Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sevgili Müjgan hanım, güle güle kullanın.
Vişneler diri olursa ezmeden çıkartıyor çekirdekleri, ama biraz yumuşamışsa temizlenmiş vişneyi kaba aktarmakta zorlanıyor, bana öyle geldi.
|
Teşekkürler Adalet Hanım. Vişneler taze idi ve kolayca yaptım. Ama dikkatimi çeken bir şey oldu. Hazneye vişneleri doldurur, sonra şımarıklık edip, sanki elektronik bir aletmiş gibi delme kolunu hem basıp, hem de etrafla konuşmaya dalarsanız, hata edersiniz benim gibi. Sonra da prinçte taş ayıklar gibi, vişnelerde çekirdek kalmış mı diye bakar durursunuz.
Bunu neyse ki ilk hamlede farkettim. Ondan sonra vişneleri avucumdan teker bıraktım ve hazneye düştüğünde çekirdeğinin çıktığından emin oldum.
Nerden bakarsanız bakın, bu dikkatli çalışmada bile, saç tokasıyla çıkartılan çekirdeklerin temizlenme süresinin, çok ama çok kısasını yaşıyorsunuz.
Değişmeyen tek şey, firkete kullanırken de üstünüz başınız vişne suyu ile puantiyeleniyordu, bunda da öyle oluyor.
Bu sabah vişne reçelimi kaynattım. Her bir vişne tanesi sapasağlam ve yuvarlak görünümdeydi. Makineyi almakla ne kadar isabet ettiğimi anladım bir kez daha teşekkürler Adalet.