agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-08-2009, 11:25   #1
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Marketlerden alacağınız konserve yiyeceklerin, alt veya üst kapaklarında şişkinlik, bombe varsa almayınız, bozuktur.

Bunun nedeni konservelerin için de bulunadan Clostridium botulinum bakterisinin çalışmaya başlamasıdır. Son derece tehlikeli bir bakteridir, Cl. botulinumlu bir besin maddesini tüketmek ciddi gıda zehirlenmelerine sebep olabilir...

Mikrobiyoloji dersinde hocam 1 mg. Clostridium botulinumun yirmi bin laboratuar faresini öldürebileceğini söylemişti....

Konservelerin her hangi bir yerinde bir şişlik ya da bir bombe gördüğünüzde kesinlikle almayın. Üretici fabrika bu konuda bir şikayet aldığında başına ciddi sorunlar açılabilir ve hemen ürünlerini toplatması gerekir...


Bunu bize hatırlattığı için Güler Hanıma teşekkür ederiz...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025