agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Sardunya (Pelargonium)
(https)

Beğeni Düzeni199Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-08-2011, 07:20   #541
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Unhappy

Çok teşekkürler Sayın Maki.

lektem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2011, 08:06   #542
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Benim de bazı sardunyalarımda yeni çıkan yaprakların beyaza yakın sarı renkte olduklarını farkettim. Sizlere yazmadan evvel önce denemek istedim.
Elimde Peters' Professiona Boosterl 10+52+10 High P adlı bir gübre var.
Suda çözülen fosfor, potasyum, bakır, demir, manganez, çinko ihtiva ediyor.
5lt. suya silme bir çorba kaşığı koyarak sardunyalarıma verdim. (2 parti)
Yeni çıkan yapraklar beyaz yerine daha koyu çıkmaya başladılar, çiçeklenme arttı ve yapraklar daha canlı daha parlak oldular.

Bu gübra pahallı (ithal) kokusu ise felâket, tütsülenmiş tavuk gibi kokuyor. Kendi poşetinde kapalı ve ben ayrıca iki poşete daha sardım ama yine de ilaçlarımı koyduğum depoya girince kokusunu alabiliyorum, her defasında da midem bulanıyor.
Suda çözüldüğünde koku gidiyor. Sarı renkte tuz gibi bir şey.

Bazı güllerimin yapraklarında da açılmalar var. Şimdi onlara da deneyeceğim, neticesini size yazarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2011, 13:31   #543
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Aynı sorunu bende yaşıyorum arkadaşlar, sakız sardunyam yeni çıkardığı tüm yapraklarını beyaza yakın çıkarıyor. Gübre kullanmadım, güneşi de yarım gün alıyorlar, toprak kurumadan su vermiyorum. Neden kaynaklanıyor olabilir merak ettim şimdi. Demir eksikliği die düşünmüştüm ama değil diyorsunuz.
Ben bu yaprakları koparıyorum arkadaşlar, ellemesem sonradan düzelme olasılığı var mı?
Sayın mavisedir,

Ben demir verdiğim için neden bu olamaz diye düşünüyorum. Sizin sardunyanızdaki neden demir eksikliği olabilir.

Beyaz yapraklara gelince, koparmıyorum. Bir kısmı bir süre sonra normal rengini alabiliyor.

Name:  IMG_4986.jpg
Views: 2596
Size:  33.8 KB

Name:  IMG_4987.jpg
Views: 2629
Size:  33.5 KB

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2011, 13:40   #544
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Güler Hanım'cım,

Güzel bir deneme olmuş, ellerinize sağlık. Stoğumdaki gübreleri kontrol ettim. Bende 12-36-12 varmış, sardunyalarıma hemen vereceğim

Eski 03-08-2011, 23:19   #545
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Mantar, mantar, mantar. Adana demek mantar ve kırmızı örümcek demek. Bakınız sardunyama, sabah kalktığımda bir iki yaprağı böyle olmuş oluyor. Yani o kadar hızlı gelişiyor mantar. Hava o kadar nemli ki, nefes bile aldırmıyor. Yarın ilaçlama yapacağım. Sardunya çoğaltmak istiyorum ama henüz dillerini çözebilmiş değilim, onun için çekimser kalıyorum. Tüm bu sorunlara çare bulursam o zaman sardunya çoğaltacağım balkonumda. Bahar sonuna doğru, yaz başlarken sardunyamı güneşten gölge bir yere aldım. Gün ışığını çok güzel alıyor fakat hiç güneş görmüyor. Sonradan yaprakları beyaz çıkmaya başladı. Aldığımda yemyeşildi. Demir eksikliği olma ihtimali de yok. Çünkü; 15-20 günde bir sardunya gübresiyle gübreleme yapıyorum, demir ihtiyacını ve diğer tüm elementleri yeterince alıyor.

Problemli yaprak;

Name:  P7300048.jpg
Views: 2968
Size:  68.6 KB

Genel görünüm;

Name:  P7300050.jpg
Views: 2788
Size:  37.8 KB

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2011, 14:51   #546
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sevgili Emre sulamayı azaltsanız, ve hemen mantar için ilaç yapsanız, çabuk topralanırlar. Hastalıklı yaprakları koparıp atın, fakat elinizle diğer sağlam yapraklara bulaştırmamaya dikkat edin.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 10:47   #547
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Tatil dönüşü ceylanımın yapraklarının delik deşik olduğunu gördüm. Biraz bakınca yakrakların birinde bir tırtıl kozası vardı. Onu alıp attım. Dün tekrar saksının yanında yerlerde minik siyak nokta gibi bişeyler vardı. (Daha önce de yapralarda vardı aynı şeyden. Bu arada ben onların tırtıl pisliği olduğunu düşündüm. Ne kadar doğru bilmiyorum?) Tekrar bir araştırmanın ardından 3 tane daha koza buldum. Bir tane de hain tırtıl. Yaprağı yerken yakaladım. Tabi onları da uzaklaştırdım. Banyoda suyla yıkadım. İyice baktım başka tırtıl gödemedim. Ama hiç emin değilim çünkü yakaladığım tırtıl nerdeyse yaprakla aynı renkti. Farketmek biraz zor yani. Bu arada ceylanım diğer sardunya saksılarıma yakın duruyor. Onlarda herhangi bir tırtıklanma yok. Bu tırtıllar sadece ceylana mı gelir? Yumurta vs. bırakır mı? Kurtulmak için gözle bakıp temizlik dışında ne yapabilirim? Teşekkürler

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 12:52   #548
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili a1919,

Tırtıllar benim de süs biberlerime dadandı. Genellikle tırtılın gece çalıştığı söylenir. Zehir kullanmak istemediğim için bana önerilen yöntem, gece ışığı açarak tırtıl avına çıkmak idi. Diğer yöntem ise yapışkan bant.

Tırtıl gündüzleri genellikle toprağa yakın yerlerde saklanırmış. Gece tırmanıp yaprakları yermiş.

Yapışkan bant bulmak zor olacağı için kırtasiyecilerde satılan çift taraflı bant alıp bitkinin gövdesine yani tırtılın geçebileceği yerleri bantladım. Oldukca etkili bir yöntem, öneririm.

Eski 05-08-2011, 14:14   #549
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Teşekkürle sevgili maki01. Ben de gece yakalamıştım kıtırdatırken. Bantı deneyeceğim.

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2011, 23:56   #550
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili Emre sulamayı azaltsanız, ve hemen mantar için ilaç yapsanız, çabuk topralanırlar. Hastalıklı yaprakları koparıp atın, fakat elinizle diğer sağlam yapraklara bulaştırmamaya dikkat edin.
Teşekkürler sevgili, acemifüsun. Problemli yaprakları bitkinin diğer kısımlarına temas ettirmeden kestim ve attım. Sulaması 2 güne bir sadece toprağın üzeri nemlenecek kadar. Aynı gün sabah da ilaçlama yaptım.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2011, 12:41   #551
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
Galeri: 4
Benim sakızımda da eski mesajşları okuyunca mantar olduğunu düşündüğüm hastalık oluştu. Hemen bir mantar ilacı alıp ilaçlayacağım. Yine de resmini ekliyorum farklı bir görüşü olan varsa diye...

Eklenen Resimler

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2011, 14:03   #552
Ağaç Dostu

emily14's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zooteknist Mesajı Göster
Bu ilkbaharda yaşlı bir amca dan aldığım yaprağı hoş kokan değişik bir sardunya çeliği diktim. Ama hala aynı şekilde duruyor. Bir gelişme yok. Ne yapmalıyım?
sevgili zeonka sanıyorum bahsettiğiniz ıtır, sakın atmayın çok uzun zamanda toparlıyor benimki öelikten tan 1,5 bekledikten sonra bu yıl 6 ayda 1 m oldu :-)) yapraklarının kokusu muhteşem ve yaşlanan yapraklarından çaylara ve sütlü tatlılara koyuyoruz harikaa oluyor... üstelik pek çok faydası da varmış. aman ümit kesip atmayın...

emily14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2011, 15:39   #553
Ağaç Dostu

emily14's Avatar

bende de aynı sorun var ama tum sayfaları okuyunca anladımki galiba benimkin de hem sardunya pası hemde demir eksikliği var...

bu gübreleri istanbulda nerden bulabilirim bilen var mı?
mısır çarşısı yanında bir yer vardı eskiden bayadır gitmiyorum oralarda bulurum inşallah... bir arkadasimizda artik bu ilacların recetesiz satılmadığını yazmıs, oyleyse nasıl alacagız?

birde sardunya yapraklarının sulanmaması konusunda birşey sormak istiyorum. sardunya bizim yıllarca bahçe bitkimizdi yani saksıda büyük şehire gelince yetiştirdik. bahçedeyken yağmur yağardı üstlerine ve ben böyle bir şey hayatım boyunca görmedim, bunlar piyasada satılan ithal sardunyalar sebebiyle mi oluyor acaba? ben ve annem bauhous, koçtaş vb yerlerden aldığımız çiçeklerle anlaşmıyoruz bit turlu ben gittiğim yerlerden yaşlı çiçeklerden çeliklerle yetiştirmeyi tercih ediyorum o yuzden, bu gidisle sardunyalarda da bu yola basvuracagım

herkese acil sifalar

Eski 08-08-2011, 16:42   #554
Ağaç Dostu

rodoslu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
Galeri: 4
Aynen katılıyorum size sayın emily14,
Herşeyin genleriyle oynandı, hiçbirşey olması gerektiği gibi değil...

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2011, 21:04   #555
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
sıcaklardan olsa gerek,tomurcuklar açmadan üzerinde kuruyor,bunlar açabilenler
emily 14 çok güzeller,forumda bir çok arkadaşta aynı sorun var ama nedendir anlaşılamadı daha
Name:  003.jpg
Views: 3262
Size:  28.2 KB

Name:  004.jpg
Views: 2799
Size:  26.6 KB

Yenisu ve Muda beğendi.
yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2011, 17:06   #556
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur Mesajı Göster
sıcaklardan olsa gerek,tomurcuklar açmadan üzerinde kuruyor,bunlar açabilenler
emily 14 çok güzeller,forumda bir çok arkadaşta aynı sorun var ama nedendir anlaşılamadı daha
Eklenti 239405

Eklenti 239406
Sevgili yağ-mur sıcaklardan, güneşi kuvvetli almasından kuruyorlardır .Dün Urlada bir akrabama gidince Gönül hanıma da uğradım, epey sohbet ettik. Sakızların ve bodur sardunyaların güneşte kalmaması gerektiğini söyledi. Minyatür ceylanların güneşi sevdiğini belirtti. Beyaza yakın oluşan yaprakların bakır eksikliğine bağlı olduğunu, hastalık olmadığını söyledi.

Eski 15-08-2011, 01:23   #557
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
sevgili acemifüsun teşekkürler bilgi için peki bu bakır eksikliğini nasıl gidereceğizşimdi yeni güzeller almışsınızdır gönül hanımdan ,neler vardı

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 17:15   #558
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur Mesajı Göster
sevgili acemifüsun teşekkürler bilgi için peki bu bakır eksikliğini nasıl gidereceğizşimdi yeni güzeller almışsınızdır gönül hanımdan ,neler vardı
Bakır eksikliği ve besin takviyesi için bana kendi kullandığı vitaminden verdi. Zamanım kısıtlı olduğu için acele ile isim sormayı unutmuşum, iletişime geçersem mutlaka isim alacağım. Yeni güzelleri balkonuma ekliyorum sevgili yağ-mur
Rosebudları netten kendisine gösterdim, çok beğendi, not aldı, getirtmek için uğraşacağını söyledi.

Eski 16-08-2011, 17:39   #559
Ağaç Dostu

emily14's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili yağ-mur sıcaklardan, güneşi kuvvetli almasından kuruyorlardır .Dün Urlada bir akrabama gidince Gönül hanıma da uğradım, epey sohbet ettik. Sakızların ve bodur sardunyaların güneşte kalmaması gerektiğini söyledi. Minyatür ceylanların güneşi sevdiğini belirtti. Beyaza yakın oluşan yaprakların bakır eksikliğine bağlı olduğunu, hastalık olmadığını söyledi.
sevgili yağ-mur ve acemifüsun bugun ve dun iki kisiyle bu konuyu konustum kendileri adapazarinda kendi fidanlarinin sahibi ve yetistiricileri soyledikleri ve benim bizim forumlarda da anladığım benim sakızlarda hem bakır ve demir eksikliği hem de fungus oluşumu, eksikliklere cozum kolay ama fungus basa bela ve soylediklerine gore bu sene ithal sardunyalarin hepsinde sorun varmis... bana soylenen kaliteli bir ilacla diranci guclendirmek ve yeni surgunlerin saglikli gelmesini saglamak, hastalikli tum yapraklari, ki bende yaprak kalmadı bu durumda ben de dibe en yakin surgun cikis yerlerine kadar budadım cunku pek cok yerde govde de bile mantarlar vardi
simdi gozum ici gibi bakip beklemeye geciyorum... aksi gibi nerdeyse tum ciceklerim kendilerine ait bitlerle doldu ilaç yaprakları sarartıp, kurutup dokuyor aglamak istiyorum tek tek geliiiiinnnnn....

Eski 18-08-2011, 21:15   #560
Ağaçsever

Viji's Avatar

Giriş Tarihi: 18-08-2011
Name:  Görüntü016.jpg
Views: 2662
Size:  29.8 KB

Bu sardunyamın da bazı yaprakları beyaz leke gibi çıkıyor.Bu bir hastalıkmıdır yoksa kendi cinsindenmi böyle çıkıyor

Viji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2011, 21:18   #561
Ağaçsever

Viji's Avatar

Name:  Görüntü015.jpg
Views: 2914
Size:  25.0 KB

Diğerininde uçlarından çıkan yapraklar böyle beyaz.Halbuki ilk aldığımda bütün yaprakları canlı ve yeşildiler.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekürler...

Eski 18-08-2011, 21:19   #562
Ağaçsever

Viji's Avatar

Name:  Görüntü013.jpg
Views: 2659
Size:  25.8 KB

Buda sardunyalarımın son halleri...

Eski 19-08-2011, 00:45   #563
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sardunya hastalıklarına ek

Sitemize ve sardunya başlığına hoşgeldin sevgili Viji.

Sardunya yapraklarındaki beyazlaşmayı, önce demir eksikliğine bağladık daha sonra bakıra.

Her ikisi ya da hiçbiri diye düşünüyorum açıkcası. Her iki minerali vermeme rağmen beyaz yapraklar oluyor. Sıcaklardan mı diye düşünmeye başladım.

Yine de sardunyalar için özel olarak üretilmiş gübrelerden birini kullanmıyorsanız, her iki mineralin ya da bir tanesinin eksikliğinden kaynaklanabilir.

Eski 19-08-2011, 07:00   #564
Ağaçsever

Viji's Avatar

Teşekkür ederim ilginiz için.Başlık altında yazılan yazılarda esmer pirinçten ve limon tuzundan bahsedilmiş bugün onları alıp deneme yapıp değişimleri izlicem tabii zamana nasıl sabredeceğimi de bilmiyorum.Gözüm gibi baktığım sardunyalar canlılığını kaybedince nasıl içim sıkılıyor anlatamam..

Eski 27-08-2011, 01:18   #565
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Viji Mesajı Göster
Eklenti 241143

Diğerininde uçlarından çıkan yapraklar böyle beyaz.Halbuki ilk aldığımda bütün yaprakları canlı ve yeşildiler.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekürler...
Merhaba sayın Viji

Sardunyalarınızda yaşadığınız sorun bendede var.Bazı yapraklarının beyazlamış olması bulunduğu ortam ve güneş ışığından kaynaklanıyor düşüncesindeyim.Geçen yıl işyerinin bahçesindeki sardunyalardan çelikler alarak çoğalttım.Köklenme sonrası bahçedeki kendi toprağını kullanarak saksılara aldım.Saksıların 5 adedi doğu tarafına bakan pencere kenarında, 4 tanesini batı tarafına bakan pencere kenarına koydum.Hatta bunlardan 1'er tanesi geçmiş yıllardan beri saksıdalardı.Bu saksıya aldığım sardunyalar o kadar canlı ve yeşil anlatamam.Ama aksine yerde bahçede dikili olan sardunyaların hemen hemen hepsinde sizin gibi beyazlaşmalar ve solmalar mevcut. Hadi dedim ön bahçedeki hastalık buldu, ya arkadaki ve diğerleri.Bahçede farklı yerlerde dikili olan yaklaşık 18 kök sardunyada mevcut beyazlaşma var ama aynı topraktan alınarak saksılara dikilenlerde ise hiç bişey yok.Aralarındaki tek fark bulundukları yer ve aldıkları güneş ışığı.Ben sorunun güneş ışığını alma noktasına bağladım ama bilen biri çıkıpta sorunumuzu kökten çözerse sevinirim.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2011, 08:24   #566
Ağaçsever

Viji's Avatar

Sevgili merlict ilk günden beri yerlerini hiç değiştirmedim.Evim saat 2 den sonra güneş alan bir ev.Yanyana duran saksılarda hiç yok ama bir tanesi durup dururken böyle yaprak çıkarmaya başladı ayrıca yeni verdiği sürgünler de yine eskisi gibi yeşil anlamadım gitti.Yapmadığım kalmadı acaba o kısımlar hastalıklı bölgemi gövde den hemen ayırayımmı bilemedim şimdilik bekliyorum bakalım ne olacak.....

Eski 28-08-2011, 01:42   #567
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Viji Mesajı Göster
Sevgili merlict ilk günden beri yerlerini hiç değiştirmedim.Evim saat 2 den sonra güneş alan bir ev.Yanyana duran saksılarda hiç yok ama bir tanesi durup dururken böyle yaprak çıkarmaya başladı ayrıca yeni verdiği sürgünler de yine eskisi gibi yeşil anlamadım gitti.Yapmadığım kalmadı acaba o kısımlar hastalıklı bölgemi gövde den hemen ayırayımmı bilemedim şimdilik bekliyorum bakalım ne olacak.....
Sevgili Viji.
Bugün güneş konusunda daha emin duruma geldim.Gün boyu güneş görenlerde bu beyazlama var ama yarı gün güneş görenlerde bu beyazlama yok.Ya sabahtan ya da öğleden sonra güneş görürlerse sorun yok gibi.Ama sizin dediğinizi de hiç denemek aklıma gelmemişti. Şimdi gece gece gidip beyaz yaprakları toplamaya başlayayım bakalım ne olacak.Zaten hastalıklılar bari diğerlerine atlamazlar.

Bu arada sarı renk sardunya çok hoşmuş.

Mehmet

Düzenleyen merlict : 28-08-2011 saat 03:34
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 18:54   #568
Ağaçsever

Viji's Avatar

Bir ay önce beyaz yaprak çıkaran sardunyalarımı çıktığı bölgeden yani dalından budamıştım.Şimdi çıkanlar yeşil ve sağlıklılar çok şükür....

Eski 25-09-2011, 11:44   #569
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Herkese selamlar
uzun zamandır sardunyalarımda hastalık peyda oldu tam düzeldi diyorum yeniden başlıyor 1 kez mantar ilacı kullandım ama fayda etmedi.
aslında sorun nedir bu yapraklardaki hastalık nedir onu öğrenmek istiyorum
ilk 2 resimdeki sararma hastalıkmı acaba yoksa vitemin eksikliğimi
sakız sardunyalarımda ise son 3 resimdeki haldeler hasta olan yaprakları temizliyorum ama yeni çıkanlar bir zaman sonra aynı hale geliyor
hangi ilaçları kullanmam lazım arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun

Name:  IMG_4448.jpg
Views: 3146
Size:  23.8 KB

Name:  IMG_4449.jpg
Views: 3051
Size:  30.1 KB

Name:  IMG_4450.jpg
Views: 3269
Size:  38.8 KB

Name:  IMG_4451.jpg
Views: 3421
Size:  34.1 KB

Name:  IMG_4452.jpg
Views: 3248
Size:  39.4 KB

musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2011, 16:19   #570
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Sardunya hastalıklarına ek

Yaklaşık bir aydır tırtıllarla boğuşuyorum. Ne ev yapımı ilaçlar ne de çift taraflı yapışkan bant işe yaramadı ne yazık ki...

ilk resimdeki gürbüz sardunyaların yenmiş yapraklarını budadım,işin sorumluları da hergün iş başında...

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025