![]() |
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
Bahçemin Planı
Sevgili Arkadaşlar, serverımdaki arıza nedeniyle bahçe planımı ancak ilgilerinize hazır hale getirebildim. http://www.fundakalaycioglu.com/bahcem.htm Numaralandırdığım bölgelere dikmeyi planladıklarımı da bölge bölge ayırdım. Öncelikle giriştekilerden başladım. 1 > Öğleden sonraya kadar güneş alıyor; Rüzgar kesecek Çalı olarak Laurus Nobilis 2 > Asparagus (Bulabilirsem rüzgarda olur mu?) Ya da Trechicorpus Fortunei veya Dioon Edule ? 3 > Öğleye doğru hafiften gölge başlıyor, öğleden sonra gölge; Pembe Calluna Vulgaris ya da Erica ‘Cinerea’ Onların dibine Ageratum Houstanium Arkasına Gri Festuca veya Ophiopogon 4 ve 6 > Aşağıda liste verdim 5 > Prunus Ceracifera ‘Pissardi’ Dibine hosta veya bergenia 7 > Acer Palmatum (Türü henüz kesinleşmedi) Dibine Ophiopogon 8 > Bu bölge neredeyse hiç güneş almıyor sayılabilir; Rhododendron (Asit şartı sağlayamazsam dev saksıda) 9 > Oldukça Güneşli bir yer; Spartium Junceum ve yapabilirsem Callistemon Citrinus 4 ve 6 > Genelde öğleden sonra gölge; * Budlea Davidii (Mümkün olduğunca güneşte ve haricen Kireç vererek olur mu? * Escallonia * Euonymus çeşitleri (Boylu çalı ve örtücü olarak farklı renk türler) * Juniperus Çeşitleri (Boylu çalı ve örtücü olarak farklı renk türler) * Justicia carnea * Mahonia * Nandina domestica * Pittosporum * Osmunda cinnamomea (Eğrelti türlerinden ne yetiştirebilirsem) * Pteridium aquilinum (Eğrelti türlerinden ne yetiştirebilirsem) * Acanthus Spinossus/mollis * Ageratum Houstonianum * Aizoaceae (Yarı gölgede deneyeceğim) * Asarum Europaeum * Cineraria maritima * Erica (Asit şartı sağlanabiliyorsa) * Erica arborea (Asit şartı sağlanabiliyorsa) * Hedera Türleri (Yer örtücü olarak farklı renk ve yaprak boyları) * Liriope Muscari * Muscari * Vinca * Festuca glauca (Bulabildiğim tüm çimsi bitkileri deneyeceğim) * Ophiopogon Türleri * Kochia Scoparia * Agapanthus (Dilerim yarı gölgede olur) * Calla lily * Delphinium * Didiscus Caeruleus * Fritillaria * Hemerocallis * Pachysandra Terminalis * Scilla * Aspidistra Elatior (Yetiştirebilme şansım var mı?) * Cyperus alternafolius (Yetiştirebilme şansım var mı?) * Cyperus papyrus (Yetiştirebilme şansım var mı?) * Aucuba japonica (Gölge verandanın arka köşesine dev saksıya) * Aralia Japonica (Gölge verandanın arka köşesine dev saksıya) * (Berberislerin kırmızısını seviyorum ve bu bölgede iki kırmızı ağaç var. Berberisi diğer duvar önünde kullanacağım.) Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler, saygılar. |
|
|
|
| Etiketler |
| deniz, kamelya, kochia scoparia, palmiye, rüzgarlı bahçe, silivri |
|
|