![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sayın Nuri Murvet, Üç yıl önce gövdesinin eğriliği sebebiyle üreticisinin satmak istemediği bir Ankara Armut'u fidanı dikmiştik bahçemize. Bu yaz çiçeklenip iki üç meyve verdi lakin koparmaya çalışan çocuklar dallarını kırmışlar. Eşim de o sinirle bilinçsizce budayıvermiş, sizce nasıl bir yol izlemeliyiz, şekil budaması yönünde tavsiyeleriniz olur mu? Saygılarımla.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Armut ağacınızın gövdesi dışında her şey güzel görünüyor. İşeretlediğim bu yıl süren, sürgünlerin ucunu keselim... Yara yerini aşı macunu ile kapatalım. ![]() Armut ağacı Ateş Yanıklığı hastalığına karşı hassastır. Baktariyel kökenli bir hastalık olduğundan temas ile bulaşır. Budama yapılacak aletlerin steril olmasına dikkat edelim. Selamlar... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Çok teşekkür ederim Nuri bey, kusura bakmazsanız bir sorum daha olacak. Uç alma işlemlerini bu mevsimde yapmam uygun olur mu? Donların geçmesini mi beklemeliyim? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bölgeniz soğuk ve gece donlarına maruz kalıyorsa, budama işlemini bahara erteleyebilirsiniz. Hava durumu 10-15 gün süresince güzel geçerse budama işlemini yapabilirsiniz. Yara yerini mümkünse hemen kapatalım..! Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Sayın Nuri Murvet, Odun külü ile ardıç katranını karıştırıyorum.Macun oluyor. Bu macunu da ağaçlarda kesilen yerlere sürüyorum. Çok katı olursa selozik tinerle inceltiyorum. Fikrinizi öğrenebilirmiyim? Bu vesileyle sıhhatli,mutlu günler dşlerim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Muallim hoş geldiniz. Ardıç katranı ve odun külü harika bir yara kapama macunu... Sellozik tinerin ne işi var bu güzelim, doğal macunun içinde... Macun katılaştı mı..? Macun kabını, sıcak su olan kabın içersinde yumuşatalım ve ağaçların yaralarına sürelim... Selamlarımla...Sağlıcakla kalın... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Sayın Nuri Murvet Verdiğiniz bilg için çok teşekkür ederim. Sağlıklı kalın..Selamlar. |
|
|
|
![]() |
|
|