sayın kiraz
Evet size katılıyorum, benimde ellerim cok kötü çatlıyor .Arapsabunu ellerime hiç dokunmadı fakat bulaşıklarımda arınmadı. Özellikle plastik mutfak gereçlerim (salata için kullandığım leğenler gibi) yağlı bir şekildi kalıyor .Bardakların üzerinden kayganlığı gitsin diye durularken 2 -3 misli daha fazla su tükettim . Çamaşır makinesine kullandım , evet camaşırlarım temizlendi ama o kadar kötü kokuyorlar ki anlatmak zor . Eşim servis şöförü , yazın sıcaklarda giydiği gömlekler tüm servis aracın icindi arabasabunu gibi kokuttu . 2 kg arab sabunu almıştım daha yeni bitirdim ve bir dahada almayı düşünmüyorum .Biz bulaşık durulama sularımızı bahçemize gidecek şekilde pis su borularını döşedik ,özellikle bu sebepten dolayı bulaşık ilacına bir alternatif aradım ama bulamdım. .Kız kardeşim almanyada yaşıyor ve oranın kanunlarına göre tüm piyasada satılan bulaşık ilaçlarının doğadan çözünür olası şartmış .Doğada daha az zararlı bulaşık ilaçlarına yönelik bir araştırma yaptım ,marketlerde sadece FROSCH marka satılıyor onunda fiyatı 4- 5 lira civarı olmasına rağmen doğada çözünürmü anlayamadım . Bütün yazı etkili bir çözüm bulmak için netten araştırmaya çalıştım ama her şekilde kimyasallar ile karşılaştım netice itibarı ile 2 şey öğrendim . 1 . bizi yönetenlere baskı yapıp deterjan üretim kanunlarında değişiklik şart . 2. hangi ilacı kullanırsak kullanalım miktarını en aza indirmek için bizler çaba sarf etmek ZORUNDAYIZ . Özellikle biz hanımların temizlik ilaçlarında kullandığımızın coğu gereksiz . Ne olursa olsun az da olsa cevreye zarar vercektir . Kanımca hayatımıza giren ilaçları gözden geçirip, hangisine gerçekten ihtiyacımız var onu belirlemkte.
|