![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın akgul1a hoşgeldiniz. Ülkemiz genelinde havalar mevsim normallerinin üzerinde, harika geçiyor. Bence meyve ağaçlarınızın budamasını ötelemeyin... Bu havaları kaçırmadan, meyve ağaçlarınızın hepsinin budamasını yapalım. Kesilen dalların 2 cm den kalın olanların, yaralarını aşı macunu veya su bazlı plastik boya ile kapayalım... Budamadan sonra bordo bulamacı uygulamasınıda yapalım, üzerimizde bu yükten, bahara kadar kurtulalım. Selamlar, kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budama ile ilgili soğuk bölgeler için baharı beklemek gerekmez mi? Kışın çok soğuklarda zarar görme ihtimali olmaz mı? Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sayın Nuri Murvet, Üç yıl önce gövdesinin eğriliği sebebiyle üreticisinin satmak istemediği bir Ankara Armut'u fidanı dikmiştik bahçemize. Bu yaz çiçeklenip iki üç meyve verdi lakin koparmaya çalışan çocuklar dallarını kırmışlar. Eşim de o sinirle bilinçsizce budayıvermiş, sizce nasıl bir yol izlemeliyiz, şekil budaması yönünde tavsiyeleriniz olur mu? Saygılarımla.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Armut ağacınızın gövdesi dışında her şey güzel görünüyor. İşeretlediğim bu yıl süren, sürgünlerin ucunu keselim... Yara yerini aşı macunu ile kapatalım. ![]() Armut ağacı Ateş Yanıklığı hastalığına karşı hassastır. Baktariyel kökenli bir hastalık olduğundan temas ile bulaşır. Budama yapılacak aletlerin steril olmasına dikkat edelim. Selamlar... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Çok teşekkür ederim Nuri bey, kusura bakmazsanız bir sorum daha olacak. Uç alma işlemlerini bu mevsimde yapmam uygun olur mu? Donların geçmesini mi beklemeliyim? ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bölgeniz soğuk ve gece donlarına maruz kalıyorsa, budama işlemini bahara erteleyebilirsiniz. Hava durumu 10-15 gün süresince güzel geçerse budama işlemini yapabilirsiniz. Yara yerini mümkünse hemen kapatalım..! Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Sayın Nuri Murvet, Odun külü ile ardıç katranını karıştırıyorum.Macun oluyor. Bu macunu da ağaçlarda kesilen yerlere sürüyorum. Çok katı olursa selozik tinerle inceltiyorum. Fikrinizi öğrenebilirmiyim? Bu vesileyle sıhhatli,mutlu günler dşlerim. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dikkatiniz için teşekkür ederim. Alıntı yaptığınız başlıkta (Konya Ereğli 15 Günlük Hava Durumu Tahmini) bölgenin hava durumu raporuna bakarak budama tavsiyemi yaptım. Sizde biliyorsunuzdur ki, budama yapıldıktan 10-15 gün sonra yaralar büzülüp küçülür. Bu süreçten sonra soğuk hava budama yapılan bölgeye zarar vermez. Büyük yaralarıda aşı macunu veya su bazlı plastik boya ile kapattıktan sonra bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum.. Budama yapıldığı veya yapıldıktan hemen sonraki aşırı soğuklar yeni kesim yapılan yere zarar verebilir. Doğrudur. Fazla zaman geçirmeden, aşırı soğuklara kalmadan budamalarımızı yapabiliriz. Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
[QUOTE=Nuri Murvet;1054801]Merhaba sayın akgul1a hoşgeldiniz. Ülkemiz genelinde havalar mevsim normallerinin üzerinde, harika geçiyor. Bence meyve ağaçlarınızın budamasını ötelemeyin... Bu havaları kaçırmadan, meyve ağaçlarınızın hepsinin budamasını yapalım. Kesilen dalların 2 cm den kalın olanların, yaralarını aşı macunu veya su bazlı plastik boya ile kapayalım... Budamadan sonra bordo bulamacı uygulamasınıda yapalım, üzerimizde bu yükten, bahara kadar kurtulalım. Selamlar, kolay gelsin...UOTE] sn mürvet Bu hafta içinde budamaya başlayaabilirmiyim. saygılar |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim zamanım müsait te.. 15günlük Konya Ereğli hava durumunda bazı günler gece - gösteriyor.Bu durum sıkıntı yaratırmı ? Sıkıntı yaratmaz derseniz çarşamba günü başlayacağım. SAYGILAR |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havalar daha soğumadan budama işlemini bitirin... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler üstad |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=akgul1a;1223195] Bu hafta ortası budamaya başlasam olur mu? Şeftalı ağaçlarının bir kaçı bu yıl çok meyveden dolayı kırıldı.Büyük yaralar almıştı.Çamur ile kapatmıştım. Çamur dökülmüş.Şimdi orayı nasıl kapatmalıyım. SAYGILAR |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın akgul1a Evet başlayabilirsiniz. Şeftali budaması tatlı sert olmalıdır. Şeftali kendine verimli çeşitlerde yüksek meyve tutumu olur. Bu özellliğininden dolayı bir ve ikinci yıl sürgünlerinde meyve gözü dalın taşıyabileceği miktarda olmalıdır. Aşırı meyve tutumunda meyve kalitesi için seyretme yapılmalıdır. Kırılma sonucu oluşan yaralara aşı macunu sürmelisiniz. Size ve meraklı arkadaşlarımıza örnek olması açısından, budamasını yaptığımız bir fotoğrafı paylaşmak istiyorum. ![]() Şeftali Budaması |
|
|
|
|
![]() |
|
|