agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

Sevgi Durul 18-11-2010 23:03

1 Eklenti(ler)
Dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenen sardunya. :)
Eklenti 180428

türkansultan 21-11-2010 16:06

1 Eklenti(ler)
Küçücük olmasına rağmen açan sakızım.

türkansultan 21-11-2010 16:08

1 Eklenti(ler)
Pastırma yazının keyfini çıkaran sardunyalarım.

türkansultan 21-11-2010 16:08

1 Eklenti(ler)
Devamı

türkansultan 21-11-2010 16:09

1 Eklenti(ler)
Tomurcukta olan pembem.

türkansultan 21-11-2010 16:11

1 Eklenti(ler)
Kırmızım

türkansultan 21-11-2010 16:14

1 Eklenti(ler)
Devamı

Sevgi Durul 23-11-2010 07:58

4 Eklenti(ler)
Sardunyalarımdan açanlar ve açmaya çalışanlar.

Eklenti 181134

Eklenti 181137

Eklenti 181136

Eklenti 181135

deniz90 24-11-2010 19:18

1 Eklenti(ler)
Bunlar da annemin sardunyaları. Bayramda havalar çok güzeldi. Bir haftada çiçekleri arttı.

bettyycim 24-11-2010 20:05

3 Eklenti(ler)
Bunlrda benim bebeklerim :p

erol21 29-11-2010 18:07

3 kere denedim bir yapı marketten aldığım kırmızı sardunyamı çelikle çoğaltamadım Bazı yerlerde çeliği önce 1 gün kendi halinde bırakıp gömmem bazı yerlerde ise 1 gün suyun içinde bekletip gömmem gerektiği yazıyordu. Sonuç : Sıfır :(

Orkun Kırcı 04-12-2010 15:41

3 Eklenti(ler)
Bu aralar tek tük açan sardunyalarım:
Sevgili Ninina84 beyaz sakızın çeliğini taa Büyükada'dan yollamıştı sağolsun :)
Eklenti 183024
Pembe katlı sakız:
Eklenti 183025
Kırmızı top sardunya:
Eklenti 183026

merlict 05-12-2010 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erol21 (Mesaj 720683)
3 kere denedim bir yapı marketten aldığım kırmızı sardunyamı çelikle çoğaltamadım Bazı yerlerde çeliği önce 1 gün kendi halinde bırakıp gömmem bazı yerlerde ise 1 gün suyun içinde bekletip gömmem gerektiği yazıyordu. Sonuç : Sıfır :(

Merhaba Erol bey.

Aslında çok kolay tutan ve yer seçmeyen kişiliği :D vardır ama neden başaramadınız anlamadım.Ben rüzgardan veya çocukların topundan kırılan dalını bulduğum toprağa sokuveriyorum, bir süre sonra canlanıp güzelliğini gösteriyor.Sakınan göze çöp batarmış derler ya o misal siz çok önemsemeyin o sizi utandıracaktır.

Mehmet

Hhatice 05-12-2010 15:28

1 Eklenti(ler)
Eklenti 183218

Lodos perişan etti :( öyle güzeldiler ki ,böyle oldular .

maki01 05-12-2010 20:13

4 Eklenti(ler)
Yenilen pehlivan olarak pes etmeme kararıyla yeni sardunyalarımla buluştum. Çok minik olmalarına rağmen çiçek ve tomurcuklarıyla balkonumu şenlendirdiler:)

Çiçekli olanlardan bir kaç tane :

maki01 05-12-2010 20:21

1 Eklenti(ler)
Sevgili Orkun'un " Abla bunlar seradan yeni çıktı. Soğuktan etkilenebilir ve sen yine üzülürsün" uyarısı üzerine kurduğum mini seram :)

Orkun'un çenesinden kurtulmak için de yapmış olabilirim :p

biyologist 09-12-2010 21:15

Sayın SDurul. Ben de dün iki adet çelik edindim. Dünden beri suda bekliyorlar. Ancak tam bilgi sahibi değilim. Suda köklendikten sonra mı topraka dikeyim, yoksa hemen mi? Suda köklendirilmeye bırakılan bazı çelikler çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. Çürümemesi için ne yapmam lazım? Çürümezse eğer ne kadar zamanda kök salar. Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız? Sizden gelen tavsiyelere göre hareket edeceğim. Çeliklerime yazık olmasın. Bilen herkesten cevap bekliyorum...

merlict 09-12-2010 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi biyologist (Mesaj 724424)
Sayın SDurul. Ben de dün iki adet çelik edindim. Dünden beri suda bekliyorlar. Ancak tam bilgi sahibi değilim. Suda köklendikten sonra mı topraka dikeyim, yoksa hemen mi? Suda köklendirilmeye bırakılan bazı çelikler çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. Çürümemesi için ne yapmam lazım? Çürümezse eğer ne kadar zamanda kök salar. Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız? Sizden gelen tavsiyelere göre hareket edeceğim. Çeliklerime yazık olmasın. Bilen herkesten cevap bekliyorum...

... valla ben hiç suya sokmadan hemen toprağa sokuyorum ve şimdiye kadar hep başarılı oldum ama suda bekletme işlemi sanki sardunya için çok uç nokta :o
Bir saksı sardunyamdan belkide onlarca ürettim bu yöntemle, hiç suyla işim olmadı, tercih sizin...

Mehmet

biyologist 10-12-2010 18:23

Mehmet bey, tavsiyeniz üzerine iki adet sardunya çeliğimi çiçek toprağına diktim. Bir yerde bunların üzerinin streç filmle sarılması gerektiğini okumuştum. Böyle birşey var mı? Bir de sakaryada havalar iyice soğumaya başladı, diktiğim çelikleri oda sıcaklığında mı tutmalıyım yoksa, dışarıda mı? Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İletişim içinde olursak memnun olurum. Saygılarımla..

maki01 11-12-2010 15:39

1 Eklenti(ler)
Soğuk ve yağışlı bir günde içimi ısıtan sardunyalarım, soğuktan daha az etkilenmek için köpeğimin balkondaki çim halısını işgal etti :)

türkansultan 11-12-2010 18:56

Sevgili maki01 sardunyaların köpeğinin halısına öyle bir kurulmuşlarki tıpkı prensese benziyorlar maşallah.

Canım benim ellerine yüreğine sağlık.

merlict 11-12-2010 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi biyologist (Mesaj 724651)
Mehmet bey, tavsiyeniz üzerine iki adet sardunya çeliğimi çiçek toprağına diktim. Bir yerde bunların üzerinin streç filmle sarılması gerektiğini okumuştum. Böyle birşey var mı? Bir de sakaryada havalar iyice soğumaya başladı, diktiğim çelikleri oda sıcaklığında mı tutmalıyım yoksa, dışarıda mı? Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İletişim içinde olursak memnun olurum. Saygılarımla..

Merhaba sayın biyologist

Gündüz konuya mesaj yazmıştım ama gitmemiş, şimdi farkettiğimde tekrar yazayım istedim.

Strech filmle sarma işlemi bir nevi gerekli.Nedense sizin oralar soğumuş, dün öğrendim, bizim buralarda bugün soğumaya başladı, hatta bugün tipi şeklinde kar vardı İzmirde.
Soğuktan koruma işlemi bu dönemler için gerekli, imkanınız varsa oda ortamına alın eğer yoksa balkonda bunu bir nevi mini sera şeklinde yapabilirsin.İster film sarar kuru soğuktan korursun istersen başka ekipman.
Kimi büyük saklama kabından kapakta delik açarak,
kimi strech sararak,
kimi büyük kab küçük kab yöntemi (ben buna matruşka diyorum, benim en çok kullandığım yöntem) Aynı matruşkalar gibi küçük saksı içinde çiçek üzerine daha büyük -örneğin 5 veya 8-10 lt.lik pet şişenin taban kısmını düz kesip saksının üstüne geçirmek, kapak kısmından delikler açmak hava alsıon diye - iyi yöntemdir.

İletişim konusunda sıkıntı olmaz hocam, bildiğimi paylaşmak benim için zevktir.

Mehmet

biyologist 12-12-2010 10:22

Teşekkür ederim, çeliklerimin tuttuğunu nasıl anlayabilirim? Oda ortamındalar ve streç filmle saksıların üzerini örttüm, ara sıra açıp havalandıracağım. Matruşka yöntemini öğrendiğim iyi oldu, uygulamak isterim.

merlict 12-12-2010 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi biyologist (Mesaj 725539)
Hımm pekiala :) dediğiniz gibi olsun. Ama gerçekten tutmalarını istiyorum. Yine de çok soru sorarsam kusuruma bakmayın :)

Soru serbest sıkıntı yok.Geçenlerde benim ufaklığın arkadaşlarıyla yaptığı maçın ardından kırılan dalları kendi saksılarına sokmuştum.(10-15 kasım civarı)Bu hafta başında yeni sürgünleri ve yaprakları ile beraber kışa başladık.Belki de daha erken çıktılar ama ben diğerlerinden onları kontrol etme fırsatını bulamadım ta kii sizin mesajlarınızı görünceye kadar.:DHer dalda yaklaşık 7-12 arası sürgün ve yaprak çıktı.Çıkan yaprakların ortalama boyu 5-10 cm. arasında

Mehmet

erol21 13-12-2010 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 723653)
Sayın erol21,

Ben de sizinle aynı durumdayım. Daha önce arkadaşımızın dediği gibi kırılan dalları aynı saksıya yuva bile açmadan resmen dürterek dikiyordum, yeşeriyordu. Şimdi olmuyor :)

Fazla üzerlerine düşmeye başladık sanırım. gidip gelip kurcalıyoruz, su veriyoruz filan. Dikip, bir süre unutmak lazım :)

Son çeliğimi en seyrek çıktığım balkonun en zor ulaşılan yerine diktim ve gerçekten unuttum, yarın bakarım artık:)

Ben de şuan bir çelik denemesi daha yapıyorum Az miktar suya aspirin attım ve 3-4 gündür çeliği onda bekletiyorum 2 günde bir suyu ılık bir su ile değiştiriyorum bakalım ne olacak :D

Sevgi Durul 14-12-2010 23:50

3 Eklenti(ler)
Havaların iyi gitmesine aldanıp içeri almadığım sardunyalarım bir gece kar altında kaldıktan sonra içeri alındılar. Şimdilik iyi gibiler, içeri aldıktan sonra çektiğim bazı fotoğraflar.

Eklenti 184326

Eklenti 184327

Eklenti 184328

Sevgi Durul 15-12-2010 00:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi biyologist (Mesaj 724424)

Mesajınızı, şimdi farkettim, sayın biyologist. Ben baharda diktiğim çelikleri direk toprağa dikmiş ve başarılı olmuştum. Bu mevsimde, yine bazılarını toprağa diktim, bazılarını da suya koydum. Eğer sudakiler köklenirlerse fotoğraflarını paylaşırım.
Ne kadar sürede köklendiklerini o zaman hep birlikte öğreniriz.

usia 21-12-2010 11:16

selamlar :p
İnternette dolaşırken bu siteye rastladım. (rastlamaz olaydım aklım kaldı:( ) http://pelargoniumoasen.blogspot.com/ Mutlaka bir bakın. Çok çeşitli sardunyalar var.

Sevgi Durul 27-12-2010 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 723675)
Ben de cumartesi günü, penceresinde çok güzel sardunyaları olan, hiç tanımadığım bir evin kapısını çaldım, çelik istedim. Yaşlı teyze bir çok sardunya ve sakız çelikleri verdi. Kızım sen baharda gel, o zaman daha çok olur, şimdi yeni budamıştım dedi. Bu çeliklerin bazılarını ev içersindeki saksılara diktim. Bazılarını da suya koydum. Bakalım köklenecekler mi? Bir köklenirlerse çok güzel renkte sardunya ve sakızlarım olacak.

Suda ki çeliklerimden bir tanesi köklenmiş. Toprağa diktiklerim de tutmuş gibi görünüyor. Daha sonra suda köklenenlerin fotoğrafını yüklerim.

biyologist 29-12-2010 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 733003)
10 lira mı? Solmuş sardunya için bence pahalı :(

Bence de biraz çok olmuş, ama olsun umarım dilediğiniz seviyeye getirirsiniz.

Sayın Sdurul, suda nasıl köklendirdiğiniz, direkt toprağa dikmekten daha mı iyi acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025