Aslı "mayi sabun" yani sıvı sabun demektir... sadece adı değil esas sıvı sabun,
arap sabunudur
yorumlarınızı ilgi ile okudum, sabun hakkında, zeytinyağı ile içiçe olan biri olmam hesabıyla bir kaç küçük not eklemek istiyorum, (tabi ki izninizle)
hangi sabun türü olursa olsun kullanılan hammaddeler özellikle sabunun ana hammaddesi olan bitkisel yağlar kaliteli olduğu takdirde üretilen sabun da kaliteli olur bunnla birlikte üretici firma 1 nci kalite sabunluk palm, koko, ayçiçek, pamuk v.s yağ kullansa bile aynı kalitedeki (yani 1 nci kalite) sabunluk zeytinyağı (pirina yağı) ile yapılan sabun aynı olmaz
kaldı ki zeytinyağı haricindeki dğer bitkisel yağların daha alt kaliteli olanları (yağ asitleri) ile yapılanlar zeytinyağlı saunlarla kıyaslanamaz bile...
esas vurgulamak istediğim, arap sabunu **** normal sabun eğer kaliteli bitkisel yağlarla ile yapılmışsa birbirinden çok faklı değillerdir yani gerçek arap sabunun hammaddesi ile banyoda kullandığımız, vücudumuzu yıkadığımız zeytinyağlı sabun ile yapılış tekniği farklı olmakla birlikte temelde aynı özellikleri taşımaktadırlar,
hiç bir zaman organik hammaddeden imal edilen temizleyiciler ile petrokimya ürünü temizleyiciler geride bıraktıkları kalıntı ve zararlı maddeler bakımından kıyaslanamazlar...
Arap sabunu ve sıvı deterjan gibi, bunları kıyaslamak yanlış olur.
Ancak unutmamak gerek ki hayvansal yağlar ve 3 ncü sınıf bitkisel yağlarla imal edilen arap sabunu sizi arap sabunu hakkında hayal kırıklığına uğratabilir, bu nedenle daha çok güvenilir üreticilerin ürünlerini tercih etmek ve bilinçli olmak da bizim görevimizdir.
Bu konuda eğer ilgi duyarsanız net üzerinde çeşitli doğal ürünler satan bir dostumun sitesini incelemeniz ve oradaki arap sabununa güvenebileceğinizi iletmek istedim.
incelemek isterseniz hepsiantep doğal ürünler sitesi