![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
![]() Merhaba İki Üç Hafta Önce Sardunyalar Almıştım.Saksılarından çıkartıp Uzun balkon saksısına diktim.İnternetteki bir siteden esmer pirinc sardunyaları kudurtuğunu okudum.Çok iyi geliyormuş.Tabi bizde diplerine koyduk. Fakat nedendir bilmiyorum. sararmaya başladılar. Güneşte duruyorlar.Bildiğim kadarıyla zaten güneşi seven bir bitki ... Sararmaya prinçler sebeb olabilir mi Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkür ederim.. Saygılar selamlar ..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sardunyaları fazla sulama elfogı Birde saksıların altındaki delikleri kontrol et |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sedrus 73, Teşekkürler. Suyu biraz fazla kaçtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, benim sakız sardunyalarımda da daha tomurcukta iken kuruma oluşuyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bende de aynı problem var. BENBEN bitki besininden olduğunu söyledi. Besin vermeyeceğim. Ama şu da aklıma takıldı. Her saksıda aynı besin takviyesini uyguluyorum hepsinde sorun yok. Bazı sakızlarda problem var. Sorsak iyi olacak Sevgili hfz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bendede aynı problem var.Çiçekçime sordum susuz kalmasın dedi. ![]() Ne yapmalıyız.Mine Hanım İmdatttt.! Sadece sakızlar böyle.Diğerleri top top açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
agaclar.net
|
Sakız sardunyalarınızın nesi var bakmadan fikir üretmek zor. Hemen sararan goncaları kesin uzaklaştırın. Kuruyup geçen çiçekleri de kesin. Benim sardunyalarıma bu ara zararlılar dadandı, sizde var mı kontrol edin. Öğleden sonranın kızgın güneşinden koruyun. İki sulama arası hafifçe kurusunlar ama sakın su stresine sokmayın. Uygun dozda besin vermeyi sürdürün. Endişelenmeyin, yeni aldıklarınız veya yerini değiştirdikleriniz uyum stresi de yaşıyor olabilir. Sardunya dayanıklı bitkidir ve yaz boyunca açar sıkılmayın. Dediğim gibi bozulanı kesip yenisini bekleyin ![]() Havaların ani ısınması ile birlikte benim dikmiş olduğum bazı sardunyalarda da gonca kuruması başladı. Size son dönemdeki çok sevdiğim bir sardunyayı göstereyim. Ağabeyimizin evinde yaptığımız düzenlemede kullandık. Yerini çok sevdi iki katı büyüdü ![]() Resimde gördüğünüz gibi bir geçmiş çiçek bozuk yaprak yok, çünkü elimiz üzerinde, bu da yeniden çiçeklenmeyi teşvik ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
acil yardım
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
O zaman çiçekteyken gübre kullanmayacaz mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz ve pembe sakız sardunyalarım aynı saksıda. Beyaz olanların tüm tomurcukları kurudu. ![]() 3 gün önceki sulamamda sıvı gübre vermiştim. Galiba ondan oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bayaz olan taraftan vermişsindir.O yüzden pempe etkilenmemmiş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
evet arkadaşlar,kısaca anlaşılmıştırki,tomurcuklar varken sıvı gübre kullanmayacağız.acaba ben ne kadar sonra çiçek görmeye başlıycam sardunyalarımda?kuruyan çiçeklerde dökülünce vah haline sardunyalarımın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kuruyan tomurcukları temizle.Hergü havanın toprağın durumuna göre sula.1-2 hafta içinde açarlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2014
|
Merhaba, Yeni bir üyeyim. Belki bununla ilgili bir sorunu daha önce yanıtladınız ama yardımcı olursanız sevinirim. Sardunyamın yaprakları ekteki fotoğraftaki gibi oldu. Önce rengi açılıyor sonra açılan kısım şefaflaşıp inceliyor, en sonunda da delik oluşuyor. Ne yapmalıyım? Sardunyamın balkonda öğlenden sonra güneş alan bir yerde duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2007
|
Ben Aranizda Yeniyim Bana Yardim Edermisiniz?
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
AllaH SİZDEN RAZI OLSUN ÇÜNKÜ İNGİLİZCE BOTANİK KİTAPLARINI OKUMAKTAN YORULMUŞTUM ![]() Sabun; Noktalardan sonra boşluk bırakırsanız okumamız daha kolay olur ![]() Tırtıllarla ilgili bilgim yok, bekleyin diğer arkadaşlar size yardımcı olur. Ama Çiçeklenme döneminde fazla besin vermek çiçeklerde dökülmeye neden oluyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba, Benim de pembe-beyaz ebruli açan sardunyalarım var. Sürekli çiçek açıyorlar ama yaprakları hiç sağlıklı görünmüyor. Sürekli sararıyorlar. Ayrıca son zamanlarda çiçeklerinin ebruli rengi de kayboldu gibi. Çok soluk ve çok cansız çiçekleri var. Kapalı balkonumdaydı, açık balkona çıkardım, birşey farketmedi. İşe yarar mı diye çiçek gübresi verdim. Başka ne yapabilirim bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Acaba kapalı balkonunuzda, sıcaklardan etkilenmiş olabilir mi? Besin de vermişsiniz, biraz bekleyin bakalım ne olacak. Köklerini zedelemeden topraklarını değiştirebilirsiniz, daha sonra belki. Fazla güneşten hoşlanmıyorlar. Korkmayın toparlanmazlarsa, bir süre sonra, ben size o renkten bir sardunya dalı gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Eski Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2007
|
Sardunyada Sorun
Herkese selam Bugün bir çiçekçiye gittim ve ordan 15 cm kadar bir sardunya aldım yalnız sardunyamın yapraklarının bazılarında yaprağın 4 te 1 i sararmış, kurumuş.Acaba bitki kendini yeniler mi, değiştireyim mi yoksa ilaçmı almalıyım? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
sardunyalarımın topraklarına arı dadandı
balkonumdaki guzelim sardunyalarimın saksılarının içine arılar surekli gidip gelip duruyorlar gecen senede bütün topragın içini oymuslardı ve tum ciceklerim bozulmustu hatta topraklarını atmamıstım ve onlara bir sey ekmek ıstedım icinde sarı sarı yumurtalar bulmustum ve hepsini attım bu konuda lutfen beni bilgilendirir misiniz konu cok acil tesekkurler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Acemi bitkici, sardunyanızda böcek yoksa, dalı gevrek ve yeşil ise, sararan yaprakları elinizle sap dibinden koparın. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
Merhabalar, Demir sülfat sayesinde hayata geri dönen sakız sardunyam çiçek bile açtı. Sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü demir sülfatı sayenizde öğrendim. Bundan sonra sakızlarım ölmeyecek. Sağolun, varolun... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Benim sardunyamın da tüm yaprakları sararmıştı O fotoğraftaki sardunyanın tüm sarı yapraklarını kopardım (yani neredeyse hepsini), vitamin takviyesi yaptım. Ve şimdiki hali işte burada. Yaklaşık bir ayda bu hale gelebilmiş. Artık sarı yaprak çıkarmıyor, ama yaprakları hala çok küçük çıkıyor. Yine de ümitliyim ![]() Bu arada hala tomurcuk çıkarmaya çalışıyor, ama çiçekleri pek canlı değildi, ben de yine kopardım tüm tomurcuklarını. Yapraklarını iyice büyütsün bakalım. Sonra çiçek açar artık. Tabi bu durumda çiçekleri için önümüdeki yılı beklememiz gerekecek galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Benim sardunyalarımda hastalandı yapraklarının arkasında minik minik kahverengi lereler oldu birde yaprakları yeşil beyaz çıkmaya başladı. Bazı yaprakları da sararıyor. Ama üzerileri tomurcuk dolu. Seneye çıkarlarmı bilmem sanırım bu durumda sardunyalarımı yaz sonu atmam gerekicek. Birde merak ettiğim bu hastalık başka çiçeklerimede geçermi acaba. Yoksa sardunyaya has birşeymi. Not: Yukarıdaki şikayetler sakız sardunyalarda mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
Alıntı:
![]() ne kadar aralıklarla uygulamak gerekiyor? sadece yapraklara mı püskürteceğim yoksa toprağı mı ilaçlı karışımla sulayacağım? yoksa ikiside mi? öyleyse nereye ne oranda? ![]() çok sordum değil mi? ama herşey sardunyalarımı çok sevdiğim için. Anlarsınız bu pimpirikliliğimi umarım. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|