View Single Post
Eski 16-08-2011, 17:39   #559
emily14
Ağaç Dostu

emily14's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili yağ-mur sıcaklardan, güneşi kuvvetli almasından kuruyorlardır .Dün Urlada bir akrabama gidince Gönül hanıma da uğradım, epey sohbet ettik. Sakızların ve bodur sardunyaların güneşte kalmaması gerektiğini söyledi. Minyatür ceylanların güneşi sevdiğini belirtti. Beyaza yakın oluşan yaprakların bakır eksikliğine bağlı olduğunu, hastalık olmadığını söyledi.
sevgili yağ-mur ve acemifüsun bugun ve dun iki kisiyle bu konuyu konustum kendileri adapazarinda kendi fidanlarinin sahibi ve yetistiricileri soyledikleri ve benim bizim forumlarda da anladığım benim sakızlarda hem bakır ve demir eksikliği hem de fungus oluşumu, eksikliklere cozum kolay ama fungus basa bela ve soylediklerine gore bu sene ithal sardunyalarin hepsinde sorun varmis... bana soylenen kaliteli bir ilacla diranci guclendirmek ve yeni surgunlerin saglikli gelmesini saglamak, hastalikli tum yapraklari, ki bende yaprak kalmadı bu durumda ben de dibe en yakin surgun cikis yerlerine kadar budadım cunku pek cok yerde govde de bile mantarlar vardi
simdi gozum ici gibi bakip beklemeye geciyorum... aksi gibi nerdeyse tum ciceklerim kendilerine ait bitlerle doldu ilaç yaprakları sarartıp, kurutup dokuyor aglamak istiyorum tek tek geliiiiinnnnn....

emily14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön