agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-08-2009, 13:18   #24
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
Maydanoz, dere otu ve nane gibi yeşilliklerin saplarını kesip kavanoza koyarsanız daha uzun süre kullanırsınız, naylon poşetlerde sulanır ve çürür.
Kullanım kolaylığı olsun diye (yıkama için daha uygun miktarda su kullanımı, sirkede bekletme vb) tümünü önceden yıkamak daha iyidir.

Sebze kurutucunuz varsa, fazla suyunu burada alabilirsiniz. Yoksa süzgeç içinde süzülmesini bekleyiniz. Bu iş için ayırdığınız bir havlu üzerine serip, suyun emilmesini de sağlayabilirsiniz. Süreyi uzatıp yaprakların pörsümelerine neden olmamaya dikkat etmelisiniz.

Her biri için, bastırmadan koyacağınız büyüklükte cam kavonoz (ya da benzeri, kapaklı bir kap) ayarlayın. İçini ve dibini kaplayacak büyüklükte kağıt havlu koparın, yerleştirin. Fazla suyunu aldığınız taze baharatlarınızı bastırmadan doldurun. 1 haftadan uzun süre kullanabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025