agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-07-2009, 10:20   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Sevgili Müjgan hanım, güle güle kullanın.
Vişneler diri olursa ezmeden çıkartıyor çekirdekleri, ama biraz yumuşamışsa temizlenmiş vişneyi kaba aktarmakta zorlanıyor, bana öyle geldi.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 13:07   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Müjgan hanım, güle güle kullanın.
Vişneler diri olursa ezmeden çıkartıyor çekirdekleri, ama biraz yumuşamışsa temizlenmiş vişneyi kaba aktarmakta zorlanıyor, bana öyle geldi.
Teşekkürler Adalet Hanım. Vişneler taze idi ve kolayca yaptım. Ama dikkatimi çeken bir şey oldu. Hazneye vişneleri doldurur, sonra şımarıklık edip, sanki elektronik bir aletmiş gibi delme kolunu hem basıp, hem de etrafla konuşmaya dalarsanız, hata edersiniz benim gibi. Sonra da prinçte taş ayıklar gibi, vişnelerde çekirdek kalmış mı diye bakar durursunuz.

Bunu neyse ki ilk hamlede farkettim. Ondan sonra vişneleri avucumdan teker bıraktım ve hazneye düştüğünde çekirdeğinin çıktığından emin oldum.

Nerden bakarsanız bakın, bu dikkatli çalışmada bile, saç tokasıyla çıkartılan çekirdeklerin temizlenme süresinin, çok ama çok kısasını yaşıyorsunuz.
Değişmeyen tek şey, firkete kullanırken de üstünüz başınız vişne suyu ile puantiyeleniyordu, bunda da öyle oluyor.

Bu sabah vişne reçelimi kaynattım. Her bir vişne tanesi sapasağlam ve yuvarlak görünümdeydi. Makineyi almakla ne kadar isabet ettiğimi anladım bir kez daha teşekkürler Adalet.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025