![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ben de sizlere faydalı bulduğum bir aleti tanıştırmak istiyorum ![]() Gerçi zamanı geçti ama her yıl lazım olacak. En zoruma giden işlerden bir tanesi de vişne ayıklamak, kilolarca vişne, tane tane, ayıkla ayıkla bitmez. İşte bunun için bir alet buldum, altı kilo kadar vişneyi bir saatten biraz fazla bir zamanda ayıkladım, çok da zevkli ve kolay. Fotoğraflamak için vişneye ihtiyacım vardı, kiraz çoktan bitmişti. Dalların arasında saklanmış bir kaç tane vişneyi görünce kaptım geldim, sizler için fotoğrafladım, bakalım beğenecekmisiniz. ![]() Büyük alışveriş merkezlerinde bulabileceğinizi sanıyorum, ben yerel bir mağazadan aldım. ![]() İthal olduğunu söylediler, Alman malıymış. ![]() Birer avuç yıkanıp temizlenmiş vişneyi buraya doldurup, ![]() Sonra kola bastırıyorsunuz. ![]() Vişneler tabağa, çekirdekleri de ürünün haznesine birikiyor. Beğendiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Sevgili Adalet ne kadar şirin, pratik bir aletmiş, dilerim bizlerde buluruz. Güle güle kullanın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ham yeşil zeytinin çekirdeği için de alet arıyorum. Hangi aleti önerirsiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Siyah veya yeşil zeytini yuvarlak kısma oturtuyor ve aleti hafifçe sıkıyorsun. Üst kısımda yıldız çeklindeki çelik kesici çekirdeği aşağıya itiyor. Ezilme olmadan çekirdek kolayca çıkıyor. Mesajını yeni gördüğüm için hemen fotoğraflamak istedim. Gecenin 1.30 unda çekilen fotoğraflar da ancak bu kadar oldu kusura bakma. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2008
|
Alıntı:
sayın adalet yağcı; bu makina sadece vişne çekirdeği amacıyla mı kullanılabilir acaba..örneğin kızılcık, zeytin vs. gibi gıdalarında çekirdeklerini çıkarmayı hiç denediniz mi? **** başka deneyen forumdaşımız oldu mu hiç? teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2008
|
bu arada topiği okumaya baştan başladığım için son mesajı görmeden sormuşum.hemen yukarıda da yukarı da da benzer soru sorulmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|