View Single Post
Eski 07-09-2011, 09:13   #55
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nikomedia Mesajı Göster
Bu bolumdeki yazilari okuduktan sonra bende bulasik makinemde arap sabunu ve sirkeyi denedim. Ancak cokta iyi bir sonuc elde edemedim. Bardaklarim bugulu , kasik catallarim kararmis , makinememin icinde ise yuksek isida yikadigim halde kalin bir yag tabakasi olustu . Daha sonra Saracoglu'nun bulasik ve camasir detarjanini kullandim. Ancak onda da cok farkli bir sonucla karsilasmadim bulasik makinesinde. Yani bu denemeler sonucunda maalesef olumlu sonuclar alamadim. Tavsiye etmiyorum diyemiyecem cunki deneyip gorulmesinden yanayim.
Sevgili Limon'un servis yetkilisinin onerisini deneyecem simdide
Arap sabunu ile asitler (limon, sirke,...) beraber kullanılamıyor, bir bardakta denerseniz yapışkan bir hal alacağını görürsünüz, lavabo temizlemede başıma gelmişti.

Makinede arap sabunu kullanmıyorum, aldığım deterjanın biraz sade olmasına çalışıyorum (parlatıcı, yağ sökücü, leke ıslatıcı ... ilavesi olmayan), elde yıkamada arap sabunu kullanıyorum. Elma sirkesini makinede parlatıcı olarak kullanıyorum. Balıklı tabakların kokusunu alması için de yıkamadan önce sirke koyup çalkalama yaptırıyorum, sonuçtan memnunum.

Piyasada satılan bulaşık makinesi parlatıcılarının, önemle kullanılmaması tavsiye ediliyor. Temizelenen bulaşıklara kaplanan parlatıcı maddesi yiyeceklere geçebiliyormuş. Sirke ise buna neden olmuyor, makine üreticileri tarafından da eleştirilmiyor.

"Ürünlerini satmak için insanların iyi niyetini kullanlar çok fazla."
Sn. Memet haklısınız, bazen kötünün iyisini uygulamak durumunda oluyoruz. Çok ürüne kuşku ile bakıyorum ama "Az su kullanarak, kısa sürede, sıcak su gerekmeden,... gibi özelliklerle daha temiz yıkayan deterjanlar çıktıkça kesin olarak şüpheyle bakıyorum. En basitinden elimizle ovarak zor çıkardığımız bazı lekeleri, makine hangi güçle (kimyasalla) bu kadar kolay çıkarıyor diye düşünüyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön