View Single Post
Eski 27-08-2011, 01:18   #565
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Viji Mesajı Göster
Eklenti 241143

Diğerininde uçlarından çıkan yapraklar böyle beyaz.Halbuki ilk aldığımda bütün yaprakları canlı ve yeşildiler.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekürler...
Merhaba sayın Viji

Sardunyalarınızda yaşadığınız sorun bendede var.Bazı yapraklarının beyazlamış olması bulunduğu ortam ve güneş ışığından kaynaklanıyor düşüncesindeyim.Geçen yıl işyerinin bahçesindeki sardunyalardan çelikler alarak çoğalttım.Köklenme sonrası bahçedeki kendi toprağını kullanarak saksılara aldım.Saksıların 5 adedi doğu tarafına bakan pencere kenarında, 4 tanesini batı tarafına bakan pencere kenarına koydum.Hatta bunlardan 1'er tanesi geçmiş yıllardan beri saksıdalardı.Bu saksıya aldığım sardunyalar o kadar canlı ve yeşil anlatamam.Ama aksine yerde bahçede dikili olan sardunyaların hemen hemen hepsinde sizin gibi beyazlaşmalar ve solmalar mevcut. Hadi dedim ön bahçedeki hastalık buldu, ya arkadaki ve diğerleri.Bahçede farklı yerlerde dikili olan yaklaşık 18 kök sardunyada mevcut beyazlaşma var ama aynı topraktan alınarak saksılara dikilenlerde ise hiç bişey yok.Aralarındaki tek fark bulundukları yer ve aldıkları güneş ışığı.Ben sorunun güneş ışığını alma noktasına bağladım ama bilen biri çıkıpta sorunumuzu kökten çözerse sevinirim.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön