![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Müjgan hanım, ben sarmısağı da kokusunu da çok severim, bu yüzden sorun olmuyor benim için ![]() Bu gün sizelere bir de yemek makinası tanıtmak istiyorum, içinde her türlü yemeği rahatça yapabileceğiniz bir makina, sonderece yararlı ve pratik bir şey. Belki daha önce duymuşsunuzdur, eskiden SİLEX markası ile satılırdı, yeni versiyonu MULEX. Eşim de ben de lahmacuna bayılırız, ama hiç hazır almayız, içini kendim hazırlar, mahalle fırınlarına pişirim için götürürüm. Ancak, mahalle fırınlarının hali perişan, eldiven kullanmıyorlar, her yer pislik içinde, hamuru da nasıl yoğurduklarını görmüyoruz, bu yüzden uzun zamandır aradığım MULEX e nihayet ulaşabildim. İçinde pilav dahil, her türlü ızgara, krep, börek, sarma, kızartma(yağsız veya bir kaşık yağ ile)patlıcan biber közleme, karnıyarık, kadayıf, gözleme, kestane kebap, güveç, lahmacun dahil, aklınıza gelen her türlü yemeği çok kısa bir sürede sağlıklı olarak pişirebilirsiniz. Fiyat olarak pahalı gibi görünse de kullanım alanı çok geniş olduğu için değer diye düşünüyorum. Yaklaşık altı ay önce 280 tl. aldım. Mersin'deyken buradan tanıtmak size göstermek amacı ile tavuk pirzola ve patates yapmıştım, daha iyisi ben size link vereyim, oradan tüm marifetlerini görün ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Izgara balık ve et için de uygun mu sizce? Deneme tahtasına döndü bizim mutfak. Her duyduğum, gördüğüm alete atladım ama şu ana kadar teneke, telli eski elektrikli ızgara kadar kıvamında pişirene rastlamadım. O da pişirirken güzel , temizliği sorun oluyor. Bilgi verirseniz ve satın alabilirsem (350 TL olmuş ) hemen lahmacun tarifini isteyeceğim sizden... |
|
|
|
|
![]() |
|
|