agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni273Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-02-2013, 22:41   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Merhaba Nuri Bey, size komşu bahçedeki nektarin ağacının resimlerini yüklüyorum. Komşum budama için yardım rica etti. Fazla uzamasını istemiyor ve verimin iyi olmasını arzu ediyor.Formu pek iyi olmayan bir ağaç, kartoplarına da fazla yakın dikildiğini düşünüyorum ama artık elden ne gelirse Bu ağacı nasıl budamalıyım ?
Teşekkür ediyorum...
Merhaba sayın Eser İlhan

Alıntı:
Komşum; Fazla uzamasını istemiyor ve verimin iyi olmasını arzu ediyor.Formu pek iyi olmayan bir ağaç,
Meyve ağacının konumu çok kötü, köşeye sıkışmış... İstenilen özelliklerde form (iyi verim, kısa boy) vermeye musait değil...

Meyve ağacını, kartopları çitinin üzerinden taçlandırıp form vermek en doğru çözüm gibi görünüyor.

Kısa olmasını arzu ediliyorsa üç lider daldan kortopuna yaslanan lider dalı çatal olan yerden kesilmesi gerekir.

Name:  2.jpg
Views: 1303
Size:  66.5 KB

Name:  3.jpg
Views: 1306
Size:  66.1 KB

Bu kesimi yaptıktan sonra ağacımız kartopları çitinden uzaklaşıp, yer olarak biraz daha fazla alan kazanmış olacağız.

Bu kesimden sonra ağacımız doğal olarak öne doğru yay gibi bir şekil kazanacaktır.

Name:  1.jpg
Views: 1258
Size:  63.5 KB

Kalan iki lider dalın tepe kesimlerinide işaretli yerden alırsak, budama işlemi sona erecektir.

Ben bu komşuyu tanıyorum galiba...

Komşunuza selamlarımı söyleyin...

Kolay gelsin...

Size zaten bilirsiniz fakat... Hatırlatmak amacı ile, yara yerlerini aşı maacunu ile kapatalım... Hemen sonrasında %2 lik bordo bulamacı uygulamasınıda yapalım...

Saygı ve selamlarımla...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025