View Single Post
Eski 22-12-2012, 14:19   #599
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dienlife Mesajı Göster
Nuri Bey merhaba,
Paylaşımları okumadan önce bazı meyve ağaçlarımı budamıştım,zamanından emin değildim ama sanırım zamanlamam doğru olmuş ancak budama şeklimden çok emin değilim Nar ağacım çalı formunda olandan,yaprakları tam dökülmemişti ama zararı olmaz değil mi,yaprak dökmelerini mi beklemek gerekir mutlaka? İncir ağaçlarıma dokunamadım henüz,onların budanması konusunda bilgi verebilir misiniz acaba? Onlarda da biraz yapraklar var hâlâ.2 sene önce tüm gövdeyi kestirmiştim,ağacım bozulmuştu çünkü,sonra harika incirler vermeye başladı Sert budama işe yaramış sanırım.Tabii şimdi yerlere sürünen dalları var,yine sert budama mı yapmalıyım acaba? Son olarak da gülümü budamak ve yerini değiştirmek istiyorum.Henüz gayet canlı yapraklı,geçen sene daldan ekip çoğaltmıştım,oldukça uzadı şimdi.Yasemin ağacımın kuytusunda kaldı,çok güneş almıyor diye değiştirmek istiyorum,ne zaman yapmalıyım bunu acaba? Saygılar....

Merhaba sayın Dienlife,

Nar ağacınızın ve incir ağacınızın fotoğraflarını paylaşırsanız, budama ve bakımı konusunda daha isabetli önerilerde bulunabilirim.

Gül nakili için, şimdi tam zamanıdır.

Gül fidanınız geçen sene çelikten yetiştiği için kök sistemi tam anlamı ile gelişememiştir.

Bu nakil işleminden önce sert bir budama yapın ve 20cm çap genişliğinde toprağı ile birlikte, toprağını dağıtmadan çıkarın ve yeni yerine naklini yapın...

Gül finanınızın yeni yerine dikimini yaptıktan sonra, bolca sulayın kesinlikle gübre vermeyiniz.

Baharda gelişimi takip edin, yaza girmeden dip çapasını yaparak yanmış koyun veya keçi gübresini (yarım kürek)toprakla karıştırın. Bu işlemi sonbaharda bir kez yaparsanız bitkinizin gelişimi için çok faydalı olacaktır.

Selamlar...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön