görürmüyüm çiçeklerini? Eklenti 202212 Eklenti 202213 |
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde praktikerden aldığım sardunyanın fotoğrafı acaba hangi cinsdir?Sakız diye almıştım:)
Eklenti 202215 |
Sevgili loveflower yeni satın aldığınız sakız cinsi, güle güle büyütün:)
Sardunya fideleriniz seneye mutlaka açar, ellerinize sağlık:) Fidelerin gövdelerini kalınlaştırmak için , daha aydınlık, biraz güneş gören yere alın isterseniz. Sardunyalar suyu çok sevmezler, sularken özellikle gövde ve yapraklarının hiç ıslanmaması gerekir. Özellikle sakız cinsleri sardunya pası hastalığına çok yatkın oluyor, sık, sık yaprak arkalarını kontrol edin. Fidelerinize biraz besin takviyesine başladınız mı? Bence iyi olur:) Temmuz, Ağustos sıcaklarında sadece sabah güneşi görsünler, devamlı güneşte durmasınlar:) |
Alıntı:
Fidelerime ilk besinlerini verdim,2 gündür de cam kapalı balkondalar gündüz güneş görüyorlar gece de açtığım balkon camını kapatıyorum. Temmuz,Ağustos aylarında dediğiniz gibi sadece sabah güneşinde tutacağım:) |
Sardunyaların su ihtiyacını anlamak için saksının kenarından toprağına işaret parmağınızı 2.
boğumunu kadar sokun, toprak nemli ise ve parmağınızın ucuna toprak bulaşmışsa, su vermeyin. Parmağınızın ucu temiz çıkarsa su verin:) Geçen yaz aşırı sıcaklarda pek çok arkadaşım ve ben de maalesef sardunyalarımızı, gerek sardunya pası hastalığından, gerek aşırı sulamadan, kök çürüklüğünden kaybettik. Her ikisi de aşırı sulamaya bağlı, mantari hastalıklar. Ayrıca yaşadıklarımdan ben artık sakızların özellikle toprağa yakın olan yapraklarını koparıyorum, diğer kısımdaki yaprakları da biraz aralamaya çalışıyorum. |
Sevgili acemifüsun harika bilgiler:)Sardunyalarınızı kaybetmenize üzüldüm.Ama eminim bilgi ve tecrübelerinizle daha güzelleri olacaktır:)O halde benim de sakız sardunyamın alt yapraklarından ve ara yapraklarından koparsam iyi olacak değil mi?Çok sık yaprağı var.
|
Sevgili loveflower sizi yanlış yönlendirmek istemem, fakat, yapraklar biraz aralıklı olunca hastalık
kontrolu ve yaprakların hava alması , daha rahat olur diye düşünüyorum:) Özellikle toprağa çok yakın olanlar. |
Kesinlikle yanlış yönlendirdiğinizi düşünmüyorum,bir kaç yerde de okumuştum endişenmeyim.Bilgi ve tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Yaprakları hemen kopartıyorum:)
|
2 Eklenti(ler)
Balkonun ilk güzeli.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili acemifüsun, bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim. Alt yapraklarda ben de seyreltme yapacağım.
Sevgili Ülker gibi benim de fırtına ile başım dertte bu bahar. Bu sabah ceylan saksılarını yine yerde buldum. Neyse ki ana gövdeleri hala sağlam. Geçtiğimiz yıllarda Adana'da sardunya, satışa sunulabilecek bir çiçek olarak algılanmıyordu herhalde. Bu sene merkezdeki satıcılarda yer almaya başladı. Dün 5 ceylan ve 3 sakız aldım. Çok güzeller :) |
3 Eklenti(ler)
Devamı...
Satıcı, sardunyaları daha yüksek fiyatlarla satabilmek için çok büyük saksılara almış. Kökler sıcak yaz günlerine kadar yeterince gelişemezse yine kayıp yaşayacağım. Saksıları değiştirip, daha küçük saksılara almayı düşündüm ancak bitkiler için ikinci bir şok olacak diye yapamadım. Sıcaklar bastırmadan kuzey balkona alarak kurtarabilirim belki... |
Alıntı:
Mesajını okuyunca hemen balkona gidip kontrol ettim. Belirgin bir koku yok, hatta kokmuyor diyebilirim. Yine de yazdığın gibi minyatür ıtır olabilir. Haklısın, çiçek ve yaprak şekli ıtıra çok benziyor. İlgin için teşekkür ediyorum :) |
Sevgili armeria,
Sizin ceylanlarınız, beni yeni ceylan arayışına sürükledi. Hepsi çok çok güzeller, mutlu, sağlıklı günlerde büyütün. Sardunyalar da benim için afrika menekşeleri gibi sonsuz bir güzellik kaynağı. "Dur, yeter" demeyi başarabilmeliyim ama olmuyor :) Beyaz ceylanda bol tomurcuk var, ve de sağlam :) Hilesiz fotoğraflarını da eklerim. Sevgiler. |
çelikten ektiğim sardunyalarım
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Merhabalar. Dört tane sardunya çeliği ekmiştim, meraktan söktüm baktım köklenmişler mi diye sadece biri köklenmiş diğerleri de yakındır köklenirler. Ama bir sevindim minik kökleri görünce !!! Renklerini çok merak ediyorumda :)
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım hazan-z gittiği her serada benim için de sardunya araştırıyor :) Hanımağam, birbirinden güzel 4 sakız almış benim için. Beyaz olanın çiçeğini, bu kez ben geride duran tomurcuklarını farketmeyerek solmuş diye kopardım. Beyaz çiçekli sardunyalar isyan edecek artık :)
Narçiçeğim : Ebrulim : Ve İngiltere dışına online satışı yapılmayan 2 senedir peşine düştüğüm Rosebud türünün tüm özelliklerini taşıyan yoğun katmerli çingenem :) Koruma altına alınmış ve coğaltılaması yasak olan türü, birileri çoğaltmış olmalı. Tomurcuk yeni yeni açılmaya başladı. Dün aynı türün somon rengini de bulup almış, heyecanla bekliyorum :) Çok teşekkür ediyorum güzel arkadaşım... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ablam sakızların çok hoş. Yine çürütme bu yaz yoksa sınıfta kalıcan benden söylemesi.
Gece çektiğim için fotolar biraz kötü :( |
Teşekkürler Orkun'cum.
Sardunyada ilk yazım çok kötü geçti, bakalım ikinci yaz aylarında onları yeterince koruyabilecek miyim? Haklısın sınıfta kalacağım, atılacağım ama memleketimizde sık sık af çıkıyor, aftan geri dönerim ablam :) Senin kızlarda poz vermeye başladılar ve çok güzeller. Anneciğinin ve senin ellerine sağlık canım. Sevgili acemifüsun , Sakızların yoğun katmerli türüne Rosebud, normal sardunyanın yoğun katmerlisine appleblossom diye adlandırıyorlar. Sanırım gül sardunya lafını daha çok appleblossom'lar hak ediyor. Link verdiğim siteden getirtmek için ısrarla yazdım ama İngiliz'leri ikna etmek mümkün değil :) Linkte de görüldüğü gibi appleblossom'lar yok satıyor. Sevgili MİRBE, Katmerli sakız bulmana çok sevindim. Güzel günlerde büyüt güzel arkadaşım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025