agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-01-2012, 10:59   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
vanilya özütü yapabilirsiniz
pastalarda, keklerde, kurabiyelerde kısaca vanilin'i kullandığınız her yerde, bu özütü kullanmanız salık veriliyor
çünkü, şekerli vanilin adı altında satılan ürün gerçek vanilya değil, tamamen sentetik

Burada yapım aşaması resimli olarak anlatılıyor

3 adet vanilya çubuğunu alıp, uzunlamasına kesiyorsunuz, kapaklı cam bir şişeye koyuyorsunuz, üstüne 1 su bardağı votka ekliyorsunuz, güneş almayan bir yerde 2 ay ya da biraz daha fazla bekletiyorsunuz. Rengi koyulaşacak. Ara sıra da şişeyi sallıyorsunuz.

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ekstrakt, özüt, uçucu yağlar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025