![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu açıklayıcı ve aydınlatıcı bilgileriniz ışığında acaba ben de limon ağacımdaki henüz yeşil olan ama epey irileşerek dalında çatlayan bir kaç limonu gördüğümde bu sebepleri göz önüne alarak bir sonuca varabilir miyim? Azotlu gübreleme seçeneğini eleyerek, budama ile ilgili seçeneğin de benim bitkim ile ilişkisini kuramadığımdan, sorumlunun aslında mevsim normallerini aşmayacak derecede düşen yağışların belki de hala yüksek seyreden hava sıcaklığı ile birleştiğinde yol açtığı reaksiyonla kabuk çatlamasına sebep olabileceği kanısına vardım. Sizin Sn. Hozat' ın çatlayan narları için yaptığınız yorumdaki faktörleri göz önüne alınca, ben de kendi limon ağacım için koşullar eşleşiyorsa yaşadığım bu kabuk çatlamalarını buna bağlayabilir miyim? Çok teşekkür ederim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Limon ağacınızdaki meyvelerin çatlaması; Yüksek sıcaklıklarda, meyve kabuğunun aşırı terlemesi sonucu meyve dış çeperinde (Kabuğunda) kalsiyum kaybı fazla olur. Bunun neticesinde kabuktaki hücre duvarı incelip zayıflamasından dolayı meyve kabuğunda dikine çatlaklar oluşur. Meyve tutum başlagıcında sulama suyuna veya yapraktan 3-5 kez % 1’lik kalsiyum nitrat ile gübreleme yapılmalıdır. Kalsiyum nitrat gübresini fosforlu, sülfatlı gübrelerle ve ziraii ilaçlarla birlikte vermeyiniz. Selamlarımla...Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın merlict Uzun zaman oldu merhabanızı duymayalı, özlemişim... Hoşgeldiniz. Mükemmel değilde, en iyisini yapabilmeye uğraşıyoruz. Daha en iyilerini sizlerle paylaşmadım... Biz geliştikçe paylaşım devam edecektir. Selamlarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bölgemizde (Marmara bölgesi) meyve ağaçları için budama zamanıdır. Biz bahçelerimizde meyve ağacı budamalarına başladık... Vaktiniz varsa ve havalar müsade ederse sizlerinde budama işlemini bitirmenizi tavsiye ederim. Bazı meyve türlerini çok kalın dal keserek ağacı gençleştirmek istemek zamk çıkarma, kuruma gibi olumsuz tepki gösterebilirler. Bu gruba giren Erik, Kiraz, Vişne, Kayısı, Şeftali ve Badem gibi meyve türlerinde geçleştirme budaması, daha genç ve ince dalları keserek yapılmalıdır. Elma, Armut, Zeytin, Ayva ve Turunçgiller gibi meyve türlerinde gençleştirme budaması başarıyla uygulanır. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
|
Alıntı:
Her zaman kısıtlı fırsatı değerlendirip yazmak için uğraşıyorum ama yoğunluktan sadece sizi ağzım açık izliyorum.Hele birde Daha en iyilerini sizlerle paylaşmadım... derseniz üstüne ben bişey yazamam.Merak ve büyük özlemle sizi izliyorum. Saygılarımla. Mehmet |
|
|
|
|
![]() |
|
|