agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-07-2010, 11:29   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Ekstrakt elde etmede dikkat edilecek en önemli husus, bitkinin nasıl kurutulacağıdır. Can suyunun alınması diye de tabir edilen bu işlem, güneşte veya yüksek ısıda gerçekleştirilirse, etken maddeler bozulur, geriye sadece toz kalır veya randıman düşük olur. İdeal olan; düşük ısı alçak basınç yöntemini uygulamaktır. Buna "uzay ortamı" da diyebiliriz ki, bu teknoloji sadece Türkiye'de vardır. Bu da bizim için gurur ve övünç kaynağıdır. Dünyadaki diğer 15 bitki ektraktı firmaları ise bu işlemi atmosfer ortamında gerçekleştirmektedir. (Su atmosferde 100 C°, uzayda ise sadece 5 C°de kaynar).

alıntı-doğal dağıtım a.ş

Bunun ötesinde ayrıntı bilen var mı?

Bu gerçekten de doğru mu? Bu yöntem sadece bizde mi var?

inansay beğendi.
süreyya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ekstrakt, özüt, uçucu yağlar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025