View Single Post
Eski 16-10-2010, 11:11   #40
samet05203
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-10-2010
arkadaşlar hepsinin hem yararlı yönleri hemde zararlı tarafları var.ben kimyagerim ve bu işin içerisinde olan bir kişi olarak yararlı ve zararlı taraflarını anlatmaya çalışacağım.bir kere deterjanlar yapılarında doğada daha zor parçalanan bileşikler içerir.el sabununun yapısında bulunan maddeler denek hayvanlarına uygulandıklarında beyinde kanser oluşumu gözlenmiş.bu söylediğim sabun içinde bulunan tek bir maddenin ispatlanmış bilimsel çalışmalara konu olmuş bir madde.bunun gibi 10 farklı maddenin olduğunu düşünün bakın nelere sebebiyet olabileceğini.ama diğer maddelerinde tam olarak bilimsel çalışmaları yapıldığını düşünmüyorum .çünkü hammadde üretenlere tam bir vurgun olurdu.ama mutlaka kullanacağınız bir kimyasalın internetten araştırmasını yapın.bazı sabunların arkadasında içinde ne olduğu yazar.bunların zararlarını internetten araştırabilirsiniz.şu an için belki göremyoruz eğer sabun zararlı olsaydı diyoruz (belkide içimizden) bütün toplumun yok olması gerekirdi.ama bazı hastalıklar da genler vasıtasıyla zamanla ortaya çıkıyor.belki sizde bir şey olmayacak ama torununuz belki özürlü doğar(ALLAH KORUSUN)bir çok kimyasala rahatlıkla ulaşabildiğimiz türkiye piyasasında insanlara zarar vermeyen ürünlerin üretilmesi neredeyse imkansız.hatırlayın senelerce biz GDO lu ürünleri tüketiyormuşuz da haberimiz yokmuş.biri fitili ateşledi ve GDO meselesini çıkardı ve zararları dile getirildi.genetik olarak bizi etkileyebileceğinden bahsedildi.artık GDO lu ürünler piyasada belirlenmiş denetimler altında satışına izin veriliyor.en azından üzerinde belirtilmesi gerekiyor GDO lu mudur diye.böyle konularda sürekli tükettiğiniz mallardaki(kimyasal ,gıda) içeriklerini mutlaka araştırın.çünkü bunlar sağlığınızla çok yakından alakalı.bir de o ürünü sıklıkla tüketiyorsanız vücutta atılmayarak zamanla birikip belirli bir süre sonra patlak verebiliyor.işin içine para girdiği zaman kimse malesef sağlık mağlık tanımıyor.ben sadece bir iki kimyasalın verdiği hasardan bahsettim.markete gidin ve araştırın bakalım yağ çözücülerin içinde ne var.hidrokarbon içerikli bileşenler ve klorlu solventler direk olarak hem ozon tabakassını deliyor hemde küresel ısınmaya sebep oluyor(hidrokarbonlar)diğer önemli bir husus bu üretilen deterjanlar petrol kaynaklı ve bir gün tükenecek.artık petrol kaynaklı ürünlerden yakıt ve bu tür ürünlerin üretiminden vageçilmeli çünkü kaynakları sadece biz bitirecekmiş,bunlar bizim hakkımız gibi kullanıyoruz.bu kaynalar olmaz ise bilim adamlarına örneğin hegzan kimyasalı lazım olduğunda bu kimyasalı nasıl ve nereden bulacağız.şimdi doğadan olduğu için petrole yükleniyoruz peki 100 yıl sonra neye yükleneceğiz.bu arada normal elde yıkama yaptığımız bulaşık deterjanları ve el sabunlarının içinde elden ve tabaklardan kimyasalı uzaklaştırmak ve kalıntı kalmasını engellemek için kimyasal maddeler ilave ediliyor.bütün bu yazdıklarımı düşünerek sizce kullanalım mı kullanmayalım mı?

samet05203 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön