agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-09-2011, 11:23   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesimucer Mesajı Göster
Daha önce bulaşık makinesinde arap sabunu denemiştim, bulaşıklar temizlenmiş ancak makinenin tabanında kalın ve çok zor çıkan bir yağ tabakası kalmıştı
Bulaşık makinası bakımı için servis veren bey, makina boşken, arasıra bir 1 çay bardağı çamaşır suyu+1 çay bardağı sirke ile çalıştırmamı önermişti. Denedim, makinanın içi tertemiz oldu, sonucu beğendim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2011, 13:32   #2
Ağaçsever

yesimucer's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2005
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Bulaşık makinası bakımı için servis veren bey, makina boşken, arasıra bir 1 çay bardağı çamaşır suyu+1 çay bardağı sirke ile çalıştırmamı önermişti. Denedim, makinanın içi tertemiz oldu, sonucu beğendim.
teşekkür ederim, yalnız çamaşır suyu ve sirkeyi deterjan gözüne koysam sığmaz sanırım, aldığı kadarıyla deneyeceğim.

yesimucer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2011, 12:50   #3
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesimucer Mesajı Göster
teşekkür ederim, yalnız çamaşır suyu ve sirkeyi deterjan gözüne koysam sığmaz sanırım, aldığı kadarıyla deneyeceğim.
Bunları deterjan gözüne değil makinanın içine döküyoruz. Bulaşık makinası temizleme deterjanları gibi. (Onda da artanı içine döküyoruz ya) Yanlış anlaşılmasın, bu sadece makinanın iç dezenfaktanı için, bulaşıkları yıkamak için değil.

Kirlenmiş, lekelenmiş taş yüzeyler için ben de arapsabununu tek geçerim. Sıvı değil, bildiğimiz arapsabununu parça parça taşın orasına burasına bırakıp, biraz su gezdirip, saplı fırçayla her yere değmesini sağlayıp, 5dk. bekletirim. 5dk. sonra bütün kirler ovalamaya gerek kalmadan kalkmış olur, sadece su tutup, çekçekle çekince taşlar pırıl pırıl, cilalanmış gibi oluyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2011, 00:58   #4
Ağaç Dostu

ilker_eroglu's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2007
Galeri: 4
Merhabalar,

Burada yazılanları okuyarak bulaşık makinasında parlatıcı yerine elma sirkesi kullanmaya başladık. Annem alışverişe çıktıgında ilk önce kırmızı elma sirkesi aldı onla kullandık plastiklerde biraz koku kaldı sonra yeşil elma sirkesi aldık onda daha az koku kalıyor.

Artık yeşil elma sirkesine devam ediyoruz.

Arapsabunu konusunda temizlikle aram olmadığı için muhteviyatı bilemiyorum fakat makinanın ömrü bitmesine yakın arapsabunu kullanmayı düşünüyorum. Geçen market raflarında jel bulaşık deterjanı gördüm ve bu kullanılıyorsa arapsabunu neden kullanılmasın diye düşündüm.

Şimdi bulaşık makinasının ömrünün azalmasını beklemek kaldı

ilker_eroglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025