Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dienlife
Nuri hocam incir ağaçlarım bunlar.Ne yazık ki ben size yazana kadar eşim nar ağacımızı bu şekilde budamış,umarım seneye verir yine!!! Onun için yapılacak birşey var mı? Bir de mandalin ve turunç ağaçlarımı görüyorsunuz.Mandalin çürüdü ama üzeri yüklü.Ben turunç'u tamamen kaldırmak istiyorum ama hangisi aşı olan bilmiyorum.Nasıl bir kesim yapmalıyım? Turunca portakal ya da mandalin aşılatsam olur mu? Saygılarımla....
|
Merhaba sayın
Dienlife,
Eşiniz, eline makas ve testereyi alınca ağaçlar için, bir tehlike gibi görünüyor.
Eşinize saygı ve selamlarımı iletin lütfen...
Nar ağacınız budanmamış, kesilmiş...
Bu yıl vereceği yeni sürgünlerden bir daha ki yıl nar verecektir. Nar fidanı 2-3 yıllık sürgünlerde meyve gözü oluşturur.
İncir ağacınız ana gövde toprak hizasından sert kesim yapıldığı için kuvvetli sürgünler vererek çoklu gövde oluşturmuş...
Bu oluşum şimdilik masum gibi görünsede, ilerki zamanlarda ağacın gelişimi ile beraber çok geniş alan kaplayacaktır.
İncir ağacınızın çoklu gövde oluşumundan şimdilik sorun teşkil etmiyorsa, fotoğrafta budama yapılması gereken dallar yok gibi görünüyor.
Bu formda gelişimi güzel...
Yalnız birbirleri üzerine, temas eden dalları almak gerekir.
Bir daha ki yıl gelişimini görelim, ağacın ışık ihtiyacına göre form budaması yapalım...
Turunç üzerine portakal ve mandalina aşısı harika olur.
Kolay gelsin...
Selamlarımla...